субота, 23. фебруар 2019.

Surovi Zločinac Želimir Lepir znao je i prije zločinačke pres konferencije MUP RS, 26.03., da je David Ubijen; Znao je i ko su Ubice



Ključni dokaz da je Lepir znao da je David ubijen jeste njegovo odbijanje da prihvati naredbu Dragana Lukača da likvidaciju proglasi zadesom.
Lukač je to od njega tražio 29.03., odmah po predaji Izvještaja MUP RS o, kako su naveli, “smrti Davida Dragičevića”.
Lepir je o tome i javno svjedočio o čemu postoji video zapis.



Lepir je već tada, izvan svake razumne sumnje, znao i ko je naručio ubistvo i ko su ubice i pomagači, ali ni prstom nije mrdnuo da se oni privedu pravdi

piše: Slobodan Vasković

1.
Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac OJT Banjaluka, znao je i prije 26.03.2018. godine, da je David Dragičević likvidiran, ali ništa nije preduzeo kako bi se Naručioci ubistva i Ubice pohvatali, već je svojim nečinjenjem, čak pomaganjem, učinio sve da oni do sada ne budu otkriveni.

Lepir je i dalje jedna od ključnih figura u zataškavanju zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića. 

2.
Da podsjetim, 26.03. održan je zločinački pres MUP-a RS, na kojem je Darko ilić, tadašnji načelnik Uprave za organizovani kriminal svjesno, monstruozno i jezivo pokušao kriminalizovati žrtvu zločina Davida Dragičevića.



Tijelo Ubijenog Davida pronađeno je 24.03.2018. na ušću kanalizacije Crkvena u Vrbas.

3.
Ilić je pred Anketnim odborom svjedočio da ga je Lepir pohvalio za taj blasfemični pres, što narečeni nije demantovao.

4.
Međutim, ključni dokaz da je Lepir znao da je David ubijen jeste njegovo odbijanje da prihvati naredbu Dragana Lukača da likvidaciju proglasi zadesom.

Lukač je to od njega tražio 29.03., odmah po predaji Izvještaja MUP RS o, kako su naveli, “smrti Davida Dragičevića”.

Lepir je o tome i javno svjedočio, o čemu postoji video zapis.



Lepir je već tada, izvan svake razumne sumnje, znao i ko je naručio ubistvo i ko su ubice i pomagači, ali ni prstom nije mrdnuo da se oni privedu pravdi.

5.
Nije Lepir Lukačev zahtjev odbio zato što je profesionalac u svom poslu, već kako bi sebe spasao od optužbi da je lično naložio zataškavanje likvidacije.

Odbijanjem Lukačevog zahtjeva, Lepir je htio da kupi naklonost javnosti, a, istovremeno, omogući pripadnicima MUP RS da uklone dokaze, izbrišu video snimke i zataškaju ubistvo u kojem su učestvovali i pojedini pripadnici MUP RS.

Monstruozno djelo Glavnog Okružnog Tužioca!!!

6.
Da je Lepir profesionalac, a ne surovi zločinac, on bi protiv Lukača podnio krivičnu prijavu (Republičkom javnom tužilaštvu, koje je nadležno) nakon njegovog kriminalnog zahtjeva da ubistvo proglasi zadesnom smrti.

Lepir to nije nikada učinio.



Da je Lepir profesionalac, a ne surovi zločinac, on bi protiv Lukača podnio krivičnu prijavu, jer je javno lagao o tome da je Ubijeni David, kobne noći 18.03. koristio “LSD i marihuanu”, iako su toskikološki nalazi pokazali da to nije istina.

7.
Da je Lepir profesionalac, a ne surovi zločinac, koji aktivno učestvuje u zataškavanju ubistva Davida Dragičevića, on bi protiv Darka Ilića podnio krivičnu prijavu zbog brojnih laži o žrtvi Teškog Ubistva, iznesenih na pres konferenciji 26.03.2018.; Umjesto toga, Lepir je svjedočio u njegovu korist u lažnoj istrazi koju je oko Ilića i Dubravka Kremenovića “sproveo” kriminalac Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog javnog tužioca.

