четвртак, 21. фебруар 2019.

Da li Dubravko Kremenović brani Dubravka Kremenovića montiranim Službenim zabilješkama i teškim, lažnim optužbama na račun Davora Dragičevića?!


Dubravko Kremenović
piše: Slobodan Vasković 

Zaista je interesantan tekst koji je objavljen na portalu “SrpskaInfo”, pod naslovom “OTKRIVAMO: Famozni Boki tvrdi da je GLEDAO SNIMAK PREBIJANJA Davida Dragičevića, policija SUMNJA U MONTAŽU” (vidi dodatak).

Najzanimljiviji dio tog teksta odnosi se na službenu zabilješku MUP RS, u kojoj se ponovo teško optužuje Davor Dragičević, bez ijednog jedinog dokaza.


Potpisnik Službene zabilješke je, prema tvrdnjama izvora, Dubravko Kremenović, desna ruka Darka Ilića, bivšeg načelnika Uprave za organizovani kriminal.Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog Javnog tužioca i tužilac Goran Glamočanin donijeli su Naredbu o nesprovođenju istrage protiv Darka Ilića i Dubravka Kremenovića i drugih pripadnika MUP RS, koja vrvi od laži, falsifikata i koja svjedoči da Bajić i Glamočanin nisu ni vodili bilo kakvu istragu protiv Ilića, kremenovića i drugih pripadnika MUP RS u vezi zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića.U tesktu Blica” navodi se, između ostalog, sljedeće: “Kako bi otkrili ko stoji iza pseudonima Boki, MUP RS je uz dokumentaciju dostavio i pomenutu službenu zabilješku. U njoj se navodi da je Davor Dragičević za 15.000 evra naručio montirani video materijal u kojem policijski službenici dave njegovog sina Davida”.

Još interesantnije od ove prozirne montaže MUP-a RS, (čiji cilj je preventivno djelovanje u slučaju pojave video-klipa ili fotografija, koje bi potvrdile učešće pripadnika MUP RS u mučenju i likvidaciji Davida Dragičevića), jeste podatak da je Službenu zabilješku, kako se tvrdi, napisao Dubravko Kremenović, 25.10.2018. godine.

U Zailješci Kremenović pominje da će baš on Kremenović biti optužen za davljenje “na montiranom snimku”.


Interesantno je da se u Službenoj zabilješsci, koju je MUP RS dostavio Tužilaštvu, a citirao “Blic”, navode brojni detalji, ali nikako se ne navodi ko su NN lica koja je, navodno, angažovao Davor Dragičević i zbog čega ta lica nisu pronađena?!Kako su pripadnici Lukačeve “Hunte” spremni na sve nezakonite, podle i jezive radnje, objavljujem Službenu zabilješku za koju se tvrdi da je napisao i potpisao Dubravko Kremenović, a ispod nje dodatnu sliku potpisa Dubravka Kremenovića, za koju odgovorno tvrdim da je na njoj autentičan Kremenovićev potpis!Da li je ziasta Kremenović potpisao Službenu zabilješku, datiranu 25.10.2018., vjerujem da ćete lako zaključiti upoređujući potpise.

Blic/SrpskaInfo: OTKRIVAMO Famozni Boki tvrdi da je GLEDAO SNIMAK PREBIJANJA Davida Dragičevića, policija SUMNJA U MONTAŽUMUP Republike Srpske pokrenuo je istragu kako bi se utvrdio identitet osobe koja na portalima tvrdi da postoji video snimak ubistva Davida Dragičevića, saznaje Srpskainfo.

Izvor blizak MUP Republike Srpske otkriva da se u dokumentaciji o novoj istrazi, koju vodi Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, u cilju otkrivanja IP adrese osobe pod pseudonimom Boki nalazi i uznemirujuća i do danas javnosti nepoznata službena zabilješka inspektora Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

– Nepoznata osoba je pod registrovanim imenom „Boki“ na jednom portalu objavila četiri komentara, a u kojima se iznose saznanja koja se odnose na okolnosti nestanka i smrti Davida Dragičevića. Daljom istragom od nadležnog suda je zatražena naredba kako bi se utvrdila IP adresa – objasnio je naš izvor.
Prema saznanjima do kojih je došla Srpskainfo, osoba pod pseudonimom „Boki“ je, između ostalog, napisala: „Uskoro će sve biti u javnosti. Gledao sam lično snimak sa RF banke, koja je snimila kako je pretučen David Dragičević na parkingu Metalske škole“.
U daljem komentaru Boki, između ostalog, piše i kako pretučenog Davida vuku po asfaltu i ubacuju u vozilo u koje ulazi i jedan od inspektora.

Za montirani snimak 15.000 evra?!
Kako bi otkrili ko stoji iza pseudonima Boki, MUP RS je uz dokumentaciju dostavio i pomenutu službenu zabilješku.

pastedGraphic.png
U njoj se navodi da je Davor Dragičević za 15.000 evra naručio montirani video materijal u kojem policijski službenici dave njegovog sina Davida.

– Prema prikupljenim operativnim podacima, lice Davor Dragičević je, preko za sada nepoznatih lica, za novčani iznos od 15.000 evra naručio video materijal na kojem bi bio montiran snimak odnosno fotomontaža, na kojem se vidi kako policijski službenici MUP RS dave pokojnog Davida Dragičevića. Navedeni snimak je trebao biti pušten na Trgu Krajine, 5. oktobra 2018, prilikom održavanja skupa „Pravda za Davida“, ali lica koja su trebala napraviti fotomontažu snimka nisu završila isti, tako da snimak nije ni objavljen – napisano je u službenoj zabilješci.


Zaključak
U zabilješci je naveden i govor Davora Dragičevića, a zatim i zaključak.
– Iz navedenog govora dolazi se do zaključka da je Davor Dragičević dobio, ili će u narednom periodu dobiti, montirani video materijal, te da će 14. novembra 2018. isti i pustiti putem video bima na Trgu Krajine. Na taj način će doći do uznemirenja javnosti, ugroženosti policijskih službenika koje će lažno i javno optužiti za ubistvo, kao i uznemiriti porodice policijskih službenika. Službena zabilješka sačinjena znanja radi i daljeg postupanja i preduzimanja mera i radnji – napisano je u službenoj zabilješci.

Feraget bez komentara
Advokat porodice Dragičević Ifet Feraget nije želio da komentariše nove detalje.

– Ne bih komentarisao. Ovo su osjetljive stvari, jer je istraga u toku – izjavio je Feraget.