недеља, 17. фебруар 2019.

Geto Banjaluka: Teror Hunte se nastavlja: Stranačka Milicija iz Crkvenog porte Hrama odvela Dragana Oljaču



piše: S.V.

Policijska Hunta večeras je iz porte Hrama Hrista Spasitelja odvela Dragana Oljaču, koji je prisustvovao paljenju svijeća za Ubijenog Davida Dragičevića. 

Pripadnici Stranačke Milicije ušetali su u crkveno dvorište i pozvali Oljaču da krene s njima, bez ikakvog obrazloženja. 


Prije toga, građani koji više od mjesec dana svako veče pale svijeće u porti Hrama Hrista Spasitelja, kao i sinoć, šetali su oko crkve, jer im je svako drugo organizovano kretanje u Banjaluci onemogućeno. 

Šetnju gradom ne dozvoljava im Stranačka Milicija, a crkevnjaci su im večeras jasno stavili do znanja da ne mogu da šetaju ni oko crkve, jer se to, navodno, kosi sa crkvenim pravlima.

Velikodostojnici iz SPC-a, umjesto što sada pokušavaju rastjerati Ljude koji pale svijeće za Ubijenog Davida Dragićevića, trebalo je davno da osude planirano ubistvo mladića i pozovu da se uhapse i kazne oni koji su naredili i izvršili taj zločin.

“Ne ubij”, jedna je od Deset božjih zapovjesti. 

Nažalost, dobar dio sveštenstva SPC-a odavno se odrodio od vlastitog naroda i pravoslavnih vjernika i stavio u službu pokvarene, izopačene, zločinačke političke elite u Republici Srpskoj. 


Da nije tako, crkvenjaci ne bi gledali na Ljude koji pale svijeće za Ubijenog Davida kao na suprotstavljenu stranu i ne bi, na svaki mogući način nastojali da ih otjeraju ispred crkve. 

Večeras su crkvenjaci poveli raspravu sa ljudima okupljenim u porti, a onda pozvali policiju, koja je, iz još nepoznatih razloga, odvela Oljaču.

Nema nikakve sumnje, Banjaluka je Geto, a Komandant Hunte Dragan Lukač ujedno je, nezvanično, preuzeo vlast i u Banjaluci i u cijeloj Republici Srpskoj.