уторак, 26. фебруар 2019.

"Zlatno" Mračno doba - Kuga, Kolera i ostali uspjesi režima kontinuiteta




piše: Slobodan Vasković

1.
Tri dana već očekujem da Milorad Dodik i Željka Cvijanović javno zatraže krivično gonjenje Milana Tegeltije, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, zbog nezakonitog preuzimanja funkcije Glavnog republičkog tužioca RS.

Međutim, ni riječi!

2.
Pitanje je zašto Dodik i Cvijanovićeva ćute, iako je iz zvaničnih dokumenata VSTS jasno da je Tegeltija preuzeo potpuno nezakonito funkciju Glavnog republičkog tužioca RS?!

3. 
Čime ih je to zadužio Tegeltija da mu dozvoljavaju “prenos ovlaštenja”, dok se brojni drugi lažno optužuju za te “jeresi” i prijeti im se na najgrozniji način?!

4.
Hm, možda ćute, jer se plaše da u Tegeltiji ponovo ne progovori Piroman, pa plane još neka zgrada, kao što je planula ona Osnovnog suda, dok je on bio na njegovom čelu.

Planuli su i dokazi, ali otkad su oni bitni u pravosuđu u kojem Tegeltija vodi glavnu riječ?!  

5.
Možda Dodik i Cvijanovićeva ćute, jer znaju da je Tegeltija privatizovao Pravosuđe BiH, pa može na svojoj prćiji da radi šta hoće, s kim hoće i kako mu se hoće.

6.
Biće da je kombinacija, jer Tegeltija i dalje pali i žari, a Pravosuđe BiH je njegova privatna firma koja bi, ako ništa drugo, mogla da se prijavi UIO i plaća PDV, jer su njegovi prihodi od zločina enormni.

Kuća sa bazenčićem u Banjaluci samo je jedan dio Tegeltijinog ogromnog bogatstva.

7. 
Mala digresija: Nisam ni očekivao da Radovan Višković nešto kaže, jer on ništa i ne razumije. I tu je kraj priče o premijeru, koji još uvijek nije saznao da obavlja tu funkciju.

8. 
Višković nije anomalija, on je kontinuitet vlade i neznanja. Kao i ministar zdravlja Alen Šeranić poznat i kao Kuga.

9.
Otkako je on preuzeo “zdravlje naroda” ljudi umiru od gripa kao od kuge u Srednjem vijeku.

10.
Za očekivati je da mladi i poletni Šeranić - “jedna kap” u moru beskorisnih idiota Režima - u skladu sa svojim novim “umjetničkim” imenom Kuga, predloži spaljivanje oboljelih od gripa; Kako se zaraza ne bi širila.

Tegeltija bi mogao da potpaljuje lomače; Piromanu bi to olakšalo stanje svijesti. 

11.
U 21. vijeku spaljivanje oboljelih od gripa na lomačama je abnormalan postupak, ali ne i u Republici Srpskoj, koja je vraćena u Srednji vijek.

Njegov najmračniji dio.

11.
"Zlatno" Mračno doba svakodnevno svojim nedjelima ispisuje Dragan Lukač - Veliki Inkvizitor, poznat pod imenom Kolera.

12. 
Kolera će paziti da tender za nabavku klada za lomače bude u skladu sa svim zakonskim propisima; Inače kramp ili lomača!!! A Bandić prije toga!

Podrazumijeva se da će se Don Kolera pobrinuti i za dovoljan broj onih koji će završiti na lomači.

Za “zakonske propise” zadužen je Želimir Lepir, koji je, nedavno, sam sebe, pred svjedocima, javno, jasno i vrlo energično proglasio izrazito glupim.

13.
Lepir ima tu crtu iskrenosti prema samom sebi, to mu se mora priznati; Baš kao i Miodrag Bajić, koji ne krije da je kompletan idiot; U zvaničnim dokumentima dostavljenim zvaničnim stranim adresama Bajić se zvanično pohvalio kako je unaprijedio Pravosuđe - ostavljanje koverata sa pozivom na saslušanje pred bilo čijim vratima za njega je sasvim validan, zakonit, postupak “uručenja poziva”.

Lomača je prirodan nastavak takvih pozitivnih propisa.

14.
Uprkos svemu ne treba previše brinuti - nisu klade sječka, pa da se ne mogu naći na tržištu.