среда, 13. фебруар 2019.

Davor i Suzana predali zahtjev za ekshumaciju Davidovog tijela: David će ponovo biti sahranjen u austrijskom gradiću Wiener Neustadt

piše: Slobodan Vasklović

Davor Dragičević i Suzana Radanović predali su, putem advokata, zvanično zahtjev za ekshumaciju tijela njihovog ubijenog sina Davida.


Zahtjev je, prema riječima Suzane Radanović, predan nadležnim službama Grada Banjaluka.

David Dragičević, ubijen u martu 2018. godine, trebalo ni da bude ponovo sahranjen u austrijskom gradiću Wiener Neustadt, gdje su roditelji već uzeli grobno mjesto.

Užasna i tragična  sudbina koja je zadesila Davora i Suzanu ne prestaje da snažno udara njih i njihovu porodicu, jer takozvae institucije RS ne žele da riješe zločin Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Štaviše, iste te “institucije” su najsnažnija zaštita Naručilaca Ubistva i Ubica Davida Dragičevića.



U likvidaciji Davida Dragičevića učestvovali su i pojedini pripadnici MUP RS. 

David Dragičević otet je u noći 18.03., ubijen, prema riječima njegovog oca Davoda, 23.03., a njegovo tijelo pronađeno je na obali rječice Crkvena 24.03.2018. godine.


Osnovana je, nakon pronalska tijela i grupa “Pravda za Davida”, ali su svi građani koji su je podržali brutalno fizički napadnuti, 25. i 30.12.2018. godine, od Stranačke Milicije koju predvodi Dragan Lukač. 

Goloruki narod bestijalno je pretučen, bez ijednog razloga.

Protiv Davora Dragičevića zločiačke vlasti pokrenule su niz montiranih procesa, tako da je in on, nakon jednomjesečnog skrivanja, morao da napusti BiH.



I drugi članovi grupe Pravda za Davida se progone i dalje, a brojni od njih napuštaju Banjaluku.

Jasno je sada da se radi o sistematičnom napadu režima čiji je cilj da sve uticajnije članove ove grupe protjera sa teritorije RS.

Banjaluka je jedini grad u Evropi koji je pretvoren u Geto, nakon Drugog svjetskog rata. 


Lukač nije dozvolio da se otkriju i uhapse Naručioci Ubistva i Ubice Davida, a ne dozvoljava to ni dalje; Novi prečišćeni video snimci sa Trga iz kobne noći, 18.03. (11.02.2019.)




piše: Slobodan Vasković

Dragan Lukač je beskrupulozni lažov koji i dalje radi na zataškavanju zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića; preciznije, dok god je Lukač ministar, on neće dozvoliti da se ubice i naručioci ubistva, kao i njihovi saučesnici pohapse i kazne.

Uostalom, isti taj Lukač zahtijevao je od Želimira Lepira, glavnog okružnog tužioca Banjaluka, da se Ubistvo Davida proglasi zadesom, odnosno da donese Naredbu o nesprovođenju istrage, što je isti taj Lepir javno potvrdio.


Lukačeve maliciozne, bezobrazne i drske poruke “da je slučaj ‘Dragičević’ doživio politizaciju koju ni porodica, ni grupa ‘Pravda za Davida’, nije smjela da dozvoli, te da su klasični politički lešinari taj slučaj odveli u sasvim drugom pravcu”, osim što su dokaz navedenog, svjedoče i o kakvoj sociopatskoj ličnosti se radi.

Lukač je taj koji je tražio da se Ubistvo proglasi zadesom, za vrijeme njegovog mandata uništavani su i pokradeni dokazi, on je javno slagao da je David koristio LSD, što se pokazalo neistinitim, on je javno slagao, kao i Darko Ilić, da je David opljačkao kuću na Laušu, što se pokazalo neistinitim, o čemu svjedoči i video sa “MK” servisa, koji dokazuje da na Laušu nije bio David. Ako je neko politički lešinar najniže vrste, onda je to upravo Dragan Lukač.



Isti taj snimak svjedoči i da je Ubistvo naručeno, a da na njegovom zataškavanju radi dio Vrha MUP RS, predvođen Lukačem. 


Samo surovi, nasilni, brutalni sociopata može javno slagati da je “na tom slučaju izgubljeno 10 mjeseci, kao i da se mnogo više moglo uraditi da je istraga vođena bez pritisaka i bez morbidnih dešavanja, što na kraju nije dovelo do utvrđivanja istine”, jer je on taj koji ne dozvoljava da se dođe do istine, niti će to dozvoliti.

