субота, 23. фебруар 2019.

Slobodni Građani Banjaluke: Večeras u 19.00 časova svi na korzo u Gospodsku



piše: S.V.


„Slobodni Građani Banjaluke“ su na svojoj Fejsbuk stranici pozvali sve Banjalučane, koji nisu zadovoljni opštim stanjem u društvu, da večeras u 19 časova prošetaju Gospodskom ulicom.

„Jedan bivši predsjednik (Dragan Čavić op.a.) postade direktor. Znamo, boli vas želudac i trebate ranisan. Mi vam nudimo šetnju umjesto tablete. Subota 19.00 časova“, objavljeno je na FB stranici „Slobodnih Građana Banjaluke“.

Slobodoumni građani Banjaluke još su naveli da se „nepravde i nedjela nižu“, ali da se „narod nije predao“.

„Probudiće se i narod. Znaju to i oni. Za početak neka znaju da postojimo, da ne damo naš grad“, navedeno je u objavi „Slobodnih Građana Banjaluke“, koji su večeras pozvali sugrađane da im se pridruže na korzu u Gospodskoj.

„Vođa nam je i uveo zakon o zabrani svega i svačega, zar ga i za masovniju šetnju po Gospodskoj trebamo pitati? Neka vam svaka subota u 19 časova bude korak u bolje sutra. Šetajmo zajedno Banjalučani dušu su nam uzeli ne dajmo da nam unište slobodarski duh!“, navedeno je u objavi.

Slobodni Građani Banjaluke su, uprkos zabrani Stranačke Milicije, šetali centrom Banjaluke 16. 02.



Hunta što vlada Getom zvanim Banjaluka, prvo je bila odobrila šetnju - 14.02., da bi je 15.02. zabranila, uz nebulozno obrazloženje.

“Utvrđeno je da postoji stvarna opasnost da bi održavanjem predmetnog okupljanja bila ugrožena bezbjednost ljudi i imovine ili bi došlo do ozbiljne opasnosti ili do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, usljed čega navedeno okupljanje ne bi proteklo na bezbjedan način”, navela je “predmetna” Hunta u svom “predmetnom” Rješenju o zabrani mirne šetnje građana.

Stranačka Milicija je 09.02. takođe intervenisala, presretala i prijetila „razbijanjem grupe“, građanima koji su šetali od Hrama Hrista Spasitelja do Trga Krajine.

Tada su, bez ikakvog zakonskog osnova, legitimisali ljude, čak i novinare koji su pratili šetnju.