недеља, 24. фебруар 2019.

Milan Tegeltija, nakon što je nagradio Dalidu Burzić za prikrivanje ubica Dženana Memića, pripremio nagradu i za Dalibora Vreću za neotkrivanje i zaštitu egzekutora Davida Dragičevića; Da li će Dodik i Cvijanovićeva zatražiti krivično gonjenje Tegeltije zbog “prenosa ovlaštenja”?!


piše: Slobodan Vasković

1.
Dalibor Vrećo, postupajući tužilac u slučaju ubistva Davida Dragičevića, biće, kako sam to već ranije najavio, nagrađen novom pozicijom, ukoliko učini sve što je potrebno da se ubice i naručioci ubistva dvadesetjednogodišnjeg mladića nikada ne otkriju. Vrećo je već načinio ogromne korake u tom pravcu!

2.
Potvrđuje to i činjenica da su Pripreme za dodjelu nagrade Vreći za skrivanje Naručilaca Ubistva i Ubica Davida već počele, a njeni režiseri su Milan Tegeltija, predjednik VSTS i zamjenik Republičkog javnog tužioca RS Miodrag Bajić

3.
Tijelo ubijenog Davida pronađeno je 24.03.2018. na ušću kanalizacije Crkvena u Vrbas.

4.
Vrećina nagrada je premještaj iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka (na čijem čelu je zločinac Želimir Lepir) u Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva RS, na čijem čelu je Miodrag Bajić.5.
Bajić, zajedno sa predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH (VSTS BiH) Milanom Tegeltijom, šefuje Pravosudnom mafijom.

6.
Treba naglasiti da VSTS BiH nije nikakav “otuđeni centar moći”, kako se to ponekad navodi, već je riječ o instituciji BiH koja je u potpunosti u funkciji zločina, zaštitnika zločinaca, ubica, kriminalaca svih boja i dezena, a šef VSTS Milan Tegeltija je ovu ulogu tog tijela doveo do perfekcije. Ono što treba posebno istaći jeste činjenica da Milan Tegeltija i veći dio VSTS javno djeluju, bez ikakvog skrivanja, kao kriminalna grupa i da su veoma veoma opasni! 

7.
VSTS je, pod njegovim vođstvom, postao jedna od najjačih zločinačkih organizacija u BiH, što potvrđuje i nedavno imenovanje Dalide Burzić, šefice sarajevskog kantonalnog tužilaštva, za sudiju Suda BiH, iako je narečena, izvan svake razumne sumnje, odgovorna za nekažnjavanje stvarnih ubica Dženana Memića.8.
Dženan Memić preminuo je u svojoj dvadesetprvoj godini, 15. februara 2016. godine, nakon teških povreda koje je zadobio 08.02. iste godine, u napadu na Ilidži.

9.
Burzićeva je zataškala ubistvo i 14.02.2019. godine, uslijedila je nagrada - imenovana je za sudinicu Suda BiH. Glavni režiser nagrađivanja osobe koja bi trebalo da odgovara zbog svjesnih propusta, skrivanja dokaza i drugih kriminalnih radnji u slučaju ubistva Dženana Memića, je Milan Tegeltija.

10.
Beskrupuloznost, morbidnost, neljudskost, blasfemičnost… Tegeltije, Burzićeve i ostalih koji su učestvovali u njenom imenovanju posebno naglašava podatak da je nagrađena i postala sudinica Suda BiH, 14.02., samo dan pred treću godišnjicu Ubistva Dženana Memića.

11.
To je još jedan pucanj u ubijenog Dženana, ali i u njegovog oca Muriza i cijelu porodicu Memić, koja se tri godine bori da stvarne ubice budu otkrivene i procesurane. 

12.
Upravo činjenica da je Burzićeva prikrila ubice, bila je najbitnija Tegeltiji da je imenuje na poziciju sudinice, jer se preko onih nosilaca pravosudnih funkcija, koji su ucijenjeni sopstvenim nedjelima, najlakše postižu ciljevi Zločinačkih organizacija. 

13.
Tegeltija poštuje samo to “pravilo” prilikom imenovanja, jer mu je to najlakši i najefikasniji način pritiska i ostvarivanja svojih kriminalnih ciljeva, koji se, suštinski, mogu izraziti u par riječi - novac, novac i samo novac!!!

