петак, 9. новембар 2018.

Davor: Ubice sjede u Tužilaštvu; Dubočanin: Najbliže sam mišljenju da je David Ubijen; Feraget: Desilo se Ubistvo

piše: S.V.



Davor Dragičević je, nakon sastanka sa raspuštenim Advokatskim timom, rekao: "Advokatski tim ne postoji, ali postoji Ifet Feraget".

Davor Dragičević: “Ko je koga zašto poslao? Situacija je ozbiljna. Država je umiješana. 

Ubice sjede u Tužilaštvu. To su teške riječi, ali meni si ubili dijete. Ifet je odlično prepoznao situaciju. Zahvaljujem se ostalim članovina koji nisu ništa uradili. Nisu me slušali. Nisu bili koordinisani. 

Znam odavno zašto su i kako došli. 

Drugog Davidovog ubistva neće biti. Imam povjerenje u Ifeta. 

Dao bih mu sad svoj život. Nista nije urađeno. Rekli su da su zadovoljni saradnjom sa Tužilaštvom. I dalje me služi razum. Znam prepoznati laži od istine. I dalje idem po istinu za svoje mrtvo, silovano, dijete”.




Zora Dubočanin Nikodinović je rekla: “Koliko pravnika, toliko mišljenja. Radili smo pro bono. O ovom slučaju imamo različita mišljenja. Ifet i ja smo najbliži u mišljenju. Došla sam kao stručna pomoć Duška Tomića, iako me pozvala majka Suzana. 
Mi smo na strani oštećenih. 

Nobilo i ja smo rekli Lepiru da nećemo dalje učestvovati. Ja sam rekla da neću raditi, jer je Vrećo uključen u to, a nije radio sve što treba. Nije se baš proslavio. Rekli su da im treba vremena za ekspertize telefona, laptopova. 

Bez obzira na Lepirov trud, postupajući tužilac nije postupao kako treba, a ja ne želim da radim tamo gdje ne mogu da dam sve od sebe. Tražili smo Vrećino izuzeće, ali ga nismo dobili. Nismo dobili neke rezultate.

Najbliže sam mišljenju da je David ubijen. Nemam sve dokaze sada za to, ali mislim da je ubijen. Ubijeđena sam da će se saznati istina o smrti Davida Dragičevića".




Ifet Feraget je rekao: "Od početka sam uz Davora. 

Nemam nikakvo mišljenje o onome o čemu ne postoje svi dokazi. 

Desilo se ubistvo. 

O detaljima nakon što Tužilaštvo predstavi sve dokaze. Ostajem Davorov i Suzanin advokat. 

Nemam potrebu da se zahvaljujem Lepiru. Lepir je danas rekao da je policija odgovorna za propuste. 

Slučajevi Davida i Dženana su slučajevi za ozdravljenje bh. pravosuđa. Trudiću se da opravdam povjerenje".