Dovoljno je, uz navedeno, podsjetiti da je Lukač namjerno prećutao da je Filip Ćulum, kojeg je David označio kao potencijalnog krivca ako mu se nešto loše desi, u kobnoj noći bio na Trgu Krajine, u kritično vrijeme; Uz to, Lukač je javno tvrdio da Ćulum “ima alibi”, što je srušio čak i njegov zaštitnik Anto Nobilo, tvrdeći da je riječ o “navodnom alibiju”.



Zašto Lukač ništa ne kaže o tome kada je Filip Ćulum te kobne noći bio u kafeu “Meta” (a bio je), kada je zaista otišao iz “Smaglera”, gdje je radio kao konobar i kako je moguće da nema snimaka sa desetina kamera što pokrivaju najuži centar Grada?! Ima li šta Lukač dodatno, možda, reći o ulozi Stefana Miodragovića Ticilija u toj noći, s obzirom na činjenicu da je na sjednici Narodne skupštine RS, svjesno izbjegao da bilo šta kaže o njegovom svjedočenju?!


Ima predug niz pitanja za Lukača koja će mu, prije ili kasnije, postaviti tužilac koji to jeste, u pravom smislu te riječi, i koji će zaista istražiti zločin teškog Ubistva Davida Dragičevića, a neće slušati njegove naredbe.

Lukač, koji je naredio teško premlaćivanje golorukog naroda, koji i dalje vodi svoj lični rat, teškom zloupotrebom institucije MUP-a RS (koju je pretvorio u Huntu) protiv svakog ko se zalaže da se sazna istina o Ubistvu Davida, laže i o tim događajima. Po njegovom naređenju se nezakonito privode i saslušavaju svi oni koji traže istinu, vrši se njihov progon i mobing, montiraju im se lažne optužnice…


Lukač je poodavno raskrinkan, a treba nastaviti sa ogoljavanjem tog monstruma, spremnog satirati djecu, mlade, stare… bestijalnim napadima i korištenjem kriminalnih grupa u tim neljudskim atacima.


Lukač bi trebalo da zna i sledeće: Njegov savjetnik Siniša Kostrešević, donedavno načelnik Uprave krim policije, koji je vodio istragu o zločinu Teškog Ubistva Davida Dragičevića (nije uradio ništa, jer mu je tako naređeno), pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS, maja prošle godine je rekao da nisu istražili “tamo nekakve te pokrete, hajmo reći koji su se dešavali, i tu čekamo nekakve dodatne video nadzore trebali bi ih dobiti i onda ćemo dalje moći da čekamo nekakve informacije”!


Kostrešević je već tada sve znao šta se desilo, ali je lagao u interesu zločinačkog Režima, čiji je član.

Dobar dio “tamo nekakvih tih pokreta” već sam prikazao uvećane i prečišćene i oni svjedoče da se na Trgu odvija akcija Lova na Davida.

Nastavljam sa objavljivanjem uvećanih i prečišćenih dijelova snimka sa Trga Krajine, a važno je ukazati na NN osobu koja u nekoliko navrata izviruje iza “Office shous”, čekajući kada će David naići preko Trga.


Navedena osoba je sve vrijeme tu, dok dva Nasilnika, inspektora, prvo presreću Davida, a zatim ga grubo pribijaju uza zid, da bi ga potom poveli u Jevrejsku ulicu.


Ulogu te osobe u narednim danima ću detaljnije pojasniti.


Ovdje je važno podsjetiti i da je Lukač javno slagao da dva NN inspektora, koji su presreli Davida i priklještili uza zid, dolaze iz Gospodske iako se na snimcima jasno vidi da oni dolaze iz Jevrejske ulice.




Važno je, takođe, ukazati i na dva NN lica, koja prelaze preko Trga Krajine i u 02 časa 28 minuta prilaze NN inspektorima, što Davida drže pribijenog uza zid. 



Lukač bi mogao odgovoriti ko su ta dva NN lica, od kojih se bar jedan može golim okom prepoznati, jer on to, izvan svake razumne sumnje, zna; Kao što zna i i koja je njihova uloga u Lovu na Davida, kao što zna i Ko je Ubio Davida, ali ne dozvoljava da se Naručioci Ubistva, Ubice i njihovi saučesnici pohapse!  (nastaviće se)  
  
Dodatak: Dodatni uvećani i prečišćeni snimci Osobe koja izviruje i gleda kada će David naići preko Trga