14.
Nakon Burzićeve i Vreći slijedi nagrada - imenovanje u Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, na čijem čelu je drugi Kum Pravosudme mafije Miodrag Bajić.


Bajić je i zamjenik Glavnog republičkog tužioca.

15.
Vreći je ta pozicija, kako sam to već objavio, bila namijenjena i ranije, ali je sve odloženo da bi taj kriminalac i zločinac, poslušni pion Tegeltije i Bajića, uradio svoj odvratni, prljavi, neljudski, zločinački posao do kraja - minimizirao Ubistvo Davida Dragičevića katastrofalno loše vođenom istragom, tako da Naručioci ubistva i Ubice nikada ne budu otkriveni.

16.
Upravo zbog toga je na sjednici (većinski) Zločinačkog VSTS (održanoj 26. i 27.09. 2018.) poništen konkurs za izbor republičkog tužioca, iako su se na njega prijavili brojni iskusni, obrazovani i nekorumpirani nosioci pravosudnih funkcija.Niko od njih nije zadovoljio Tegeltijine i Bajićeve posebne uslove - nisu mogli biti ucijenjeni, pa tako nisu ni prošli njihove čuvene “intervjue”!

17.
Vrećo svoj užasni monstruozni zločin - prikrivanje Naručilaca Ubistva i Ubica Davida Dragičevića privodi kraju. To nedvosmileno potvrđuje raspisivanje novog konkursa za poziciju republičkog tužioca, što je obećana nagrada jadnom, bijednom, pionu Tegeltije i Bajića.

18.
Konkurs je raspisan 11.02.2019. godine, a, jasno je, da se većina onih koji su se prijavili na onaj prvi, poništeni, konkurs, neće prijaviti i na ovaj, jer su svjesni da je pozicija rezervisana za Vreću!

19.
U konkursu za nagradu zločincu Vreći ima i jedna kvaka - precizno je navedeno sljedeće: 
“Javni konkurs za upražnjena mjesta; Jedan (1) tužilac; Republičko tužilaštvo Republike Srpske - posebno odjeljenje!!!


20.
U odluci o poništenju konkursa navedeno je sledeće: Savjet je donio odluku o poništenju konkursa za jednu (1) poziciju Republičkog tužioca Republike Srpske.


21.
Nedostaje, u poništenom konkursu odrednica, Posebno odjeljenje!!!

22.
Nije to bitno samo zbog činjenice da je na čelu Posebnog odjeljenja notorni kriminalac Miodrag Bajić, koji hoće Vreću kod sebe, da mu zahvali pozicijom, što mu je vjerno služio i u Okružnom javnom tužilaštvu, kao i ranije u Specijalnom tužilaštvu RS; I što je opstruisao istragu o Ubistvu Davida, vodeći je direktno u ćorsokak.

To je samo dio; Onaj važniji je činjenica da Tegeltijin VSTS nema zakonsko pravo imenovanja u Posebno ojeljenje RJT.

23.
Imenovanje članova Posebnog odjeljenja RJT u isljučivoj je nadležnosti Glavnog republičkog tužioca RS.


24.
Potpuno je to jasno iz Zakona o suzbijanju korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, gdje se u članu 4 tačka 5 jasno navodi:
“Glavni republički javni tužilac Republike Srpske na prijedlog Specijalnog tužioca raspoređuje određeni broj imenovanih republičkih tužilaca u Posebno odjeljenje tužilaštva”!


25.
Nema nikakve sumnje da je Tegetlija preuzeo ingerencije Glavnog republičkog javnog tužioca i prenio ih na VSTS, kako bi on i Bajić imali sve pod punom kontrolom, iako je to što je učinio direktno kršenje Zakona i “prenos nadležnosti”! Tu nema nikakve dileme.

26.
Dilema je u sledećem: Da li će najveći javni protivnici “prenosa nadležnosti” Milorad Dodik i Željka Cvijanović, nakon ovog Tegeltijinog akta, zatražiti njegovo krivično gonjenje; Pomenuti dvojac i prateći hor njihovih poltrona najavljuje već mjesecima najteže kazne za sve one koji se usude da i pokušaju “prenos nadležnosti”!27.
Tegeltija i Bajić ne samo da su pokušali, već su to učinili i materijalno dokumentovali, pa su sada na potezu Dodik i Cvijanivićka da zatraže zatvorsku kaznu za obojicu.

