недеља, 24. јун 2018.

Radmilin čvor

piše: S.V.

Imenovanje Radmile Čičković na poziciju v.d.d generalnog direktora Elektroprivrede RS pokazalo se kao potpun promašaj Režima. Preciznije, Luke Petrovića, genseka SNSD-a, koji je “na mišiće” izgurao Čičkovićevu na poziciju kojoj nije dorasla.

Jednostavno rečeno - Čičkovićeva o Javnom preduzeću koje vodi i njegovom poslovanju ne zna baš ništa.

Zvuči nadrealno, ali Čičkovićeva pola radnog vremena provede plačući, a drugu polovinu drhteći. Razlog leži u činjenici da uopšte ne poznaje sistem i ne smije gotovo ništa da potpiše.

Čičkovićeva je takvim svojim ponašanjem dovela ERS u beznadežnu situaciju, jer su mnogi projekti obustavljeni, budući da ona ne želi staviti potpis na njih, jer se boji da je riječ o prevarama.

Poseban problem za strujne tajkune je što je svojim strahom spriječila i potpisivanje nekoliko štetnih ugovora za poslove na kojim bi bili izvučeni milioni marka u privatne džepove.

Vrh Režima uopšte ne zna kako da razriješi “Radmilin čvor”, jer, ako je smijene, pokazaće se da su napravili kardinalnu grešku, što bi dovelo do turbulencija unutar SNSD-a, a ukoliko je ne smijene ERS će nastaviti da tone.

“Situacija postaje neizdržljiva - još jednu promjenu rukovodstva sistem teško može izdržati, ali je ključno pitanje da li sistem može izdržati i Čičkovićevu, koja ništa ne potpisuje, još manje bilo šta odlučuje, na čelu ERS.”, tvrde moji izvori.

Prema njihovim riječima, nekoliko tajkunskih “ekipa” iz SNSD-a pokušava iskoristiti ovu situaciju i dovesti svoje igrače na poziciju Čičkovićeve, primarno zbog realizacije štetnih ugovora, pa tek onda zbog samog sistema.

Jedna od ekipa preferira ili Ljubomira Mrdu, direktora “Elektrodistribucije” Pale ili Srđana Milovića, koji je “angažovan” na “izgradnji” TE Gacko 2, (iako bi trebalo da je zatvoren zbog milionskih malverzacija dok je vodio rudnik u Gacku), dok Luka Petrović to ne dozvoljava ni po koju cijenu i gura sam sebe na tu poziciju.

Tuča unutar Režima oko pozicije direktora ERS je nemilosrdna, jer se na računima ovog Javnog preduzeća nalaze desetine miliona. Čičkovićeva ne troši gotovo ništa.


Ima i onih koji bi ponovo željeli vidjeti Branislavu Milekić na čelu ERS, ali ona ide na radno mjesto - direktoricu firme koja će navodno da gradi hidroelektrane “Buk Bijela”.