уторак, 20. новембар 2018.

Purišićevo svjedočenje teško optužuje Ilića i Karana, ali PravosudnoPolicijska Zločinačka Organizacija i dalje štiti Naručioce Ubistva i Ubice Davida Dragičevića, kao i njihove Saučesnike



piše: Slobodan Vasković

Izjava Duška Purišića, koji je u vrijeme otmice Davida Dragičevića i potrage za njim, bio zamjenik komandira PS “Lauš”, jedna je od ključnih za stvarnu istragu, koja će, prije ili poslije, biti provedena. Stvarnu istragu koju neće voditi tužilac-kriminalac Dalibor Vrećo, koji je, svojevremeno, "Lažirao Optuženog u Sudu", niti tužilac-kriminalac Želimir Lepir, što je "oderao" Mehu Adrovića, kojem je za oslobađajuću presudu uzeo 50.000 KM i stan u Beogradu. 

Purišić je u svojoj Izjavi, datoj u UKP MUP RS 28.08.2018. godine, iznio niz detalja, koji potvrđuju navode da je Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, duboko involviran u zločin Teškog ubistva Davida Dragičevića; Ništa manje bitan od toga nije ni zaključak, na osnovu njegove izjave, da su predmeti, navodno ukradeni iz kuće Đorđa Rađena, podmetnuti u džepove Davida Dragičevića u Zavodu za sudsku medicinu RS, na čijem čelu je Željko Karan, patolog.


Purišić svjedoči da je 24.03., kada je saznao da je pronađeno “beživotno tijelo mladića”, pozvao Adrijanu Baniku, šeficu Odjela za potrage i pitao da li je riječ o Davidu Dragičeviću. Banika mu je to potvrdila, ali je osnovano pitanje kako je ona mogla znati o kome se radi?!

“Nakon toga sam Adrijanu pitao da li su pregledali odjeću pronađenog leša iz razloga što je Đorđe Rađen izrazio sumnju da bi David Dragičević mogao biti izvršilac... Adrijana mi je rekla da se pregled tijela i odjeće neće vršiti danas (24.03.op.aut.), već da će narednog dana prilikom obdukcije biti izvršen pregled odjevnih predmeta Davida Dragičevića”, naveo je Purišić u svojoj izjavi.   


Banika, očito, nije znala da je mrtvozornik dr Saša Miljković pregledao odjeću Ubijenog Davida, na mjestu gdje je tijelo pronađeno, i da u džepovima/odjeći nije pronašao NIŠTA! To NIŠTA podrazumijeva i Davidov telefon!

Podsjećam da je Originalni Zapisnik dr Saše Miljkovića Ukraden; Da niko zbog toga nije odgovarao, a u njemu je pisalo da u odjeći, 24.03., nije pronađeno NIŠTA!    

Upravo zbog toga je Zapisnik i Ukraden, kako bi se pokušalo prikriti da su predmeti, navodno ukradeni u kući Rađen, u Davidove džepove podmetnuti u Karanovom Zavodu.

Ranije sam objavio da na fotografijama predmeta navodno pronađenih u džepovima Ubijenog Davida postoji razlika od deset KM, što je dodatno svjedočanstvo o tome da su predmeti podmetnuti u Zavodu. 

Na Karanovim fotografijama vidi se 180 KM.

Karanova fotogafija - 180 KM
Na slikama MUP RS iz sale za obdukciju, 25.03., vidi se 170 KM.

Predmeti "nađeni" u odjeći Ubijenog Davida; Foto MUP RS - 170 KM
Upravo namjera podmetanja predmeta u Davidove džepove bila je osnovni razlog što niko od pripadnika MUP RS, pa ni dežurni tužilac, nisu naložili pregled odjeće na mjestu gdje je tijelo nađeno, a što im je bila obaveza. Jedino je to učinio mrtvozornik, a krađa njegovog Zapisnika dovoljno govori sama za sebe.


Iz Purišićeve izjave jasno je, između ostalog, uočljivo da je Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS prvo lažno na pres konferenciji MUP RS 26.03., koju je održao zajedno sa “patologom” Željkom Karanom, optužio Ubijenog Davida da je opljačkao kuću Đorđa Rađena, a tek tri sata nakon tog jezivog presa otišao da se uvjeri da li je kuća opljačkana.


Purišić još svjedoči da kuća Rađenovih nije, kako je njemu rečeno, ni obijena, što je u potpunoj suprotnosti sa onim što je Ilić rekao na kriminalnoj pres konferenciji MUP RS 26.03., kada je Javno demonizovao Žrtvu teškog ubistva Davida Dragičevića.



Davidov nestanak i likvidacija
David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.



Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.





Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)