28.
Ukoliko to ne učine, jasno je ko je dao saglasnost za “prenos nadležnosti” i nagrađivanje Vreće! Jasno je i zašto! (nastaviće se) 

Dosje: Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, je šef Pravosudne zločinačke organizacije u BiH i oba njena entiteta; On i Miodrag Bajić su “mozak” Klana u RS, dok u Federaciji Tegeltija sve osmišljava sa Ajanovićem, Misiračom, Jukićevom… (28.12.2018.)Pišu: Slobodan Vasković i Avdo Avdić

1.
Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, šef je Pravosudne zločinačke organizacije u BiH i oba njena entieta.

2.
Tegeltija je ponikao iz takozvane “Srbačke grupe”, kojoj pripada i Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac Banjaluke, kao i niz drugih nosilaca visokih pravosudnih funkcija u RS i BiH.

3.
Tegeltija je svojim nečinjenjem sam sebe svrstao u red onih koji prikrivaju Likvidaciju Davida Dragičevića: Nijednom VSTS nije reagovao javno na preočito opstruisanje istrage zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića, iako ima alate za to. I vrlo čvrsta zakonska uporišta.

4.
Tegeltija se krije iza forme - Kancelarija disciplinskog tužioca otvara istrage protiv Lepira i Dalibora Vreće, postupajućeg tužioca u navedenom predmetu, ali to je “luk i voda”, jer te “istrage” traju mjesecima. Na taj način se daje prilika Naručiocima Ubistva, Ubicama i Saučesnicima da sakriju tragove, unište dokaze i ne riješe Likvidaciju Davida Dragičevića.

5.
Dokaz da je to tačno je slučaj tužioca-monstruma Saše Labotića, koji je šest dana nakon pronalaska tijela davida Dragičevića (24.03.), protiv Ubijenog Mladić podigao optužnicu.

Labotić je sitni kriminalac, koji je prikrio svoju švercersku prošlost i koju sam ja raskrinkao. I šta se desilo: Otvoren je disciplinski postupak zbog šverca, a ne zbog kriminalizacije Žrtve Ubistva Davida Dragičevića, učinjene po nalogu Naručilaca Ubistva i Ubica!

Takav je Tegeltijin “ručni rad” - Zaštita svih onih koji štite Naručioce Ubistava i Ubice!

6.
Nije to Tegeltiji prvi put, ali o tome u idućim nastavcima ove teme.

7.
Sve postupke Lepira i Vreće Tegeltija koordinira sa Miodragom Bajićem, zamjenikom Republičkog javnog tužioca, koji, defakto, odlučuje o svemu u toj instituciji. 

Njih dvojica, Tegeltija i Bajić, su mozak cijele operacije čiji je cilj da se zaštite Naručioci Ubistva i Ubice Davida Dragičevića, kao i njihovi saučesnici.

8.
Mahmut Švraka, kojeg su njih dvojica postavili na tu poziciju, samo je pion koji se ne pita ništa.

9.
Sam Bajić je prikriveni nasilnik koji uživa da maltretira, muči, mobinguje… slabe, nezaštićene, posebno žene. Sličan “tip” je i Tegeltija, koji se enormno obogatio, iako prije dvadesetak godina nije imao ni za kifle. 

Ali zato sada gradi kuću sa bazenom u predgrađu Banjaluke. Malo mu je nekoliko stanova koje posjeduje.

10.
Kuću gradi i Bajić, kao i Mladen Mitrović, Glavni okružni tužilac iz Prijedora, koji je sastavni dio ove zločinačke ekipe.

11.
Tegeltija i Bajić su prikrili brojna kriminalna djela, ali su prikrili i brojna ubistva - poslednje u nizu je Likvidacija Davida Dragičevića, gdje su maksimalno angažovani na opstrukciji istrage.

12.
Tegeltija je morao odmah učiniti sve da se Dalibor Vrećo suspenduje nakon što je otpočeo sa uništavanjem istrage, a posebno nakon objavljivanja dokumenata o slučaju “Naerac”, gdje je Vrećo u sudnicu doveo NN lice koje je glumilo Naerca; Narečeni je tada bio u ekstradicionom pritvoru u Versaju (Francuska), tako da nikako nije mogao biti i u sudnici u Gradišci. Ali, zahvaljujući Vreći i njegovim zaštitnicima Tegeltiji i Bajiću, bio je odjednom na dva mjesta!!! 

