субота, 17. октобар 2020.

DNS u Dodikovoj Prokletoj Avliji


Piše: Slobodan Vasković


1.

DNS, interesna organizacija (kao i sve članice Režima koji uništava RS), nalazi se u potpuno defanzivnoj situaciji i šta god odluče na sjednici Predsjedništva Kartela o svom statusu unutar kleptokratske vlasti, neće, po njih, biti kvalitetna odluka; Štaviše, biće veoma loša.


2.

Javna “demonstracija sile” vojske dilera Nenada Nešića, sociopate, nasilnika, gangstera i čelnika DNS-a, u Istočnom Novom Sarajevu, gdje su 16.10. u večernjim časovima blokirali kružni tok u glavnoj ulici, bio je tek incident koji jeste značio šamaranje Milorada Dodika, ali ni u kom slučaju nije olakšao poziciju Kartela u “Prokletoj avliji” u koju ih je gurnuo lider SNSD-a prisilijavajući šefa DNS-a da mu preda “zlatnu koku” - JP “Putevi RS”, 14.10., u osvit predizborne kampanje.


3. 

Asfaltiranje puteva, putića, staza do ulaska u kuću, dnevnih boravaka i spavaćih soba, kao i livada…, što je već decenijama glavni izborni adut SNSD-a, sada je ponovo u njihovim rukama i, očito je, da je Dodik smatrao da je manja šteta da DNS izađe iz Režima, nego da Nešić asfaltira po svom ćeifu, držeći SNSD-ove stranputice neasfaltiranim i tjerajući ih da zavise od njegove volje - da li će makadamom ili tankim slojem asfalta do biračke kutije, 15.11., kada se održavaju lokalni izbori.


4.

Dodik je nokautirao Nešića, proglasivši ga “bolesnim”; Nešić, iza čijeg enormnog kriminala - pljačke desetina miliona KM stoji lider SNSD-a, uzvratio je šamarčinom, zbog koje će se tek gorko pokajati. Dodik mu to neće zaboraviti i, najkasnije, nakon izbora, Nešić će ponovo biti nokautiran, ali drugim sredstvima, mnogo bolnijim (dugi niz godina) od onih koja su na njemu primijenjena 14.10., kada se javno proglasio Bolesnikom.


5. 

U DNS-u tvrde da će napustiti koaliciju sa Dodikom, “jer su dovoljno dugo ponižavani”, iako su oduvijek pristajali na ta poniženja kako bi mogli bjesomučno pljačkati, kao i njihovi partneri iz SNSD-a i SP-a.


6.

Čak su 15.10. napisali odluku da napuštaju vlast sa SNSD-om na svim nivoima - i bh. nivou i entitetskom, te da neće podržati zajedničke kandidate sa SNSD-om na lokalnim izborima.


7.

Budući da je DNS beskarakterna kleptokratska organizacija koju vodi nesporni gangster, ne bi treblao iznenaditi da 17.10. zaborave šta su napisali 15.10. i ostanu u Dodikovom ”zagrljaju”, što će ih koštati teškog gubitka biračke supstance, ali bi im to, što je njima najbitnije, spriječilo, kako pogrešno smatraju, gubitak brojnih direktorkih pozicija.


8.

Izlazak iz Dodikovog “zagrljaja” takođe nosi gubitak izborne supstance, ali i vrlo brzi gubitak pozicija sa kojih pljačkaju, što će većina “uglednih” kriminalaca vrlo teško podnijeti.


9. 

Ukoliko ostanu u koaliciji, to, istovremeno, znači da su već prežalili aktuelnog šefa Nešića, koji je, odsijecanjem sa čelnog mjesta JP “Putevi RS”, već sada u ličnim milionskim gubicima.


Iznuđivanjem od putarskih firmi otimao je milione, plus ostale pljačke, tako da je njegov Gang izgubio značajan dio “teritorije” koji je preuzeo Dodikov Kartel.


10.

Ukoliko se i Nešić složi za ostanak u koaliciji, biće to jasan dokaz da pokušava spasiti “živu glavu” i da je šamaranje Dodika bilo posljedica “bolesti”, odnosno trenutne neuračunljivosti ili kontraindikacija jakih supstanci koje koristi za liječenje “bolesti”, na koju će se “vaditi”! 


11.

Izlazak iz koalicije, bez sumnje, znači da se narikače trebaju početi “upjevavati”, jer će političke sahrane DNS-ovaca biti brze i brojne. 


12.

Vrh DNS-a čine beskrupulozni licemjeri, mahom bahati pljačkaši, koji su “istorijskog” predsjednika Marka Pavića “ožalili” za 40 minuta, tako da su Nešića, (svjesni da on pokušava spasiti sebe i sarajevskoromanijski ogranak DNSGanga, kao i nelegalno stečeno ogromno bogatstvo, a ne kompletnu interesnu organizaciju), spremni “ožaliti” za, maksimalnih, 40 sekundi. 


13.

Dodik je, bez dileme, u smjenu Nešića, već ukalkulisao gubitak nekoliko manjih opština, koje su, prema predizbornim procjenama, bile “na vagi”, što je sitnica u odnosu na milionske dobitke preuzimanjem kontrole asfaltiranja koja mu, ujedno, omogućava da u Banjaluci, u kojoj je ključna izborna bitka, pokuša popraviti teško poljuljani rejting SNSD-a i njihovog kandidata Igora Radojičića masivnim dijeljenjem asfalta.


14.

Dodik je brutalni “tehnolog vlasti”, svjestan da će, u najgorem slučaju (ako DNS napusti zločinačku koaliciju koju vodi), preuzeti vrlo vrlo brzo najmanje trećinu stranke, a drugu trećinu tokom kampanje. Ostatak DNS-a mu nije ni bitan, jer već sada oni, zajedno, predstavljaju tek malo više od ništa. 


Isto će učiniti, posebno nakon šamaranja, svjestan da je Nešić “digao ruku na njega” i da sebi više nijednom ne smije dopustiti takvo javno poniženje, i ako DNS ne napusti vlast, ali sa odloženim dejstvom - tek nakon izbora.



Dodik odlično zna da bi opraštanje šamara koje mu je opalio Nešić značilo da je kleknuo i da ga Bagra, koju je on stvorio prema sopstvenom liku i nedjelu, može nastaviti udarati bez milosti, što bi, ujedno, predstavljalo i njegov kraj.


Dodik je sve, ali samoubica nije - Nešiću i DNS-u, šta god odluče, slijedi razaranje.


15.

DNS zatvara svoj prokleti pljačkaški krug - šta god da učine, vraćaju se u stanje embriona, što znači da će još neko vrijeme opstati u Prijedoru, gdje još uvijek vlada Dodikov stari drugar Marko Pavić, uvijek spreman okrenuti i “drugi obraz”!