8.
Da je Lepir profesionalac, a ne surovi zločinac, on bi, najkasnije, 02.04.2018. naložio takođe surovom zločincu Daliboru Vreći, postupajućem tužiocu u predmetu Teškog Ubistva Davida Dragičevića, da donese Naredbu o sprovođenju istrage o Ubistvu, jer su već tada imali svjedočenje Slađane Marić, koja je navodno čula “galamu, viku, pljusak u vodu”!



Uz to, već tada su Lepir, Vrećo i još nekolicina tužilaca utvrdili da David Dragičevič nikako nije mogao sam pasti sa mosta u Crkvenu (što je još uvijek oficijelna verzija), ali ni to ih nije ponukalo da donesu Naredbu o sprovođenju istrage o Ubistvu.

Zašto?

Zato što surovi zločinac Želimir Lepir štiti Naručioce Ubistva, Ubice i njihove saučesnike, jer je ucijenjen nedjelima koja je počinio kao sudija (vidi dodatak).

Naredba o sprovođenju istrage o Ubistvu, puna kontradiktornosti, donesena je tek 28.06.2018. godine, kada je većina dokaza već bila uništena.



9.
Surovi zločinac Lepir strpljivo je čekao uništenje dokaza, kako bi, zajedno sa kriminalcem Vrećom (koji je djelovao kao bot Zaštitnika Ubica pod imenom “Milica Vukmir”) donio Naredbu u kojoj nema jasne definicije zločina!!!

To je svjesno urađeno, kako bi se zaštitile Ubice i Naručioci Ubistva, koje Lepir jako dobro zna. 

10.
Da je Lepir profesionalac, a ne surovi zločinac, on bi podnio krivičnu prijavu Bajiću (koji je, kao šef Posebnog odjeljenja RJT, nadležan za sve funkcionere RS, osim za predsjednika RS) i protiv Željka Karana, patologa, jer je, 26.03.2018., iznio u javnost dokaze, iako je to krivično djelo.



Lepir to nije učinio, kao što nije spriječio ni nezakonitu reobdukciju; Reobdukcija Ivice Milosavljevića ne predstavlja nikakav dokaz, jer nema Naredbe tužioca za nju, ali predstavlja skrnavljenje tijela mrtvog, ubijenog dječaka, što je, takođe, krivično djelo.

Šta je za nekrofila Lepira skrnavljenje tijela Ubijenog? Ništa, što samo svjedoči o kakvom monstrumu se radi.

Uostalom, on je naložio Saši Labotiću, tužiocu monstrmu, da 30.03.2018., šest dana nakon pronalaska tijela Ubijenog Davida, podigne optužnicu protiv Žrtve Teškog ubistva.



Labotić to nije mogao učiniti bez Lepirovog znanja, tu nema dileme!

11.
Da je Lepir profesionalac, a ne surovi zločinac, poodavno bi on uhapsio Đorđa Rađena, koji je po nalogu Darka Ilića, nezakonito izuzimao snimke sa Apartmana “Vesto”, “MK” servisa: Međutim, Lepir to nije učinio, jer bi onda morao da uhapsi i inspektore Bojana Karanovića, Duška Purišića, Sinišu Kojdića i samog Ilića.



Bio bi to početak hapšenja, ali sve je završilo dvomjesečnim pritvorom Alena Kukića, koji je po Rađenovom nalogu, izbrisao neke od fajlova sa snimcima. Iako je to Rađen naložio, on nije uhapšen.

Lepir štiti Rađena, koji je do guše upetljan u zločin Ubistva Davida Dragičevića.

Lepir štiti i vojnike NarkoKartela koji su bili u Lovu na Davida, u noći 18.03., a vide na snimcima sa Trga Krajine; Sve njih Lepir zna, imenom i prezimenom, ali većina njih, čak ni inspektori koji su nasilno zaustavili i poveli Davida ka Jevrjeskoj ulici, nisu ni privedeni, a ni saslušani!




