уторак, 6. новембар 2018.

Ubistvo osmogodišnje Ivone Bajo - dalje iznošenje dokaza

piše: Slobodan Vasković



Nastavljam da objavljujem dokaze porodice Bajo o tome kako je ubijena osmogodišnja Ivona Bajo, njihova kći/sestrična/unuka. Ubistvo se zataškava već desetu godinu. Čini to policijskopravosudna mafija.

Osmogodišnja djevojčica Ivona Bajo poginula je 23. jula 2009. oko 16 sati u Ulici kneza Ive od Semberije u Bijeljini. Djevojčica je vozila bicikl i, prema službenim rezultatima istrage, pala je nakon što je prešla s jedne na drugu ivicu trotorara. Zvanično, metalna žica s korpe bicikla je povrijedila krvni sud na grudima, što je izazvalo krvarenje u dišnim putevima, a potom i gušenje.

Članovi porodice Bajo, međutim, ne vjeruju službenim rezultatima istrage, kako nalazima obdukcije, tako i zvaničnoj verziji događaja u kojima je Ivona izgubila život. 



Njen ujak porodica na adrese raznih institucija šalje nalaze vlastite istrage o Ivoninoj smrti, a saznanja do kojih dolaze objavljuje i na Blogu ujaka Ubijene Ivone Zdenka Baje. 

Porodica smatra da su na kamionu, kojim je iz Federacije BiH u Bijeljinu prevožena ilegalna roba, popucali španeri, koji su pogodili Ivonu, nanijevši joj smrtonosne povrede. Sve to je zataškano.

Želim da napomenem i sledeće: Gavrilo Bobar, čije ime se pominje u tekstu koji slijedi, preminuo je 30.09.2014. godine.

U nastavku tekst Zdenka Baje i dokazi porodice o tome kako je ubistvo prikrivano i prikriva se i dalje.

piše: Zdenko Bajo
OVAJ ČLANAK JE PRVI PUT OBJAVLJEN 16.03.2012., POSLIJE ČEGA JE PRVO IZNESEN PRIJEDLOG ZA ODLAGANJE IZBORA, A POTOM SE GAVRILO BOBAR POVLAČI IZ POLITIČKE TRKE!

POGLEDAJMO ZAŠTO!

KANTONALNOM TUŽILAŠTVU KANTONA SARAJEVO
KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV VIŠE LICA



Napomena: Ova prijava je izrađena kao tekstualni štampani dokument i digitalna verzija na disku u prilogu, kao web stranica "Krivicna prijava.html" sa aktivnim linkovima ka fajlovima na koje se poziva, te još nekim dokumentima, kao dodatak dokaznom materijalu na istom disku.

U tekstu ove prijave biće istaknuta dva imena, za koje ću i predočiti dokaze o krivičnim djelima, ali je očigledno da taj kriminal nije mogao biti izveden bez saradnje sa drugim osobama, koje će identifikovati tužilaštvo…

Dana 23.07.2009. godine organizovana kriminalna grupa, je švercovala neregularnu robu iz firme "Haak trans" u Federaciji BIH, do firme "Univerzal" u Bijeljini, a tom prilikom je usmrćena djevojčica Ivona Bajo, na samom ulazu.

Protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe, nastanjenih u RS, podnio sam više krivičnih prijava, a radi se o portiru Sofrenić Blagiši, inspektoru Marković Dragoslavu, te pripadnicima OT Bijeljina - Danici Stjepanović i Novaku Kovačeviću; Prijave sam podnio zbog više krivičnih djela, izvršenih sa ciljem prikrivanja ubistva, a ovom prilikom ističem osobe, nastanjene u Federaciji BIH!

Činjenica je dakle da su, citiram vozače, ROBU dovezli bez specifikacije i predata je bez ikakvog pregleda, što se jasno vidi u izjavama datim korumpiranom tužiocu Stjepanović Danici. Učinili su to vozači Kešmer Mirsad, Moco Nedžad, te portiru Sofronić Blagiša!

Portir je lično uklonio materijalni dokaz ubistva: TORBU, koja je dvostruko presječena;Komad kaiša nedostaje, a veći dio ruksaka je opran jakim hemijskim sredstvom da bi se uklonili tragovi ubistva, što se može vidjeti na slici! 

Fotografija je načinjena u Osnovnom sudu u Bijeljini, koji i danas čuva taj dokaz u svom depou!




Torbu je sklonio portir, a potom su je odnijeli saučesnici, iz tužilaštva i policije! Da li su je oni oprali benzinom ili je to urađeno na mjestu zločina, sasvim je nebitno, jer je odgovornost za to na tužiocu, koja je pokušala taj materijalni dokaz sakriti u istrazi, od porodice i javnosti!

