среда, 6. фебруар 2019.

Milan Tegeltija je pravosuđe BiH potpuno stavio u funkciju zločina i zločinaca; Njegovo uklanjanje iz pravosuđa je imperativ



piše: Slobodan Vasković

1.
Milan Tegeltija Tegeltito, šef Pravosudne zločinačke organizacije, samim tim saradnik brojnih kriminalnih grupacija, (izuzetno opasnih, čak i ubilačkih), osoba je koja je definitivno uništila pravosuđe BiH.

2.
Tegeltito, koji je veliku banditsku karijeru počeo paljenjem Osnovnog suda Banjaluka, vrhunac postiže spaljivanjem pravosuđa BiH i oba njena entiteta; Piroman je to, kojem nema lijeka i ukoliko mu se ne stane u kraj, BiH će još decenijama biti prostor bezakonja, igralište Zločinačkih organizacija koje na tom prostoru rade što im je volja. Iz prostog razloga što ne postoje institucije koje bi to spriječile, jer ih Tegeltija nemilosrdno uništava, stavljajući pravosuđe u funkciju zločina.

3.
Jedan od Tegeltijinih “specijaliteta” za uništenje pravosuđa jeste omogućavanje da se u istovjetnoj pravnoj situaciji, donose potpuno suprotne odluke. 

4.
Djeluje apsurdno, ali to je činjenica i dokazi koje predočavam svjedoče o tome; Isti ti dokazi trebalo bi da Tegeltiju i njegove sudije, ogrezle u kriminalu (kao što je to slučaj i sa njegovim tužiocima poput Miodraga Bajića, Želimira Lepira, Dalibora Vreće, Sađe Labotića, Mladena Mitrovića, Gorana Glamočanina, koji su glavni izvršitelji zataškavanja Ubistva Davida Dragičevića), otjeraju u zatvor. Međutim, to se još uvijek neće desiti, jer je upravo Tegeltija na vrhu pravosudnih institucija, kao neprikosnoveni šef Visokog sudskog i tužilaćkog savjeta BiH.

5.
Umjesto da VSTS bude korektiv, ta institucija je generator najtežih oblika krivičnih djela, njihov zaštitnik, a otišli su tako daleko da, svjesnim zlonamjernim nečinjenjem, staju u odbranu ubica, dozvoljavajući zataškavanje ubistava. (Pravosudne institucije klljučne su u zataškavanju zločina Teških Ubistava Davida Dragičevića i Dženana Memića, tu nema ni trunke dileme.)

6.
Brojni su primjeri da se u istovjetnoj pravnoj situaciji donose potpuno suprotne odluke, kao što su brojni primjeri da to čak čini isti sudija. 

7.
U slučaju koji ću dokumentima dokazati riječ je o Jeleni Todorović, sudinici iz Zvornika, čije kriminalne odluke štiti upravo Tegeltija. Razlog je jednostavan - i ona i on rade za kriminalce.

8.
To nisu odluke oko međa, oko sporadičnih lokalnih stvari da bi bile jednostavno previđene, ovdje je riječ o sudbini najveće regionalne firme od koje regija Birač živi. Nažalost, primjer koji navodim nije jedini.

9.
Tegeltija Tegeltito, šef pravosudne mafije, aktivno štiti pravosudni kriminalni zvornički dvojac, sudije Jelenu Todorović i Slavicu Tadić, iako je Todorovieva u istovjetnoj pravnoj stvari donijela dvije potpuno različite odluke. I obje je podržao Tegeltija. 

Da je drugačije, Todorovićeva bi bila krivično gonjena, procesuirana i zatvorena, jer dokumenti koje objavljujem nedvosmileno dokazuju njeno kriminalno djelovanje.

10.
Umjesto toga, ona i dalje pali i žari u Zvorniku, isključivo presuđujući u skladu sa zahtjevima Zorana Stevanovića Gladnog, vlasnika tog Grada. 

