петак, 12. јун 2020.

Goran Maričić, direktor PU RS i Republički pravobranilac Milimir Govedarica, marionete Veljka Vukelića, smijenjeni iz Upravnog odbora “Alumine” zbog teških opstrukcija poslovanja te firme

Maričić i Govedarica
Piše: Slobodan Vasković

Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS i Milimir Govedarica, Republički pravobranilac, smijenjeni su iz Upravnog odbora zvorničke “Alumine”.

Maričić i Govedarica smijenjeni su 26.05. o.g., a odluku o tome donijela je Skupština “Alumine”.

Maričić i Govedarica uklonjeni su iz Upravnog odbora “Alumine” zbog opstrukcija u donošenju odluka, kojim su pokušavali urušiti poslovanje ove firme. Činili su to po nalogu Veljka Vukelića, sive eminencije i Dodikovog kuma, koji rukovodi brojnim kriminalnim poslovima iz Inđije, gdje živi.

Vukelić i Dodik
Njihovo uklanjanje iz UO “Alumine” svjedoči da je došlo do “šumova” na relaciji Dodik-Vukelić, jer Maričić i Govedarica nisu mogli biti smijenjeni bez Dodikovog odobrenja.

Stečajni upravnik FG “Birač” (kojem pripada i “Alumina”) Lazo Đurđević izbrisao je Maričića i Govedaricu i u nadležnom Sudu iz Upravnog odbora, a na njihove pozicije nije postavljen niko drugi.

Cijeli slučaj uklanjanja završio se u velikoj tišini, a Upravi odbor “Alumine” je umanjen za dva člana, te sada broji pet, umjesto dosadašnjih sedam.

Alumina
Interesantno je da imena njih dvojice nisu uklonjena sa sajta firme!

Maričić je na poziciju direktora PU RS došao na preporuku Vukelića, kao i Govedarica na mjesto Republičkog pravobranioca, a i dalje rade primarno za Vukelića.

Sistem je jednostavan - nekom od privrednika ili investitora za gradnju objekata naprave problem, a onda taj mora da ide kod Vukelića u Inđiju i riješi problem “narukvicom”.

Maričić je nasilnik koji je u novembru 2018. godine, teško pretukao jednog službenika Vlade RS zato što nije htio da potpiše naduvane fakture, tokom opremanja kabineta člana Predsjedništva BiH iz RS Milorada Dodika.

Goran Maričić
Dodikov kabinet nalazi se na 16. spratu zgrade Administrativnog centra RS; Maričić je tada bio direktor Službe zajedničkih poslova u Vladi RS i zadužen za opremanje kabineta.

Cijela investicija, kompletno renoviranje restorana koji je bio na tom spratu i njegovo pretvaranje u predsjednički kabinet, trebalo je da košta cca 60.000 KM, ali je cijena uduplana na 120.000 KM, a Maričić je sebi uzeo 60.000 KM.

Govedarica je izbačen iz MUP-a RS početkom 2015. godine zbog milionskih malverzacija za zemljištem.

Milimir Govedarica
Nakon nekoliko godina rehabilitovan i kao "stručnjak za prevare" sa zemljištem imenovan za Republičkog pravobranioca, 20.07.2017. fodine. Postavljen je po preporuci Vukelića. 

Vukelić ima veliki uticaj i na kleptokratu Nenada Nešića, kao i na kriminalca Gorana Osnovca Selaka, koji su redovno kod njega, najmanje jednom u deset dana, na “savjetovanju” o kriminalnim akcijama. 

Selak I Nešić
Sastanci se održavaju u Inđiji, u Vukelićevoj kafani “Maria Partel”.


Riječ je o ekskluzivnom restoranu koji je Vukelić izgradio novcem opljačkanim od građana RS u raznim “projektima”. 

Na zvaničnim profilima restorana naglašava se da je “za hedoniste” što je i očekivano, posebno one koji su, zajedno sa Vukelićem, opljačkali RS, pljačkaju je već petnaest godina i nastavljaju da otimaju. (nastaviće se)