13.
Cijela kriminalna tužilačka i pravosudna priča završila je šestomjesečnom kaznom za lažnog Naerca iz sudnice u Gradišci, da bi pravi Naerac odmah potom bio pušten iz ekstradicionog pritvora u Versaju.

14.
U cijelom ovom kriminalnom aktu učestvovao je i Mitrović, koji je asistirao i nadgledao proces “kloniranja Naerca”, čime je, između ostalog, kasnije, zaslužio poziciju Glavnog okružnog tužioca u Prijedoru.

15.
Umjesto da Vreću suspenduje odmah nakon objavljivanja dokumenata o “slučaju Naerac”, koji drmatačino prikazuju stvarno stanje propasti u pravosuđu, Tegeltija nalaže “disciplinski postupak”, što je parodija. 

Na taj način on omogućava dalje opstruisanje i uništavanje istrage zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića; Zajedno sa Bajićem, čija je pasija iživljavanje na nemoćnim i nezaštićenim.

16.
Njihov glavni cilj je zaštiti naredbodavca likvidacije Davida Dragičevića, odnosno Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal.

17.
Tegeltija i Bajić obećali su Vreći još ranije da će postati Republički tužilac. I trebalo je da postane, ali im je Ubistvo Davida Dragičevića i Vrećino otvoreno zločinačko pomaganje Naručiocima Ubistva, Ubicama i Saučesnicima, pokvarilo “tajmnig” imenovanja.

18.
Upravo zbog Vreće, Tegeltija poništva konkurs za imevanje republičkog javnog tužioca, koji je bio otvoren deset mjeseci; Međutim, mjesecima nisu obavljeni intervjui sa kandidatima. 

Kada je već postalo preočito da je sve “utegnuto” kako bi tu poziciju dobio Vrećo, nedavno su “brže bolje” intervjuisani prijavljeni kandidati, ali nijedan, očekivano, nije prošao. 

19.
Čeka se da Vrećo uništi predmet zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića; Zato niko na prošlom konkursu nije prošao, iako se prijavilo petnaestak pravosudnih djelatnika, među kojima su i jedan zamjenik Okružnog tužioca, sudija -predsjednik krivičnog odjeljenja okružnog suda, dva doktora nauka…
Niko od njih nije zadovoljio, jer nisu dio Zločinačke Pravosudne Organizacije.

20.
VSTS je zasjedao 27. i 28.09. ove godine, kada je izvšio nekoliko imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija, ali je konkurs za republičkog javnog tužioca RS poništen i donesena odluka da se raspiše novi.

Tako su odlučili Tegeltija i pervertit Bajić i to mjesto je nagrada za Vreću kada potpuno uništi predmet zločina Teškog ubistva Davida Dragičevića!

Vrećo će biti nagrašen, iako bi već trebalo da je u zatvoru, a nikako na poziciji Tužioca.

21.
Isti slučaj je i sa Želimirom Lepirom, za kojeg postoje čvrsti dokazi da je prikrivao ubistva u saobraćajnim nesrećama, okrivljujući pregažene i oslobađajući pijane nasilne bahate vozače, pripadnike Režima, kao što je Srđan Kosovac, zet Neđe Ilića, nekadašnjeg direktora JP “Šume”.

Kosovac je pijan pregazio Momčila Milutinovića, 30.12.2014. godine u mjestu Povelič kod Srpca. Platili su Lepiru i Kosovac je oslobođen; Dva dana nakon što je džipom ubio čovjeka, kupio je novo vozilo i nastavio sa bahaćenjem.

Da li je za to znao Tegeltija? Naravno da je znao! Zna i sada, ali ništa nije preduzeo protiv Lepira. Jer je Lepir, ucijenjen sopstvenim nedjelima, altaka Tegeltije i pervertita Bajića.

22.
Tegeltija, izvjesno zna, da je Lepir na isti način prikrio još nekoliko ubistava automobilom (jedno od njih se desilo pred patrolom saobraćajne policije), ali je opet sve sređeno, iako je izgubljen jedan mladi život. 

