понедељак, 4. јун 2018.

Trejler za film "Država protiv Davida”; TV ŽURNAL PRIKAZUJE u utorak u 12:00 film "Država protiv Davida"Žurnalov film "Država protiv Davida" rekonstruiše posljednje sate života Davida Dragičevića, poredeći kontradiktorne policijske nalaze sa dokazima koje posjeduje porodica. Film ukazuje na svojevrstan fenomen građanskog bunta grupe "Pravda za Davida".

Dvadesetjednogodišnji David Dragičević pronađen je mrtav 24. marta ove godine. Policija njegovu smrt tretira kao nesretan slučaj ili samoubistvo. Dodatno su Davida okarakterisali kao pljačkaša i narkomana.Više od dva mjeseca Davidov otac Davor sa prijateljima i hiljadama pojedinaca okupljenih u grupu „Pravda za Davida“ ukazuju da je prava istina sadržana u nekoliko rečenica :

David Dragičević nije samoubica!
David Dragičević nije pljačkaš!
David Dragičević nije narkoman!
David Dragičević je ubijen !

Ubili su ga oni povezani sa kriminalnim narko-klanovima. Poznato je ko su pripadnici tih klanova. Štite ih pojedinci iz institucija koje bi u stvari trebale da štite građane…

Za film govore : Davor Dragičević, Borislav Radovanović, Slobodan Vasković, Darko Ćulum, Daniela Ratešić, Emilija Zebić, Marija Popović, Jelena Komljen.

Film "Država protiv Davida" pogledajte u utorak, 5.6. od 12:00