петак, 11. јун 2021.

Dr Tilu Lilu Vlado Đajić uznemirava građane Banjaluke porukama; Crvena Sekta nema rješenje za enigmu zvanu Banjaluka


Piše: Slobodan vasković


1. 

U proteklih nekoliko dana na desetine građana Banjaluke mi se požalilo da im na privatne telefonske brojeve stižu poruke u kojima je kao pošiljalac označen SNSD. To i ne bi bilo toliko čudno da se ne radi o građanima koji nikada nisu bili članovi te Crvene Sekte.


2. 

Moji izvori iz Cervene Sekte su mi potvrdili da je dr Tilu Lilu Vladi Đajiću došla na um ideja da na deset hiljada telefonskih brojeva pošalje poziv za popunjavanje obrasca za potvrdu članstva u Crvenoj Sekti. Nema sumnje da je takva „genijalna“ ideja mogla nastati samo u Đajićevom umu, koji je očigledno teško oštećen korištenjem supstanci bijele boje.


3.

Na Đajićevu žalost, pokazalo se da je odziv za popunjavanje obrasca za potvrdu članstva u Crvenoj Sekti izrazito loš, čak i među dugogodišnjim članovima iste. Štaviše, slanje poruka dugogodišnjim članovima SNSD-a samo je proizvelo kontaefekat, jer ih je Đajić tom porukom samo ponizio.


4. 

Uvidjevši da je njegov poduhvat propao, dr Tilu Lilu Đajić se odlučio na još jednu „turu“ poruka. U toku današnjeg dana od strane Crvene Sekte građanima Banjaluke je upućen poziv da prisustvuju nekakvom turniru u malom fudbalu, koji će se održati 12. i 13. juna u naselju Petrićevac.

 

5.

Očigledno je da je dr Tilu Lilu Đajić potpuno izgubio kompas i da bi mu dobro došlo jedno ljetovanje u predsezoni, podrazumijeva se u pratnji njegovih konkubina. Ako ništa drugo, bar bi građanima Banjaluke prestale da dolaze poruke Crvene Sekte.


6. 

Vrijeme je već sada pokazalo da je dr Tilu Lilu Đajić na sebe preuzeo zadatak kojem nije dorastao. Njemu je povjeren posao obnove stranačke infrastrukture Crvene Sekte u Banjaluci, koja izgleda kao da je na nju pala atomska bomba.


7.

Đajić je pod pritiskom da radi bilo šta, jer posljednja istraživanja pokazuju da je rejting SNSD-a u Banjaluci pao ispod 20 % i isti pokazuje tendenciju daljeg pada. Crvena Sekta u Banjaluci više ne uspijeva da okupi ni 50 ljudi na svojim skupovima.

 

8.

Za razliku od njih, SDS i PDP su u Banjaluci već sada ubacili u petu brzinu, iako je do opštih izbora ostalo više od godinu dana. Opozicione stranke su konačno shvatile da se izbori dobijaju na terenu i da samo jaka stranačka infrastruktura donosi glasove i u završnici pobjedu.


9. 

SDS je nedavno imao izrazito posjećenu tribinu u banjalučkom naselju Motike. 



Na proteklim lokalnim izborima SDS je na dva biračka mjesta u tom naselju dobio ukupno 84 glasa.


Poslije samo šest mjeseci, SDS je u Motikama na pomenutoj tribini okupio oko 130 građana. 



To samo potvrđuje da Milan Radović i njegovi najbliži saradnici ozbiljno rade posao u Banjaluci i da građani žele snažan SDS.

 

10.

Isti intenzitet aktivizma je primjetan i kod PDP-a. Sa ljepšim vremenom i smirivanjem situacije sa Koronom, novi gradonačelnik Banjaluke se znatno aktivirao na terenu. On je podjednako zastupljen kako u gradskim tako i u seoskim naseljima.


11. 

Ovdje je bitno reći da PDP u Banjaluci ima znatno lakši zadatak od SDS-a, jer najviši funkcioneri PDP žive u Banjaluci: Branislav Borenović, Jelena Trivić, Mladen Ivanić, Igor Crnadak, Draško Stanivuković.


12.

Kao protivtežu pomenutim imenima SNSD je građanima ponudio sljedeće „elementarne nepogode“: dr Tilu Lilu Đajića, Željku Cvijanović, Srđana Mazalicu, Srđana Rajčevića, Dragana Kremenovića Pugera i Branu Čovičkovića. 


13.

Nevjerovatno zvuči podatak da je nekada ozbiljna stranka SNSD, građanima Banjaluke ponudila lica koja se u ozbiljnim državama mogu naći samo na nekom od KPZ spiskova.


14.

PDP se u posljednje vrijeme znatno aktivirao i van Banjaluke. Primjetno je da najviši funkcioneri te stranke dva do tri puta sedmično obilaze gradske i opštinske odbore širom Republike Srpske.