12.
Da je Lepir profesionalac, a ne surovi zlikovac, on bi podnio krivične prijave “nadležnom” Bajiću protiv najoodgovornijih funkcionera MUP RS, jer su naložili brisanje i uništavanje video zapisa sa kamera iz centra Grada-Geta; Međutim, važno je naglasiti da to oni ne bi mogli učiniti bez Lepirovog i Vrećinog odobrenja!!!

Da su Lepir i Vrećo naložili/izdali naredbe u aprilu da se svi ti snimci sa nadzornih kamera u širem centru Grada-Geta izuzmu, onda oni ne bi mogli biti uništeni; Odnosno, tačno bi se znalo ko ih je uništio.

Lepir i Vrećo to nisu učinili, sačekali su da sve bude prebrisano ili uništeno, i ti surovi zločinci nisu ništa manje loši od Naručilaca Ubistva i Ubica Davida Dragičevića.

13.  
Lepir opstruiše istragu i protiv Sinše Kojdića, inspektora, koji je naložio bacanje ključnog dokaza - donjeg veša Ubijenog Davida, a suđenje optuženima za taj akt krim tehničarima MUP RS Zoranu Bošnjaku i Mikici Marjancu odloženo je za ljeto. 




Nadaju se da će vrijeme “pojesti” slučaj. Neće!!!

14.
Mogli bi se unedogled nabrajati Lepirovi svjesni propusti, redom kriminalni, ali je i naevedeno dovoljno. Lepir su, kao i Daliboru Vreći, ruke krvave u slučaju teškog Ubistva Davida i oni u krv ne mogu sakriti. 


Lepiru to nije prvi put. Za nadati se da mu je poslednji, ali bojim se da nije tako!  (nastaviće se)

Dodatak 1: Kako je Lepir opljačkao Mehu Adrovića, a sve prikrili Vrećo i Mladen Mitrović


Lepir - Lako do stana u Beogradu i 50 hiljada KM (11.05.2018.)
Iz svjedočenja Milana Reljića, 10.11.2015. godine u Okružnom tužilaštvu Banjaluka jasno je da je Želimir Lepir za oslobađajuću presudu, dok je bio sudija, uzeo 50.000 KM i stan u Beogradu.



Stan i novac isplatila mu je porodica Mehe Adrovića, kriminalca, kojeg je Lepir oslobodio iako je učestvovao u pljački.


"Otprilike nekih godinu dana, a možda i više, nakon što je Meho oslobođen na sudu, sastali smo se Nevenko, Meho i ja na Vlašiću. Tom prilikom Meho se hvalio nekom uspješno izvedenom pljačkom u Lionu u Francuskoj, koju je on izveo, a tada nam je pokazivao i neke satove i prstenje, a u razgovoru nam je rekao da je sudiji Želimiru Lepiru neko od Mehine rodbine, da li sestra, brat ii neko drugo od rodbine, ja se sada ne mogu tačno sjetiti, prepisao stan u Srbiji, u Beogradu, kao nagradu za oslobađajuću presudu. Taj stan se nalazi na Dušanovcu, iznad Steko bara u Beogradu, u blizini auto-puta.

Ne mogu se sada sjetiti kako se zove taj Steko bar, ali znam da je to Steko bar koji se nalazi na putu Beograd-Niš, na izlazu iz Beograda, i znam da tu ima i benzinska pumpa, gdje se zaustavljaju kamioni i gdje ima prenoćište, a zgrada u kojoj se nalazi taj stan je odmah iza tog Steko bara i ja sam tu jednom priikom bio ispred te zgrade sa Mehom i još nekim Mlađom. Ja sam danas iznio sve što mi je poznato i čega sam se mogao sjetiti, a vezano za sva ova krivična djela u kojima sam i sam učestvovao i spreman sam dopunuti svoju izjavu ukoliko se sjetim još nekih detalja koje danas možda nisam rekao, a takođe sam spreman da ovu svoju izjavu ponovim i pred sudom ako bude trebalo", rekao je Reljić.