Postoji veći broj dokaza o monstruoznosti tužioca Stjepanović Danice i Kovačević Novaka, a sada dostavljam samo izjavu vještaka dr. Busarčevića, koga su angažovali kao vještaka trasologa; pri tom mu nisu dostavili podatke o unutrašnjim povredama (probod prsne kosti, kanal kroz grudnu žlijezdu, razderine desne plućne arterije i desne dušnice)!

Snimak razgovora, koji sam obavio sa vještakom, jasno svjedoći o kriminalu OJT Bijeljina.



Od početka sam upozoravao da je tim kamionom dovezen očito veoma vrijedan nelagalan tovar, kao što je heroin, no iz kasnijih dešavanja, (“afera Barašin”) vidjelo se da je i oružje unosna roba, a nedavno je u banci tajkuna Bobar Gavrila, inače vlasnika firme "Univerzal", pronađen oprani novac od kokaina Darka Šarića!

Bilo je potrebno da interpol prenese dojavu iz Nemačke, da bi policija intervenisala, dok, za to vrijeme, kriminalci izdaju FAŠISTIČKU naredbu, da se zabrani pristup tužilaštvu svim srodnicima ubijene djevojčice, kako bi nas onemogućili da dostavljamo dokaze o njihovom kriminalu...
Mafijaški bos, tiranin i diktator Milorad Dodik, prijeti im ukidanjem, poslije čega se obustavlja rad na predmetu i isti dostavlja u OJT Bijeljina, kod člana kriminalne grupe Kovačević Novaka, kome su ruke krvave još iz rata!
Mafijaški režim je već pokazao pravo lice, oslobađenjem svog čovjeka Rajka Savića, dobojskog tajkuna, poslije brutalne likvidacije "neposlušnog" Branislava Garića, a tada je štitio drugog kriminalca Bobara, koji je, do tog trenutka, već dvije decenije pljačkao građane i budžet! 
Sada se vraćam na krivična djela koje su počinile osobe nastanjene u Federaciji BIH!
Vidljivo je iz službene dokumentacije za putovanje - NALOG - da je naveden samo jedan vozač i to Kešmer Mirsad, dok je drugo ime dopisano rukom, (možda i poslije nekoliko dana); Vozač je izjavio da je on je tek desetak dana zaposlen, što je klasična priča za sve radnike koji rade "NA CRNO”..
Direktor "Univerzala" izjavljuje da postoji popis naveden u fakturi i da se radi o JEDNOM paketu, koji nije niko raspakivao, te da je to trebao tek sutradan uraditi magacioner! Jasno je da niko nije provjerio šta je tada dovezeno, a vozač Kešmer izjavljuje da su istovarili ČETIRI palete robe!
No to nije kraj grešaka, organizovane kriminalne grupe! Portir Sofrenić je izjavljivao da je vidio kako se djevojčica kreće prije pada i iskašljava krv, što odgovara slici sa mjesta zločina, (ULAZ)!
Tako i sami vozači moraju priznati da se to desilo, te to ulazi u zapisnik njihovih izjava!
ŠTA SE DEŠAVALO NAKON ODLASKA KAMIONA: Po evidentiranoj izjavi, nastavili su ka Brčkom, Peliagićevu i Odžaku, gdje su takođe trebali dostaviti robu!
Slika BIJELJINA-ODŽAK, pokazuje da ta maršruta iznosi 123 km i da je predviđeno vrijeme AUTOMOBILOM, za prelazak te relacije 116 minuta!
Obavivši taj posao vozači MIRUJU do 22:10 minuta, kada kreću za Sarajevo, (po sopstvenoj izjavi, to je bilo u zadatoj putanji), gdje stižu oko 23:30, što je nekih 80 minuta vožnje! 
Nadam se da Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu, nije pod kontrolom ASA AUTA i HAAK TRANSA i da će istražiti ovaj gnusni zločin: Ubistvo osmogodišnje djevojčice prilikom šverca mafijaške mreže!



Naredbodavac za prikrivanje šverca i ubistva Ivone Bajo se razotkrio 28.02.2011. godine, samo tri dana pošto je Specijalno tužilaštvo, evidentiralo prijem dokaza koje sam im poslao!

No to je samo pozadina događaja, da se shvati ozbiljnost materijala i veličina mafijaške mreže!

.

PITANJE JE GDJE SU NESTALE TRI PALETE DO JUTRA I ŠTA JE BILO U NJIMA, JER JE DIREKTOR ZATEKAO SAMO JEDAN PAKET?!



