петак, 8. фебруар 2019.

Represija i teror Stranačke Milicije nad slobodnomislećim građanima Banjaluke ne prestaje, već se pojačava: Brojni pozivi na informativne razgovore, bez ikakvog obrazloženja


piše: Slobodan Vasković

Pripadnici Stranačke Milicije RS nastavljaju sa progonom slobodnomisležih građana Banjaluke, kojima se upućuju pozivi na informativne razgovore, bez ikakvog obrazloženja.



Nekolicini građana koji su 02.02.0.g. učestvovali u mirnoj šetnji ulicama Banjaluke upućeni su pozivi iz PU Banjaluka, 08.02. da se jave na informativni razgovor; Interesantno je da su pozvani da se pojave u policiji 09.02. u 17 časova, a da je FB Grupa “Slobodni Građani banjaluke” najavila mirnu šetnju od Narodnog pozorišta do Gradskog mosta isti taj dan u 18 časova i 30 minuta. 



Pozive su, između ostalih, dobili Vladimir Panić, Dušanka Srdanović, Ozren Perduv, Vladinka Tomičić, Željko Dabić, Velimir Jakovljević.




Jasna je namjera Hunte da spriječi pozvane građane da učestvuju u mirnoj šetnji.




Iz policije su se pozvali na Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima, član 36, mada ga ničim nisu obrazložili.

U članu 36, stav 4, se precizira da mora biti naveden razlog za pozivanje.

Isti član, stav 2, propisuje da informativni razgovori ne mogu ytrajati duže od šest časova, a obzirom da su ih pozvali u 17 časova, jasna je namjera da žele da ih maltretiraju i zadrše do 23 časa i tako onemoguće da učestvuju u mirnoj šetnji, najavljenoj za 09.02.



Nema nikakve dileme da Stranačka Milicija, u šta je pretvoren MUP RS, nastavlja sa repsresijom  i progonom građana samo zato što koriste svoje pravo na slobodu kretanja i slobodu mišljenja.   

Da podsjetim, Fejsbuk grupa “Slobodni Građani Banjaluke” pozvala je Banjalučane da u subotu, 09.02.o.g. u 18 časova i 30 minuta, krenu u mirnu šetnju kako bi izrazili građanski protest zbog mnogih negativnih pojava koje se dešavaju u gradu, ali i u cijeloj Republici Srpkoj.



Poziv FB grupe “Slobodni Građani Banjaluke”, koji je veoma ironično intoniran spram poteza aktuelen vlasti prenosim u cjelini i bez ikakvih izmjena. 

Naglašavam da je krajnja poruka ovog poziva veoma jasna i da u njoj nema nikakve ironije- Građani se pozivaju da oslobode svoje misli i duh!


Slobodni Građani Banjaluke: "Dragi sugrađani i ostali dobri ljudi!

U subotu 09.02.2019 u 18 : 30 okupićemo se ispred Narodnog Pozorišta i prošetati zaboravljenim banjalučkim korzom i pružiti podrsku poskupljenju vode, kupovini novog voznog parka u vrijednosti samo 650 000 KM za potrebe kabineta naše mile Predsjednice, podrsku zakonu o zabrani slobode kretanja građana, podršku da se borcima oduzme i ovaj dodatak koji imaju, podršku pravosuđu da se ne rješavaju ubistva, jer koga je briga, podršku za odlazak mladih iz RS, podršku nezavisnom i objektivnom RTRS kroz zahtjev za povećanjem cijene rtv takse, podršku da maksimalno poskupi struja da je 90% ljudi ne može plaćati, jer ionako žive u MRAKU.


P.S Ove subote šetamo od Pozorišta do Gradskog mosta i nazad…"!