субота, 17. октобар 2020.

Dodik otvoreno zaprijetio odmazdom; SNSD već pripremio spisak kadrova DNS-a za "odstrel"; Smjene DNS-ovaca kreću sa lokalnog nivoa

piše: S.V.

Milorad Dodik pripremao se za svaku varijantu u vezi koalicije sa DNS-om; Zbog toga su u centralu SNSD-a, prije dva dana, dostavljeni spiskovi svih pripadnika DNS-a koji imaju funkcije u Gradovima i opštinama gdje je SNSD na vlasti.

Svi oni će, prema mojim izvorima, biti smijenjeni u naredne dvije sedmice; Takvim potezom, računaju u SNSD-u, dodatno smanjuju šanse za kvalitetnim rezultatom DNS-a na lokalnim izborima.

Smjena će biti i na pozicijama direktora entitetskih firmi koje obnašaju pripadnici DNS-a.

Dodik je danas, prije odluke Predsjedništva DNS-a, izjavio da će poštovati svaku njihovu odluku, ali ih i pozvao da ostanu u koaliciji.

Nije propustio priliku ni da zaprijeti.

"Mi nemamo potrebe da tolerišemo ništa. Ako neko hoće da bude vani, biće vani i mi ćemo veoma efikasno pomoći da oni budu vani, ako hoće", rekao je Dodik.

On je, prema pisanju medija, najavio da će se svakom opštinskom odboru DNS-a koji otkaže koalicioni ugovor sa SNSD-om oko podrške kandidatima ove stranke, desiti odmazda.

"Kada je u Prijedoru DNS krenuo u aktivnosti sa SDS, otišla je ministar iz Prijedora i neki važni ljudi. Kada su to prekinuli, onda smo ponovo počeli da sarađujemo", zaprijetio je Dodik pripadnicima DNS-a.