Očito, priče nisu dobro usaglašene, a i zašto bi, kad je tu tužilac Stjepanović da NIŠTA NE PRIMIJETI!

Pošto kriminalci iz vlasti smišljaju plan da ubistvo predstave kao pad sa bicikla, poslije koga se djevojčica navodno nabola na žicu od korpe, portir mijenja priču i daje izjave da to nije vidio! No očito koncentrisan da izgovori tu laž, čini grešku: U zapisnik kaže da je kamion imao kvar i rezervoar su vezali španerom…

Znači, rezervoar je pao jednim dijelom na asfalt, čuli su grebanje, kao da je otkinut auspuh!
slika Nedžad

Puknuti španer  vezali su trakama koje, kako kažu, trpe opterećenje do tri tone.

Sledeća činjenica je veima bitna: Po mišljenju patologa, na osnovu povreda, predmet koji je njihov uzročnik imao je dimenzije oko 25*1 mm, dok dr. Blažanović smatra da je smrtonosne povrede naneo predmet TRAKASTOG oblika!
Ističem da nijedan od vještaka nije znao za kvar i vezanje španerom





Na traci, (TAHOGRAF) je vidljivo da su ukupno prešli 597 km: krenuli su oko 16 h i 15 minuta iz Bijeljine, da bi u narednih 60 minuta, (do 17h 15m), kada se kretanje prekida, prešli put do Odžaka; Prethodno su obavili stovare u Brčkom i Pelagićevu, a vidljivi su pečati prijema na sve destinacije na slici ispod.




Sajt, http://www.viamichelin.com daje podatke o najkraćim udaljenostima između gradova, odnosno putanjama sa više prolaznih tačaka, tako da svako može provjeriti naredne podatke!


Vozači Kešmer i Moco su taj put prešli za oko 60 minuta, uz dva istovara usput (poslednji u Odžaku i ne računam), vozeći prosječnom brzinom od oko 120 km/h, što, ako se uzmu u obzir i istovari robe, znači da su vozili mjestimice i brže od toga!
Tahograf traka u tom dijelu dana, međutim, pokazuje, da je najčešće voženo do 60 km/h, sa par minuta od oko 80 km/h!



Pitanje Glasi: KAKO SU VOZAČI USPJELI PREĆI PUT OD 120 KILOMETARA ZA SAT VREMENA I ISTOVARITI ROBU, NE PRELAZEĆI BRZINU OD 90 KILOMETARA NA SAT NITI U JEDNOM TRENUTKU?

Čudno je da su prethodno ODMARALI četiri i po sata, ali to je njihov izbor bio, no da vidimo kolika je udaljenost koju su morali preći: Na slici ODŽAK-SARAJEVO, distanca je 212 km, a predviđeno vrijeme, čak 176 minuta, skoro 3 sata, što je više nego dvostruko od vremena zabilježenog tahografom!



PUT OD 212 KILOMETRA, KAMION JE PREŠAO ZA 80 MINUTA, VOZEĆI PROSJEČNOM BRZINOM 159 KILOMETARA NA SAT?!

Tahograf opet pokazuje mnogo manju brzinu, evidentiranu u to vrijeme!
OJT Bijeljina i Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, (pravi naziv je SPECIJALNO TUŽILAŠTVO IGOKEA) ne žele i neće da kvare poslove, svojim mafijaškim bosovima Dodiku i Bobaru, koji imaju punu kontrolu nad "NEZAVISNIM I SAMOSTALNIM" tužiocima; Ako se, slučajno, desi neka neposlušnost, tu je vrhovni šef mafije da zaprijeti ukidanjem svakom sudu i tužilaštvu, koje bi moglo da ga smjesti iza rešetaka, gdje i spada!

Uz to, ako ih ostavite da voze kamione 160 kilometara na sat, (bez obzira da li u njima voze oružje, narkotike ili prljavi novac, koji treba PRATI), samo je pitanje čije će dijete slijedeće završiti pod TOČKOVIMA...
I na kraju - podsjećanje na izjavu vozača da se čulo kako nešto grebe po asfaltu: Snimak ulaza u "Univerzal" frontalno, na kome su vidljivi tragovi, predmeta, koji se VUKAO I GREBAO, po asfaltu, TRAG, a otkačio se baš na mjestu gdje počinju tragovi krvi! Š

Širina traga iznosi oko 40 centimetara!





KOLIKA JE ŠIRINA REZERVOARA KAMIONA MERCEDES-ATEGO? (nastaviće se)