уторак, 5. фебруар 2019.

Buda sa Han Pogleda




piše: Slobodan Vasković

1. 
Nikako da počne prvih sto dana Vlade Radovana Viškovića; Višković još uvijek nije shvatio da je premijer, pa sto dana nikako da se počne odbrojavati, iako se tvrdi da je nekoliko puta obaviješten o tome. Džaba.

2.
Rafinerija Brod je, čini se, otišla u vječni remont. Pitanje je da li je lanjska oktobarska eksplozija bila “strateška”; Odgovor ćemo čekati najmanje godinu dana.

3.
Prilikom “strateške” eksplozije, o kojoj se maksimalno ćuti, jer nikakvih konkretnih podataka o uzrocima gotovo da i nema, poginuo je jedan radnik, P.Lj.. Nikom ništa.

4.
Budžet RS je potpuno prazan; U tolikoj mjeri da nijedna “strateška” eksplozija ne bi imala šta raznijeti.

Iz Vrha Režima demantuju finansijski bezdan, tvrdeći da trenutno imaju na računu 240 miliona KM.

Dobra šala.

5.
Onih 60 miliona povučenih sa eskro računa su bili kap koja je prebrzo isparila, ali šta to briga Viškovića. On ionako ništa ne razumije, ničim ne vlada, ništa ne vodi; voze ga okolo “kao mečku”, a on se samo smije. “Nasmiješeni”, bez ikakvog razloga. Dovoljno za razumjeti Viškovića! 

U potpunosti. 

6.
U Republici Srpskoj se galopirajući umire od gripa; Ministar zdravlja, za to vrijeme, da kucnem u drvo, puca od zdravlja. A “puca mu i prsluk” što je grip postao neizlječiva bolest u njegovom ministarskom mandatu.

Samo u RS još uvijek nije pronađen lijek protiv gripa, ali šta da se radi - ionako je entitet van Planete.

7.
Što i ne čudi kada premijer još uvijek nije shvatio da je premijer. Kad li će tek shvatiti da namjeravaju da ga smijene, za par mjeseci najdalje.

Do tada će grip da “kosi”.

8.
Zoran Tegeltija je, srećom, izbjegao grip, ali nije sačuvao Zoru Vidović, ministarku finansija, pod kontrolom; Niti Gorana Maričića, šefa Poreske uprave RS. 

A i šta će mu kontrola nad njima, kada para ionako nema. Potjera za novim ekonomskim uspjesima je u toku - traži se veliki kreditor na sve strane. Osim u Rusiji; Odatle još uvijek čekaju onaj Cvijanovićkin i “Veliki”, a i “Mali”.

Sačuvao je Tegeltija jedino skupocjeni ministarski “Audi”, koji ne želi da vrati. Pa neće na biciklu, zar ne?!

9. 
Bar nešto da vozi, kad već ne vozi ni kao premijer, čemu se nadao; ni kao ministar finansija, što mu je bila rezervna varijanta; ni kao predsjedavajući Savjeta ministara BiH, što mu je obećano - u šta ne vjeruje čak ni Tegeltija.

Koji odlično zna kako se “prvi mačići” u vodu bacaju.

10.
Tegeltiji je od vlasti preostao još jedino uticaj na Ž.C., koji dijeli sa Draganom Lukačem; Raspuklina se zove taj Trio. Paraju po brojnim šavovima.

11.
Milorad Dodik se i dalje nada SDS-u, koji nikada nije bio “transparentniji”. Sa tendencijom daljeg jačanja “transparentnosti”, koja bi mogla i eskalirati.

12.
Dodiku je takav transparentni SDS “zadnja nada”; Nema se tu šta više dodati, a ni oduzeti, posebno ne komentarisati. 

“Kombinacija” je preglomazna da bi uspjela, što ništa ne znači za Viškovića.

On će, svakako, otići u neznanju - prvi izabrani premijer u istoriji Ljudskog roda, koji nije imao pojma da je na toj funkciji.

13.
“Najtamnija noć je neznanje”!

G. Viškoviću citirao sam Budu; Ne, ne Budu sa Han Pogleda, već Budu

Ok, može i sa Han Pogleda!