петак, 4. јун 2021.

Kontraefekt: Razbijanje iscrpljenih, iznurenih, izbezumljenih “Biciklista” Dodika i Bakira o Tanju i Senada

Piše: Slobodan Vasković


1.

Dodik napadne primitivno, papanski, vulgarno, beštijski, kao zadnja ništarija, Tanju. 


Efekat njegovog napada je ništa.


2.

Bakir napadne podmuklo, neljudski, Senada.


Efekat njegovog napada je ništa.


3.

Pri tome, i Dodik i Bakir koriste brojne državne/entitetske institucije, maksimalno ih zloupotrebljavajući, ali, džaba - Efekat njihovog napada je Baš Ništa.


4.

Zato postoji Kontraefekat.


5.

Tanja, nakon svih napada, ostaje uspravno, ne povija se, ne jadikuje nad sudbinom, ne žali se, ne plače. Velike Žene ne plaču. Nikada.


Stoji nepomjerljiva sa svojih pozicija i nakon što joj Primitivna Ništarija bezočno jurne na porodicu; Svoju, istovremeno, smatra svetom.


I pri tome laže - kako je on zaposlio Tanju.


6.

Živi sam svjedok kada je isti Taj, tada mnogo mlađi, ali ništa manja Ništarija nego sada, istu tu Gospođu, tada Gospođicu, zaposlenu, molio da joj da intervju; I Tanja je radila intervjuje sa njim, za “Reporter”, za “Vreme”…, vjerujući da je on promjena.


7.

Kada se “desio”, Tanja je ostala dosljedna, kako tada, tako i sada, ali je Primitivac pokazao svoje pravo lice - nije njemu bilo onda, te čuvene ’97 ni do kakve promjene, već samo do novca. I vraćanja duga teškog preko milion tadašnjih DEM.


8.

Nije tema da sada objavljujem kako je plakao kada ga je tajkun Slavko Rogulljić izbacio iz “Bomi-ja”, kao zadnjeg nikogovića, odbijajući da mu posudi taj milion kojim bi pokrio dugove. Ridao je pola sata. Sav uberusan od suza.


Objaviću to jednom vrlo detaljno.


9.

U međuvremenu je postao milijarder, ali ostao je isti kao i kada je molio Tanju za intervju - Zadnja Ništarija; Jedina konstanta mu je da je i dalje neprestano gladan - narodnih para, jer ona milijarda(e) nije njegova, već oteta od naroda.


10.

Tanja je evoluirala - Tada je bila gospođica, danas je gospođa; Uvijek sa blistavo jasnim, čvrstim, pozitivnim, kritičkim stavom prema svakoj devijaciji.


Ne postoji ta Ništarija koja je može odmaći od njenog puta na kojem je i dalje čvrsta, postojana, što i jeste odlika Velike Žene, koja zaslužuje samo poštovanje.


11.

Kontraefekat kaže da je Tanju napalo jedno veliko Ništa, da je svjesna toga, da se nije čak ni uzrujala.


12.

Ništarija je napala Tanju zbog dolaska Kristijana Šmita, za kojeg je tvrdio da nikada neće doći. Toliko je ispao Glup po tom pitanju da ne vrijedi trošiti riječi na tu višestruko javno ponovljenu idiotsku procjenu.


13.

Kada je shvatio kolikom Budalom se pokazao - odmah je ušao u agregatno stanje “Bicikliste”, povio je leđa pred Šmitom, uzmakao pred Tanjom, a pedala insekte ispod sebe koji mu sve manje vjeruju. 


14.

Ništarija nema nikom više ništa da ponudi - moć mu opada brže od kose; Već je to samo rikanje bez većih efekata; Sapeo je sam sebe, sam sebi polomio rogove; Jedino još uspijeva da preko, podjednako gladnih Prokletnika, otima narodne pare; Ono što je preostalo, ali i tome dolazi ubrzo kraj.


15.

Senad je Institucija. Novinarska Institucija. I ne samo Novinarska.


16.

Bakir, koji ga je napao, neće nikad postati ni “i” od Institucije da živi sto života. 


17.

Uvijek će, Bakir, biti tek mali, nesposobni, podmukli crv koji teško zloupotrebljava institucije kako bi pokušao da odbrani i prikrije sopstvenu nesposobnost, koja je izvorište mržnje prema svemu sposobnom. I prema svemu što je za BiH.


18.

Bakir nije za BiH; On je jedan od najvećih rušilaca BiH; Zajedno sa Dodikom i Draganom Čovićem.


19.

I Bakir je milijarder; Sa narodnih leđa. Kao i Čović.


20.

Senad je Razarač za kojeg je Bakir igračka, izbušeni "gumenjak"; Kojim se on poigra tako što i njega i sve njegove napadače i sve institucije koje Izetbegovićevi askeri zloupotrebljavaju protiv njega, nabije u mišiju rupu. Elegantno, bez napora. I vrlo efikasno i efektno!


21.

Senad je za BiH. Sušta suprotnost Bakiru.


Senad je sposoban, Institucija, neurušiva, kao i Tanja. O njih se obijaju i Bakir i Dodik, Ništarije.


22.

Senad se ne boji se Bakira, smiješno je to i pomisliti; Čak mu dobro dođe da javno demonstrira Snagu Stvarne Institucije i pokaže kako institucije zaista djeluju kada su institucije, a ne alati jadnih nesposobnjakovića kao što je Bakir. 


23.

Senad se ne boji ni Šmita. Ali ga se boji Bakir, koji je digao kuku i motiku da pokaže kako je Šmit neprijatelj.


I ispao Notorna Budala. Pa zajedno sa Dodikom “Biciklira” - duboko povijenih leđa.


24.

Nemam potrebe da branim ni Tanju ni Senada; Previše su jaki da bi im ta dvojica iscrpljenih, par sekundi do pada, izbezumljenih “Biciklista” pera odbili.


25.

Što se nisam prije oglašavao o napadima Ništarija na Tanju i Senada?


Uživao sam gledajući kako se i oni i “bicikli” razbijaju o njih. Vrijeme je da konstatujem da su “Biciklisti” skršeni.


Mogu se, nakon svega, samo dobro isplakati. Milijarde tu ne pomažu, jer neljudi su uvijek neljudi, a Tanja i Senad su naši Ljudi!