11.
Da podsjetim, Todorovićeva je blokirala, aprila 2017. godine, račun “Alumine” na 155 miliona KM; Blokada je trajala 14 dana, nanijela materijalnu štetu toj firmi od preko 20 miliona KM; Ista ta sudijska neznalica, Tegeltijina štićenica i veliki kriminalac, je u martu 2018. godine donijela i rješenje o izvršenju protiv FG “Birač” u stečaju, sve sa namjerom da fočanskoj firmi “Pavgord” preda “Aluminu”. A da, pri tom, vlasnik “Pavgorda” Gordan Pavlović Goci i njegov politički mentor Zoran Stevanović Gladni nisu u tu firmu uložili niti marke; Ali jesu u brojne kriminalne radnje, kako bi je se dokopali. 

12.
Da je ovo pravni presedan, govori i sam smisao stečaja, a to je ravnomjerno namirenje svih povjerilca i nemogućnost vođenja izvršenja u stečaju, sve i da Pavlović ima bilo kakvo validno potraživanje. A nema, već su njegova potraživanja kriminalna, o njima se vodi vjekovna istraga u Republičkom javnom tužilaštvu RS, gdje kriminalac Miodrag Bajić ne dozvoljava da se privede kraju. 

13.
Navedena univerzalno prihvaćena pravna načela ne važe kada su u igri silni milioni maraka Pavlovića i Gladnog, kada su u igri stanovi u Beogradu za Tegeltiju, Todorovićevu i Tadićevu, kada je suvi švercerski keš široko “prekrio” potez Zvornik-Foča. 

14.
Gdje je u cijeloj ovoj priči “kvaka”: Da bi zadovoljila interese kriminalnog Klana Goci/Gladni, Todorovićeva je potpuno zaboravila da je ona lično u istoj pravnoj stvari, ali kada je druga firma bila u pitanju, donijela potpuno različito rješenje. 

15.
Ista ta Todorovićeva zabranila je izvršenje baš protiv FG “Birač”, u slučaju kada je, prije otvaranja stečaja, “Srbija Gas” pokušala izvršenje: Todorovićeva je obustavila taj postupak, navodeći kao razlog upravo otvaranja stečaja!!! 

16.
Da pojednostavim, kad je “Srbija Gas” pokušala da naplati potraživanje od FG “Birač” 2013. godine, prije stečaja, (odmah pošto je on otvoren), Todorovićeva je donija rješenje o prekidu postupka naplate, što je jedino ispravno i moguće rješenje.



 Međutim, nakon pet godina, kada je kriminalni Klan (Gladni i Goci) pokušao da se nezakonito naplati iz stečajne mase FG “Birač” (čitaj otme “Aluminu”), Todorovićeva je prihvata ove radnje, bez pogovora i donijela rješenje o izvršenju. 



Ne može u jednom slučaju odbiti, a u drugom prihvatiti, ali kada ima Tegeltiju iza sebe, onda je moguće sve.

17.
Ne samo što je zakonom zabranjeno voditi izvršenje protiv stečajne mase, i to što firma “Pavgord” nema bilo kakvih prava ili potraživanja prema zvorničkim firmama, već je kod Todorovićeve, to je jasno iz dokumenata, sasvim normalno da se u istovjetnoj pravnoj situaciji, donose potpuno suprotne odluke. 

I sve to aminovao je Tegeltija.

18.
U djelovanju Todorovićeve, a na osnovu dokumenata, imaju najmanje tri krivična djela, ali niko ništa nije preduzeo, niti će, dok je na čelu VSTS Tegeltito, mafijaš. 

19.
Nema sumnje da o ovom bezakonju sve zna tužilaštvo BiH, sve zna i Uprava policije za organizovani kriminal, ali niko ništa ne preduzima, jer su svi vodeći ljudi uvezani brojnim nezakonitim aktima.

20.
Šef kriminalne, zločinačke parade je Tegeltija, koji štiti i Todorovićevu i Tadićevu i Gladnog i Gocija i njihovu udarnu pesnicu Sonju Rubež…, opskurne likove koji gospodare, zahvaljujući zaštiti Dona Pravosudne Mafije!

21.

Njegovo uklanjanje iz pravosuđa bio bi prvi ozbiljan korak BiH ka pravnoj državi i stvarnoj borbi protiv brojnih zločinačkih organizacija koje haraju njenom teritorijom; Ne desi li se to, umrijeće čak i nada, što i jeste cilj Tegeltita i ostalih Kumova!