среда, 6. фебруар 2019.

N1/Davor Dragičević: Ne moraju vas ubiti kao moje dijete, ubit će vas na drugi način

foto: N1Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, za N1 je potvrdio da je Davidova majka već uzela grobno mjesto, gdje će biti novi grob Davida Dragičevića.

Komentarišući nedavne smjene u vrhu policije Republike Srpske - Dragičević je kazao da je to samo skretanje pažnje.

"Dozvoljavate da vam skreću pažnju. Ko je ubio Davida Milorade i Lukaču? 
To je pitanje koje se mora odgovoriti, to je ključno pitanje", poručio je.

"Ja neću da idem u zatvor kao slobodan čovjek. Ne priznajem te institucije više, ja sam slobodan čovjek", poručio je Dragičević.

Povjerenje je izgubio i u međunarodnu zajednicu, od koje, kako kaže, nikada nije dobio pomoć.

"Nismo nikada dobili pomoć. neosnovano su uhapsili mene. Vozio sam Davidovu majku doktoru. Uhapsili su mene, uhapsili su majku, tukli su žene i djecu. Neka to pogleda međunarodna zajednica, je li to država i pravda? Kako su reagovali? Nikako. Deset mjeseci smo dostojanstveno stajali i tukli su ih. Neće ni reagovati dok ne padne ni krv, garantujem vam životom. Što valja iselit će se. Nećete imati ni državu ni ništa", izjavio je Dragičević u ekskluzivnom razgovoru za N1.

Rekao je da u BiH neće doći da bi ga zatvorili.

"Imaju za mene neosnovane optužnice, moj advokat ne može ništa uraditi, a pravno ne može ništa. Častan i pošten više nije niko", poručio je Dragičević.

"Ne znam do kad ću biti legalista. I moj brat Muriz (Memić) misli isto. Zašto ne pohapse? Imate novog svjedoka. David je otet Daciom Duster, policijskim vozilom. Dajte mi snimak banke - gdje se sve vidi. Ne znam više kome nije jasno, to je mafija ljudi. 

Ne moraju vas ubiti kao moje dijete, ubit će vas na drugi način", rekao je u Danu uživo na N1.

Borba Pravda za Davida nastavit će se van BiH, kako je kazao, u kontaktu je s ljudima u BiH - a 16. februara pozvao je sve ljude na protest Pravda za Dženana da dođu i daju podršku Murizu Memiću jer je "borba ista i zajednička".