понедељак, 19. октобар 2020.

Brutalni Obračun u Mafijaškom Režimu: Nešić ucjenjivao Dodika kompromitujućim materijalima; Dodik odgovorio prijetnjama hapšenjem; Nešić, kako se tvrdi, napustio BiH

piše: Slobodan Vasković

Sociopata, Gangster i Nasilnik Nenad Nešić napustio je, kako tvrde moji izvori, BiH i trenutno se, prema mojim informacijama, nalazi u Novom Sadu.

Moji izvori tvrde da se Nešić uplašio hapšenja, a da li će se iz Novog Sada ponovo vratiti u RS, teško je predvidjeti.

Mladen Lučić, njegov kum i suvlasnik kriminalne firme "Legend", preko koje je zajedno sa Nešićem i Aleksandrom Glavašem, pod visokim pokroviteljstvom Milorada Dodika, opljačkao desetine miliona KM nalazi se u Istočnom Sarajevu.

U Istočnom Sarajevu je i Glavaš, takođe suvlasnik firme kriminalne "Legend".

Koliko su opljačkali svjedoči i podatak da Glavaš ima sedam stanova, od kojih dva u Beogradu, a da se u zgradi koju zidaju u Istočnom Novom Sarajevu, gradi za njega penthaus od 250 m2.

Nešić je umakao nakon otvorenih Dodikovih prijetnji da će "bezbjednosne agencije uraditi svoje", odnosno, drugim riječima, najave hapšenja.

Važno je istaći da je, tokom razgovora 14.10., između Dodika i Nešića došlo do teških riječi i da je Nešić pokušao da ucijeni Dodika, tvrdeći da će u javnost iznijeti kompromitujuće podatke o njemu. 

Dodik je bukvalno podivljao nakon Nešićevih otvorenih prijetnji, a ovaj sukob unutar Mafijaškog Režima koji je detaljno opljačkao RS, nastaviće se, iako je već sada jasno da će Nešić doživjeti slom i biti satrven.

Pitanje je da li će se usuditi da objavi kompromitujući materijal protiv Dodika kojim mu je prijetio ili će njima nastaviti da ucjenjuje Dodika kako bi sačuvao opljačkano?!

Mediji su već objavili spisak funkcionera DNS-a koji bi trebali biti smijenjeni, a Dodik očekuje da mu članovi DNS-a iskažu lojalnost kako bi opstali na pozicijama.

Dodik je uz Nešićevu pomoć smijenio Marka Pavića sa pozicije predsjednika DNS-a, 24.12.2019., kada, nakon jednoglasne odluke Predsjedništva stranke da na poziciju Ministra za izbjegla i raseljena lica imenuje Lažnog Italijana Draška Aćimovića, već je predložio punca svog brata Mlađena Božovića.

Na kraju je na tu poziciju imenovan Miloš Starleta Lučić, brat Mladena Lučića, Nešićevog kuma, a za šefa njegovog kabineta notorni kriminalac Božović.

Pavić je, uprkos smjeni, ostao gospodar Prijedora, što je Dodik veoma zamjerio Nešiću.

Sukob je kulminirao kada je Dodik uočio da Nešić izbjegava da asfaltira puteve bitne za SNSD-ovu izbornu kampanju, već, primarno, radi za DNS.

I prije raskida koalicije, Nešić i njegovi dileri su Dodika okarakterisali kao "ljigavca, diktatora, kompleksaša", a najavljivao je njegov brzi kraj "Ode Milo, za njim će i Mile", a vrhunac uvreda je bio kada ga je okarakterisao kao "Fukaru"!

Dodikove tvrdnje da nije znao da je Nešić notorni gangster i reketaš su najobičnije neistine, jer je to opštepoznata stvar već četiri godine. U tom periodu, Nešić, Glavaš i Lučić su kriminalnim poslovima zaradili desetine miliona KM.

Posljednji veliki pljačkaški projekat ovog nezasitog, pohlepnog trojca je izgradnja apartmana u mjestu Obućina Bare, opština Trnovo. i te kriminalne radnje podržao je Dodik, o čemu sam već pisao. 

Njihova firma za iznude i ostale zločine - "Legend” već je počela gradnju apartmana od 10.476.2 m2 na lokaciji Obućina bare, opština Trnovo. Vrijednost m2, ukoliko bi se izgradila gondola (čija gradnja je najavljena), iznosio bi najmanje 1.500 evra, što znači da bi u ovoj prvoj fazi zaradili 15.714.300 evra, odnosno 30.642.885 KM. Naravno, ne ulažu ništa svog novca, već samo opljačkane pare na naduvanim tenderima JP “Putevi RS”, iznuđeni novac od putara, plus što peru novac, kroz građevinske radove, od drugih prljavih poslova. 

Osim apartmana, namjeravali su graditi i hotel. (nastaviće se)