понедељак, 5. октобар 2020.

Štićenici Moralne Nakaze Igora Radojičića Motornim Testerama nasrću na građane i progone ih iz njihovih kuća; Pod Radojičićevom vlašću omogućeno tajkunu Dragomiru Bataru i njegovom zetu Aleksandru Paspalju, visokom policijskom funkcioneru, privatizovanje dijela ulice i napadi na živote porodice Mihajlović

Napad Motornom Testerom na Nadu Mihajlović


Piše: Slobodan Vasković


1.

Moralna Nakaza Igor Radojičić stoji čvrsti iza tajkuna Dragomira Batara (senior), njegovog zeta Aleksandra Paspalja, visokog funkcionera Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata MUP RS koji su nezakonito privatizovali dio ulice Koste Majkića u naselju Paprikovac.


2.

Ne samo da su nezakonito privatizovali dio ulice, već ne dozvoljavaju pristup  Rajku i Nadi Mihajlović njihovom domu.


3.

Budući da su Mihajlovići pokušali legalnim sredstvima, putem sudova, da ostvare svoja prava, Batar i Paspalj im prijete godinama, a posljednji napad na njih desio se 21.08.2020. godine, kada je Nadi Mihajlović, jedan od batinaša Batara i Paspalja, prijetio Motornom Testerom.


4.

Životi Mihajlovića su u stalnoj opasnosti, najveći dio porodice iselio se iz kuće, pod pritiskom Radojičićevih štićenika, a u svom domu ostala je jedino Nada Mihajlović.



5.

Ova jeziva priča o progonu porodice Mihajlović traje već nekoliko godina, a Radojičić štiti napadače i uzurpatore gradske imovine, jer mu Batari i Paspalji donose 3.500 hiljade glasova na izborima.


6.

Uz to, član najuže porodice Batara, njegov sinovac Dragomir Batar (junior), član SNSD-a, odbornik je u Skupštini Grada Banjaluka. I, takođe, član Nasilničkog Jata Moralne Nakaze Radojičića!


Dragomir Batar (junior)


7.

Da bih detaljno pojasnio užasne okolnosti kojima je izložena porodica Mihajlović, potrebno je nekoliko tekstova u kojima ću dokumentovati način na koji takozvane institucije, njihovi nosioci, rade u korist kriminalaca, nasilnika i pljačkaša gradske imovine i pomažu im u progonu građana koji ne pripadaju Režimu, u ovom slučaju Radojičićevoj kliki.


8.

To se odnosi na policiju, Tužilaštvo, Republičku geodetsku upravu, gradske službe i niz drugih takozvanih institucija koje su, odreda, angažovane na uništenju porodice Mihajlović, samo da bi zaštitili interese Batara i Paspalja. 


9.

U cijelom slučaju, Radojičić je, kao njihovog advokata, angažovao svog štićenika-kriminalca Stojana Vukajlovića, odbornika SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka.


Radojičić i Vukajlović


10.

Grad je, svojevremeno, podnio tužbu protiv narečenih (putem Pravobranilaštva), zbog uzurpacije zemljišta, a sada Uzurpatore na Sudu zastupa pripadnik gradske vlasti - odbornik Vukajlović, čije sam kriminalne pokušaje da se, za sitan novac, dokopa šest stanova i poslovnih prostora i ošteti Grad za cca 256 hiljada KM, već ranije raskrinkao.




11.

Nemoralno je, kriminalno i mimo svakog zakona da Vukajlović, koji je odbortnik i plaća ga Grad Banjaluka, zastupa stranke koje je Grad tužio i na taj način direktno radi protiv institucije u kmojoj je odbornik.


O navedenom se izjasnio i Transparency International, 21.08.2020., potvrđujući rečeno: "U članu 5. stav 11. tačka g) Kodeksa etike advokata Advokatske komore Republike Srpske propisano je da je advokat dužan odbiti zastupanje ako je zahtjev ili interes stranke u suprotnosti sa interesima pravnog lica u kojem advokat ima kakav položaj ili ga zastupa.

U konkretnom slučaju, “interesi stranaka koji su oduzeli ulicu, u suprotnosti su sa interesom Grada Banjaluka, odnosno pravnog lica u kojem je advokat Stojan Vukajlović odbornik u Skupštini Grada."



12.

Međutim, to ništa nije promijenilo, jer je Radojičić, koji je za Vukajlovića, kada je prešao u redove SNSD-a (mladi Papak), a prije toga bio u nizu stranaka, kazao da će tim prljavim aktom “biti značajno ojačan”. I jeste, jer mu Vukajlović pomaže da zaštiti kriminalce koji su uzurpirali put što se koristi već 40 godina. I pregradili ga lancem, što potvrđuje i fotografija na kojoj se vidi kako to čini Dragomir Batar (senior).


Dragomir Batar (senior) lancem "potvrđuje" da je gradska ulica njegova


13.

U prvom dijelu ove jezive priče o opštepoznatoj neljudskosti Radojičića i njegovoj spremnosti da uvijek podrži Progonitelje nevinih građana, objavljujem i njegovu odluku kojom, mimo svih zakona i donešenih rješenja o rušenju bespravno izgrađenih objekata visokog policijskog funkcionera Aleksandra Paspalja.


Radojičićeva odluka u korist Paspalja


Riječ je o objektu za uzgoj pasa u ulici Jovana Raškovića, koji je nelegalno izgrađen na zemljištu otetom od Grada i nalazi se svega 250 metara od UKC RS BL.


14.

Da je zemljište oteto svjedoči i fotografija na kojoj se jasno vidi da su Batar i Paspalj zagradili i stub ulične rasvjete, koji “izniče” iz njihovog bespravno sagrađenog objekta.


Oteta gradska zemlja i stub za rasvjetu


15.

Za kraj prvog dijela - da ne bi bilo nikakve zabune, Batareva i Paspaljeva parcela (u koju spada i nezakonito oteto gradsko zemljište), izlazi na dvije ulice - Koste Majkića i Jovana Raškovića. (nastaviće se)