петак, 22. фебруар 2019.

Geto Banjaluka: Na ulici Deset Individua prošetalo 21.02.o.g., Hunta nije razbila taj nenajavljeni “skup u pokretu”- Ko je odgovoran?!




piše: Slobodan Vasković

1.
Ulicama jedinog Geta u Evropi - Banjaluke, 21.02.o.g., u večernjim časovima, prošetala je Grupa od desetak individua, iako šetnja nije bila najavljena.

2.
Nepoznato je i da li je bila odobrena!

3.
Šokantno je da pripadnici vladajuće Hunte nisu reagovali i naredili Grupi Individua da se rasturi, inače će ih oni rasturiti.

4.
Pojava Grupe 10 izazvala je veliku uznemirenost građana Banjaluke, od kojih su mnogi, kako saznajem, zatražili da se zauvijek stane grupnim šetnjama u kraj. I to, ako je ikako moguće, silom.

5.
Nereagovanje Hunte je ili odraz slabosti ili činjenice da su Individue, krećući se u Grupi od deset članova, pripadnici iste te Hunte, što opet implicira da u Getu jedni mogu nekažnjeno da šetaju, dok je ogromnoj većini to zabranjeno.

6.
Ima i onih koji smatraju da su šetači Pučistički Vrh, pa im je sve dozvoljeno, ali, za svaki slučaj, treba provjeriti baš svaki detalj. I svaku individuu ponaosob.



Pogodan za istragu bi bio Dubravko Kremenović, poznat po pisanju Službenih zabilješki o samom sebi!

7.
Za očekivati je da se Hunta o ovom nesvakidašnjem događaju obrati bar saopštenjem, posebno zbog činjenice da je većina Individua imala ravne cipele, što ukazuje na njihovu organizovanost, a jedan od njih crvenu kravatu, što je krajnje opasna aluzija: Čak se može razumjeti i kao svojevrsna prijetnja.

8.
Uz navedeno, jedna od osoba, (kako saznajem, odranije poznatih policiji), nosila je u ruci, sem tašne (šta li je bilo u njoj?), i druge, zasad, nepoznate predmete, pa bi bilo neophodno pod hitno saznati da li su ti predmeti bili bezopasni po ostale šetače?!

Posebno po zarobljene u Getu!

9.
Za vjerovati je da su nadzorne kamere sve snimile, pa Hunti neće biti teško otkriti o kojim Individuama je riječ; Ako se ima u vidu da su, kako se tvrdi, mnogi od njih “odranije poznati organima gonjenja”, biće ih prelako naći i privesti na informativne razgovore!

U lisicama, kako drugačije!

10.
Čim Hunta otkrije o kome je riječ - pravac u šake Miloša Bandića, poznatog po nježnim ispitivanjima i saslušanjima. I četrnaest ovlaštenja!



11.
Bandić je prava osoba da sasluša navedene Individue, jer mu je bacanje niz stepenice omiljeni način ispitivanja, a neki od uslikanih djeluju kao da su niz stepenice bačeni bar deset puta.

12.
Naravno, svi koji prepoznaju Šetače sa slike dužni su da svoja saznanja prijave na poznate brojeve; Može i onaj za Krimolovce ili, pak, Želimiru Lepiru, kako bi mogao da zataška ovu antiustavnu, antinacionalnu, antidemokratsku, opasnu šetnju ulicama Geta!