Vozač je bio policajac iz Srpca, zgazio je djevojku pred saobraćajnom policijskom patrolom iz Sepca. Prebačen je u Banjaluku “po kazni”. Ime mu je Mišo Vukobrat!

23.
Tegeltija, osim aktivnog učešća u opstruisanju istrage o zločinu Teškog Ubistva Davida Dragičevića, zajedno sa Bajićem osmišljava i napade na grupu “Pravda za Davida” i Davora Dragičevića, kao i one koji ih podržavaju.

24.
Sastanci o tim potezima između Tegeltije, Bajića i pripadnika Režima, od kojih su neki višestruke Ubice, su česti, a dogovori su teška zloupotreba pravosudnih institucija i napad njima, kao najrazornijim oruđem, na sve one koji podržavaju Davora Dragičevića. I ne samo na njih: Tegeltija i Bajić, veoma često/prećesto, svjesno, maliciozno i brutalno, napadaju i članove njihovih porodica, na način da ih neprestano maltretiraju “pravosudnim mobingom”.

25.
Ide se toliko daleko da se Metama uopšte ne dostavljaju pozivi, već se falsifikuje da su dostavljeni. Nakon toga slijedi udar. Na taj nivo je spalo takozvano pravosuđe BiH i oba njena entiteta.  

26.
Tegeltija hara i pravosuđem Federacije BiH, kao i pravosudim institucijama BiH. O tome detaljno piše, u nastavku teksta, moj kolega Avdo Avdić!

VISOKO STOMATOLOŠKO I TUŽILAČKO VIJEĆE
Iako nije u pravosuđu, glavnu riječ u Federaciji BiH, prilikom imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija vodi - Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu. 

U pitanju je dugogodišnji prijatelj predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, koji je čest gost zabava u organizaciji pravosudnih radnika. 

Ajanović trenutno lobira da glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić bude imenovana za sudiju Suda BiH. 

Na tim druženjima dogovoreno je i obustavljanje istrage protiv Muhameda Ajanovića u vezi sa građevinskim radovima na zgradi Fakulteta. 

Pored Ajanovića, veliki uticaj prilikom svih imenovanja u Federaciji ima članica VSTV-a Jadranka Lokmić-Misirača. U pitanju je bivša glavna tužiteljica Tužilaštva BiH za vrijeme čijeg mandata su nezakonito prisluškivani nepodobni tužitelji, a propale su i brojne istrage u vezi sa organiziranim kriminalom, među kojima i one protiv Zlatka Lagumdžije. 

Zahvaljujući angažmanu Jadranke Lokmić Misirača, iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo za članicu VSTV-a BiH je imenovana njena dugogodišnja prijateljica Berina Alihodžić. 

Lokmić-Misirača je poznata i po tome što prilikom donošenja bitnih odluka u VSTV nikad nije prisutna na sjednici. Tako je bilo prilikom imenovanja predsjednika Suda BiH, ali i prilikom usvajanja spornih zaključaka u vezi sa istraživanjem ratne prošlosti pravosudnih radnika. 

Drugu grupaciju u FBiH  kontroliše potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić. Sa protivničkim taborom u VSTV-u i pravosuđu ona se obračunava preko tekstova Josipa Šimića kojem se sudi zbog krivotvorenja dokumentacije. 

Milan Tegeltija preko Ružice Jukić ima direktnu kontrolu nad v.d. glavne državne tužiteljice Gordane Tadić. Upravo je u koordinaciji njih troje propale brojne istrage u predmetima protiv čelnih ljudi entiteta i njima bliskih osoba. 

Bez obzira na katastrofalne rezultate, VSTV je Gordani Tadić dao ocjenu “naročito se ističe”, što joj otvara vrata za imenovanje na funkciju glavne državne tužiteljice. 

U Tužilaštvu BiH, nakon dolaska Gordane Tadić, ponovo su “oživjeli” Oleg Čavka i Dijana Kajmaković, inače poznate “ličnosti godine Dnevnog avaza”. 

Iako protiv Čavke postoje dvije formalno otvorene istrage, VSTV ga nije suspendovao. 

On je zadužen svim predmetima gdje se kao glavnoosumnjičeni pominju visoki politički zvaničnici u BiH. 

Istovremeno, Ružica Jukić kontroliše sve niže sudove u FBiH, jer su je oni podržali prilikom izbora za članicu VSTV-a.