понедељак, 4. фебруар 2019.

Milan Tegeltija - zaštitnik zelenaša, pljačkaša, sjecikesa, kriminalaca i direktan saučesnik u zataškavanju ubistava


Kako god se stvari poredaju, VSTS, koji bi trebalo da je korektivni faktor u pravosuđu, suštinski je ključno izvorište kriminala; VSTS stoji iza pravosudne mafije koja je, u sprezi sa brojnim zločinačkim organizacijama, dovela ovu zemlju na rub uništenja.
Ključna figura je Milan Tegeltija

piše: Slobodan Vasković

1.
Milan Tegeltija Tegeltito za vrlo kratko vrijeme prešao je put od zaštitnika kriminalca -pljačkaša, zelenaša, utjerivača dugova do nečovjeka koji je direktan saučesnik u zataškavanju ubistava.

Tegeltija je razorio pravosudne institucije, sa akcentom na Tužilaštva, u predmetima zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića i Dženana Memića.

Tegeltija je svoju veliku kriminalnu karijeru počeo sa paljenjem Osnovnog suda u Banjaluci, a završiće je spalivši kompletno pravosuđe BiH.

2.
Bez njegovog aktivnog sudjelovanja u opstrukciji rješavanja ova dva slučaja teških ubistava, poodavno bi se došlo do završetka ovih predmeta, a zlikovci bili iza rešetaka.

3.
Međutim, Tegeltija Tegeltito, šef Pravosudne mafije, zajedno sa Miodragom Bajićem, učinio je sve da se desi suprotno, da zlikovci ne odgovaraju, a da tužioci, dokazani kriminalci, poput Želimira Lepira i Dalibora Vreće, uz asistenciju vrha Hunte, i dalje uništavaju dokaze i čine sve da Ubistvo Davida Dragičevića zataškaju.

4.
Situacija je gotovo istovjetna kada je u pitanju Teško ubistvo Dženana Memića, jer Tegeltito i dalje štiti Dalidu Burzić, tužiteljku u ovom predmetu.

5.
Nisu to jedini grijesi predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, koji je tu instituciju privatizovao i od nje napravio ličnu manufakturu, što mu donosi ogroman nezakonit novac.

6.
Tegeltija ništa ne čini da se riješe slučajevi “Bobar banka” i slični, koji tavore već godinama, a, kada se sagleda njegov rad, ne postoji zločinačka organizacija sa kojom on nije u dilu.

7.
Među njegovim omiljenim saradnicima su i Zoran Stevanović Gladni, gradonačelnik Zvornika, zajedno sa Gordanom Pavlovićem Gocijem, vlasnikom fočanske firme Pavgord. 

8.
Prije nastavka priče o konstruktivnoj saradnji Tegeltita, Gladnog i Gocija, važno je naglasiti da Tegeltija, zajedno sa Bajićem, već godinama opstruiše istrage i procesuiranje odgovornih za pljačku preko milijardu maraka iz FG “Birač”; Riječ je o nedjelima litvansko-rusko-srpskog klana Vladimira Romanova, koji je iz zvorničke firme, prema riječima bivšeg ministra finansija Zorana Tegeltije, opljačkao preko milijardu maraka.

9.
“To su banditi”, rekao je 2013. godine Zoran Tegeltija o Romanovu, zaboravljajući na domaće bandite, kojim je on, itekako, pomogao, ali i na samog sebe, jer je odgovoran za gubitak cca 20 miliona KM novca IRB-a.

10.
Riječ je o kreditu koji je IRB, maja 2012., dala nekadašnjoj “Energoliniji”, kćerki firmi FG “BIrač” i koji nikada nije vraćen. “Energolinija” je poodavno u stečaju, bez ikakve šanse da vrati novac.

11.
U svim navedenim nedjelima, Milan Tegeltija imao je upetljane i svoje prste, posebno oko kriminalnog pokušaja blokade računa “Alumine” na 155 miliona KM, koji se desio u aprilu 2017. godine.

12.
Račune je, bez ikakvog osnova, blokirala zvornička sudinica Jelena Krpa Todorović i njena mentorka Slavica Bankomat Tadić, predsjednica tog Suda; I druge sudije su učestvovale u tom zločinu, što samo svjedoči o sprezi Tegeltije sa Gladnim i Gocijem, jer Tegeltito ni protiv jednog sudije kriminalca nije ništa preduzeo.

13.
Svi oni zaštićeni su od VSTS, njegove privatne manufakture, i rade po nalogu kriminalnih Klanova. Kako ranije, tako i sada.

14.
Štaviše, Tegeltija je javno rekao da je postupak Todorovićeve “potpuno ispravan”, iako postoje dokumenti koji to potpuno negiraju i koje je potpisala upravo njegova kriminalna štićenica.

15.
Protiv Todorvićeve je podnešeno niz krivičnih prijava, ali nijedna od njih nije dala nikakav efekat, jer je štiti Tegeltija. Sigurno to ne radi besplatno, budući da je Todorovićeva za nedjela koja je počinila trebala biti presuđena na, najmanje, deset godina.

16.
Ako se zna da je Todorovićeva za kriminalne radnje nedavno dobila stan u ulici Gospodara Vučića 123, Beograd, od dvojca - Gladi i Goci, samo je pitanje veličine “narukvice” koju je dobio Tegeltito da je štiti. 

Nema dileme da je ta “narukvica” mnogo veća od beogradskog stana Todorovićeve. 

Da podsjetim, zgrada u Gospodara Vučića je u vlasništvu Zorana Stevanovića Gladnog.

17.
Ne treba zaboraviti da je Uprava za organizovani kriminal MUP RS nadležna za postupanje protiv nosilaca pravosudnih funkcija. Naravno, upravo oni u fiokama drže silne prijave za nedjela sudijskog dvojca iz Zvornika. Da ne bi bilo nikakve zabune - činio je to Tegeltijin bliski prijatelj Darko Ilić. A činiće to i njegov nasljednik.

18.
Prelako je dokazati mračnu spregu Tegeltija-Gladni-Goci-Bajić-Ilić-Sud u Zvorniku, ali, nažalost, ne postoji niko u Tužilaštvu BiH ko bi išta uradio na raskrinkavanju te sprege i lišavanju slobode odgovornih.

19.
Da je drugačije, Romanov i njegovi lokalni saradnici, poput već po zlu čuvene Sonje Rubež, poodavno bi odgovarali za svoja nedjela: Ovako, sve te prijave samo nastavljaju da skupljaju prašinu.

20.
Kako god se stvari poredaju, VSTS, koji bi trebalo da je korektivni faktor u pravosuđu, suštinski je ključno izvorište kriminala; VSTS stoji iza pravosudne mafije koja je, u sprezi sa brojnim zločinačkim organizacijama, dovela ovu zemlju na rub uništenja.


Ključna figura je Milan Tegeltija. (nastaviće se)