Reljić svjedoči o pljački novca nekadašnje Nove Banjalučke Banke, u decembru 2004. godine.

Reljića su saslušavali tužioci Mladen Mitrović i Dalibor Vrećo.

Vrećo nije dao Reljiću da potpiše zapisnik o saslušanju sve dok nije pristao da se iz izjave izbaci dio oko Lepira. 

Mislili su da su uništili sve dokaze, ali dokumenti potvrđuju da nisu. 



Lepiru Ubico: Koliko si naplatio zataškavanje gaženja na smrt - Ubistvo Momčila Milutinovića od Neđe Ilića i Srđana Kosovca?! (01.10.2018.) 

piše: Slobodan Vasković
Ubica Želimir Lepir
Glavni okružni tužilac Želimir Lepir veoma udobno živi naplaćujući Ubistva, Pljačke, njihovo zataškavanje.

Lepir je gori od svakog Ubice, jer on naplaćuje Ubijene!

Tako je naplatio i Momčila Milutinovića, koji je džipom pregažen ispred svoje kuće, 30.12.2014. godine, u selu Povelič, kod Srpca.

Milutinovića je džipom pregazio pijani Srđan Kosovac, zet Neđe Ilića; Istog onog Ilića, kojeg je Lepir 02.10.2012. godine oslobodio, bez ikakve istrage, nakon što je priveden zbog malverzacija sa sredstvima JP “Šume Srpspke”.

Ne samo da ga je oslobodio, već ga je i pohvalio.



Takav je Lepir, taj jezivi saučesnik Ubica; Samim tim i sam Ubica.

Kosovac je, u trenutku kada je na smrt pregazio Milutinovića, ispred njegove kuće, bio totalno pijan.

Međutim, tada na scenu stupaju Neđo Ilić, još jedan član njegove porodice i Lepir: Pada dogovor da se od druge osobe uzme krv i da se podmetne umjesto Kosovčeve, kako bi se prikrila količina alkohola, kao i da se sakriju ostali dokazi koji su teretili Ilićevog zeta.

U svemu tome je učestvovao i dio policije iz Srpca, jer bez njih se nije moglo zataškati usmrćivanje Milutinovića.


Epilog: Optužili su, nakom svega, na smrt zgaženog Milutinovića da je on kriv za nesreću! Takav Nečovjek i Monstrum je Lepir.

Smrt Momčila Milutinovića, nakon svih ovih zločinačkih akata Lepira, Ilića, Kosovca i još jednog člana Ilićeve porodice, više nije stradanje u saobraćajnoj nesreći, već Ubistvo i njegovo prikrivanje.

Nije Milutinovićevo ubistvo jedino koje Lepir, taj monstruozni kriminalac, ima na “duši”. Još ih je nekoliko, a o njima ću uskoro izvijestiti.

Bitno je šta je bilo sa Kosovcem, Ilićevim zetom, nakon što je džipom ubio Milutinovića?

Neđo Ilić
Ništa; Nije proveo ni milisekunde u pritvoru/zatvoru; Otrijeznio se; Nakon dva dana kupio je novi automobil i nastavio da živi po starom: Bahato, kao i ostatak Oligarhije, koja je sebi dozvolila da ubije kad hoće i koga god hoće. I prođe nekažnjeno.

Nakon svega nije nikakvo iznenađenje da je Lepir jedan od glavnih protagonista zataškavanja Organizovane likvidacije Davida Dragičevića. U stvari, to je očekivano, a ta ogavna Kreatura, koja se odaziva na Lepir, sasvim izvjesno očekuje naknadu za najnovije zločine koje čini. 

Lepirov posao bio je i ostao u Okružnom tužilaštvu da štiti Naručioce Ubistava, Ubice i Kriminalce. I sve to odlično naplaćuje!