среда, 14. новембар 2018.

Klub Pometenih: Tri najatraktivnija postizborna poteza i Zgražanje No1



piše: S.V.

1.
U mjesec dana nakon završenih izbora, povučena su tri vrlo atraktivna politička poteza.

2.
Top 1 je, bez sumnje, izbacivanje Obrena Petrovića iz SDS-a, što je učinio predsjednik te stranke Vukota Govedarica.

“Petrovićeva grupa” prešla je u SNSD, gdje je poodavno nezvanično smještena.

3.
Top 2 je smjena Nedeljka Zgodnog Čubrilovića sa pozicije zamjenika predsjednika DNS-a, što je minijatura Marka Pavića, lidera te partije.

Čubrilović je, tako, poslan na deponiju starog gvožđa, gdje ga može preuzeti Evgenij Zotov, vlasnik fantomske firme “IIG”. Istovremeno, dekapitacijom Zgodnog, Pavić je poručio Dodiku da i on ima načina da smjenjuje njegove ljude, kao što je Dodik, dosad, sklanjao Pavićeve.

4.
Top 3 je izbacivanje Kostadina Primitivca Vasića iz SDS-a, što je, opet, djelo Vukote.

Vasić bi, realno, mogao postati stereo, jer se može očekivati i izbacivanje drugog Vasića - Dragomira, koji je jedan od dosta ozbiljnih kandidata za Top 5.

5.
Ostala su još dva upražnjena mjesta da bi imali postizborni Top 5, prije formiranja vlasti.

6.
Za ulazak u Top 5 utrkuju se, osim navedenog Dragomira Vasića, nekoliko poznatih imena koja su na političkoj sceni decenijama, a neki i vijekovima. 

Konkurencija je veoma jaka.

7.
Najatraktivnije ime, koje je kandidat za Top 5, jeste Igor Nakaza Radojičić, koji je stavio svoj “mandat (predsjednika GO BL) na raspolaganje stranci”, a dosta je onih u SNSD-u što bi ga vrlo rado treširali.  

8.
Osim Radojičića, svoje mjesto u Top 5 mogao bi naći i Milovan Cicko Bjelica, koji je “Neđinim proviđenjem” postao najzagriženiji socijaldemokrata u Republici Srpskoj.

9.
Uz njega je, za Klub Pometenih, vrlo ozbiljan kandidat i Mićo Mićić, koji bi, ako bude imao “dobar raspored”, mogao čak zauzeti mjesto No 1 na Top 5 listi!

10.
Kandidata je još, ali su znatno manje kalibraže od navedenih, tako da se mogu nadati tek ulasku u prvih 20!

11.
Ostanak PDP-a u punom sastavu, kao i SP-a, te nedostatak bilo kakvih turbulencija unutar ovih stranaka, učinio ih je nezanimljivim u bilo kakvom nadigravanju za Top 5!

12.

Sve ostalo što se dešavalo u proteklih mjesec dana, nakon pokradenih izbora, može se podvesti pod odlazak Milorada Dodika na Farmu i Branje Papaka, čiji je "urod" baš bogat.

13.
Najbolje su Papci rodili, prema do sada poznatim rezultatima, u NDP-u, ali bi im prosjek mogao pokvariti Krsto Jandrić, koji je, nezvanično, najavio neulazak u "Dodikove štale"! 

14.
NDP-ovo napuštanje opozicije je, bez ikakve konkurencije, Zgražanje No1!