уторак, 23. јун 2020.

Draško Stanivuković će biti kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke


Piše: Slobodan Vasković

1.
Draško Stanivuković, narodni poslanik PDP-a, biće kandidat za gradonačelnika Banjaluke i to je poodavno završena priča.

2.
Samo u režimskim medijima postoji “dilema” oko toga ko bi mogao biti kandidat PDP-a, ali i kompletne opozicije, za gradonačelnika Banjaluke i nigdje više.

3.
Ta režimska “dilema”, izbacivanje raznoraznih “kandidata”, direktno je vezana za činjenicu da je Stanivuković jedini opozicioni kandidat koji može da se suprotstavi Igoru Radojičiću, aktuelnom gradonačelniku kojeg karakteriše potpuni nedostatak empatije, bezočnost, pritajena brutalnost, kao i spremnost da zbog interesa vladajuće kaste čuti o njihovim zločimnima; I onim najtežim.


4.
Radojičić je profiter posebne vrste - jedino mu je stalo da bude na nekoj od visokih funkcija i zbog toga je spreman gaziti i preko leševa, što je i javno demonstrirao bezbroj puta u poslednjih petnaest godina, koliko njegov SNSD suvereno vlada.

5.
Stanivuković je prilično napredovao, radi mnogo na terenu, kao i moralna nakaza Radojičić, a napravio je i nekoliko izvanrednih poteza, raskrinkavajući licemjerstvo palanačke vladajuće elite, posebno za vrijeme pandemije, kao i brojne afere u vezi sa nabavkom medicinske opreme.

6.
Ni o jednoj se Radojičić nije oglasio, a posebno ponižavajuće po aktuelnog gradonačelnika je što nije ni riječ progovorio kada je Dragan Lukač udario Stanivukovića u takozvanom parlamentu RS, 23.12.2019. godine; Tada je parlament i zvanično poništen, ne samo zbog Lukačevog nasilnog, stupidnog akta, već i činjenice da je raspravljano o falsifikovanom dokumentu “Program reformi BiH”, koji su u parlament dostavili saradnici Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH.


Nereagovanje Radojičića na fizički napad na njegovog najozbiljnijeg protivkandidata svjedoči o kakvom nečovjeku se radi, ali i o tome da on nema političkih manira, već da je njegova navodna uglađenost tek licemjerstvo, sračunato plasirano “da se Vlasi ne dosjete” ko ga je i zašto posadio u Skupštinu Grada.


Da je Radojičić osudio divljački napad Lukača na Stanivukovića, bio bi to vrhunski politički potez i mladi lider PDP-a bio bi u velikom političkom problemu zbog toga; Međutim, to se nije desilo, jer i kod Radojičića je zlo način na koji se ostvaruje.

7.
Napadi Režimskih struktura, sa akcentom na Lukačevu Huntu, na Stanivukovića su gotovo pa svakodnevni, a njegov progon, prema informacijama iz nekoliko nezavisnih izvora, tek će da doobije na intenzitetu.

8.
Pripremljeno je nekoliko monstruoznih montaža protiv njega, ali i članova njegove najuže porodice.

9.
Činjenica da je Stanivuković toliko dugo pod napadom visokog intenziteta od Režimskih pretorijanaca, ulizica i poltrona, u stvari je najbolje svjedočanstvo o tome da se veoma plaše Stanivukovića.


10.
Produkovanjem drugih navodnih opozicionih “kandidata” za gradonačelnika, Režim pokušava napraviti smutnju u opozicionim redovima i dovesti do raskola, u čemu je djelimično i uspio; Ali to, uprkos brojnim manipulacijama, lažima i silnom novcu utrošenom na ilegalno i nezakonito praćenje Stanivukovića, nije donijelo nikakav opipljiv rezultat. Dapače, ojačalo je dodatno Stanivukovića, a samoproklamovane kandidate o kojima vrlo nježno brigu vode režimski mediji potpuno poništilo kao iole ozbiljnije političare.

11.
Ukoliko bi PDP, što je moguće samo teoretski, odustao od Stanivukovića, pretrpio bi debakl u Banjaluci i bila bi to, u hipotetičkoj situaciji, zaslužena kazna, ali to se neće desiti. 

Neće se desiti iz prostog razloga što kandidatura za gradonačelnika Banjaluke nije niti smije biti zadovoljavanje ničije sujete, već pokušaj da se SNSD, koji se iz Sveza pretvorio u alavog, pohlepnog, laživog, antinarodnog, ubilačkog Monstruma, pobijedi u Gradu u kojem je njihov najsnažniji korijen.

12.
Stanovuković će biti kandidat opozicije za gradonačelnika; Svaki drugi postupak značio bi predaju i prije nego je izborna borba i počela.