четвртак, 29. новембар 2018.

Full HD



piše: Slobodan Vasković

1.
Prilično nerazumljivo djeluju napadi Milorada Dodika na OBA, ako se zna da su neki od njegovih najbližih saradnika, istovremeno, i najbliži saradnici aktuelnog vrha OSA. 

Ima ih i iz Kabineta predsjednika RS, ali i iz ministarskih redova. 

2.
Nema potrebe da ih imenujem, Dodik sigurno zna o kome je riječ, jer on “sve” zna.

3.
Ipak, napadi Dodika na OBA postaju Full HD ako se sagledaju iz ugla inauguracije Savjeta za zaštitu ustavnog poretka RS, što je pleonazam za OBA RS.

4.
Savjet je, defakto, Vrh OBA RS, koja već funkcioniše kroz Upravu za borbu protiv terorizma, što je sinonim za obavještajnu strukturu RS. 

5.
Interesantna su ta dešavanja oko formiranja OBA RS - Odluka o formiranju Savjeta objavljena je u Službenom glasniku RS broj 113 od 23.12.2013. godine, a stupila je na snagu 1. januara 2014. godine.

Članovi Savjeta imenovani su 16.11.2018. godine, kada je Odluka o tome objavljena u Službenom glasniku RS, a stupila je na snagu 24.11. o.g.

Interesantno je što se čekalo četiri godine?!

Da se steknu uslovi?!

6.
Uzgred, glavni zadatak OBA RS (koja funkcioniše, iako formalno ne nosi to ime) jeste satiranje svih kritičara Unutrašnjeg Okupatora, što je pleonazam za vlasti ovog entiteta.

7.
Najavljeno je i formiranje Rezervnog sastava MUP RS, što je drugo ime za embrion Oružanih snaga RS.

I za to su se stekli uslovi?!

“Stekli uslovi” je drugo ime za “naloge sa strane” da se formiraju institucije čiji je osnovni cilj potiranje institucija BiH (OSA BiH i OS BiH), sa kojima jako dobro sarađuju Dodiku zaista bliske osobe. U kontinuitetu, godinama!

8.
Kontinuitet saradnje.

9.
Kada se ovome dodaju ostale Dodikove najave, posebno ona o promjeni Ustava RS, u koju će biti ugrađena ponovo OBA RS, ukinuto Vijeće naroda (da ne smeta brzim promjenama Ustava), čak i mogućnosti secesije, onda je posve razumljivo da je Đavo odnio svaku šalu poodavno, jer je Neko procijenio da su se “Stekli Uslovi” za definitivno razvaljivanje BiH.

10. 
Sigurno je taj Neko procijenio i da će RS biti najveći gubitnik, ukoliko se nastavi sa realizacijom tog scenarija, čiji kraj nikako nije hepiend za “izvođaće radova”, ali to mu je najmanji problem. Nikakav.

11.  
Onim koji smatraju da će R-faktor zaštiti sve ove vanpameti postupke, ne bi bilo loše da sagledaju i drugu mogućnost - da ovim vanpameti postupcima R-faktor štiti isključivo sebe i svoje interese. 

12.
U svjetlu navedenog Full HD je i snažni Dodikov neselektivni udar visokog intenziteta na SDS i DNS (koji traje od 08.10.); Paleta udara: od unosnih do zatvorskih ponuda, uz začine pritisaka, prijetnji, otvorenih ucjena (sve u ambalaži “patriotizma”); Jedini cilj je otimanje poslanika tih stranaka i njihovog prevođenja pod skute SNSD-a do broja - dvotrećinske većine u Narodnoj skupštini RS; Samo dvotrećinska većina, koju potpuno kontroliše, može sve Dodikove namjere iz prvog toma “Stekli su se uslovi” sprovesti u djelo - Promjenom Ustava RS.

13. 
Dodiku ništa ne znači kota 51, 52… - sve mu je to kao i 42; Dvotrećinska većina u Narodnoj skupštini RS je cilj svih ciljeva i ne biraju se sredstva da se do nje dođe.

14.

Tek se neće birati, jer - vrijeme leti!