среда, 3. јун 2020.

Dodik nastavlja rat sa Pavićem teško šamarajući Nešića i javno ga ponižavajući smjenom Rešićeve


Piše: S.V.

Milorad Dodik naredio je smjenu Lejle Rešić, članice DNS-a i Ministroida za lokalnu upravu i samoupravu u Vladi RS, kao odmazdu za gubitak skupštinske većine u Prijedoru, koju je SNSD-u preoteo Marko Pavić, bivši lider DNS-a.

Pavić je obezbijedio sedamnaest odbornika za novu skupštinsku većinu i tako uklonio SNSD sa vlasti u tom gradu. Zbog toga je predsjednik Skupštine Grada Mirsad Duratović i podnio ostavku, 03.05.o.g..

Gradonačelnik Prijedora je Mileno Đaković, Pavićev čovjek od najvećeg povjerenja.

Dodik je, prema mojim informacijama, potpuno pobjesnio nakon što je Pavić napravio novu skupštinsku većinu u kojoj je, između ostalih, i Srpska demokratska stranka.

Naložio je premijeru Radovanu Viškoviću da smijeni odmah Rešićevu, što je težak šamar političkoj mrcini Nenadu Nešiću, kriminalcu koji uživa Dodikovu podršku. Bar ju je uživao do promjene skupštinske većine u Prijedoru.


Dodik se, kako tvrde moji izvori, uopšte nije libio da teško ponizi Nešića, jer je svjestan da mu v.d. predsjednika DNS-a ne smije protivrječiti, zato što ga MUP RS ima zadokumentovanog oko nekoliko teških pljački i može ga uhapsiti kad hoće; Uz to, Nešić je v.d. direktora JP “Putevi RS”, koje nemilosrdno pljačka, pa i tu poziciju može lako izgubiti ukoliko bi se usprotivio Dodiku.

Nešićevo “junačenje” u izjavama datim u prethodnih nekoliko dana samo je prazan skup stupidarija političke mrcine koja je u potpunosti zavisna od Dodika.

Poseban problem za Nešića predstavlja mogućnost da Dodik nastavi sa udarom na DNS, jer Rešićeva nije jedini preostali Pavićev kadar u Režimu. 

To nikako ne bi trebalo isključiti, jer Dodik ne želi da DNS igra bilo kakvu značajniju ulogu na političkoj sceni RS. 

Dodik želi po svaku cijenu da osvoji vlast u Prijedoru na sljedećim lokalnim izborima, a gubitak skupštinske većine i brojnih pozicija u tom Gradu nikako nisu pobjednička kombinacija.

Pavić je 24.12.2019. godine podnio ostavku nakon što ga je Dodik nazvao i rekao mu: ”Vrijeme ti je da se malo odmoriš”!

Pavić se, očito, odmorio i ponovo porazio Dodika u Prijedoru, što je autokrata teško zamjerio Nešiću.

Pavić je zadao udarac i Nešiću, jer je Dodika natjerao da ga, iznenadnom najavom smjene Rešićeve, javno ponizi.


Dodik je već zaboravio da je Nešić po njegovom nalogu oslabio Pavića do mjere da je morao napustiti DNS.

Da podsjetim, DNS je jednoglasno za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH predložio lažnog Italijana Draška Aćimovića (09.12.2019.), da bi dan nakon toga Nešić izišao sa svojim kandidatom Mlađenom Božovićem, lažnim Crnogorcem, sa kojim je u višestrukim porodičnokriminalnim vezama.

Božović je punac Nešićevog brata, tada je bio i Nešićev savjetnik u JP “Putevi RS” (odjeljenje za pljačke i ucjene) otkako je savjetovani imenovan na čelo tog Javnog preduzeća, 25.07.2016.; Uz to, Božović prima i platu u “Elektrodistribuciji” Pale, iako od jula 2016. nije došao nijednom na posao.

Božović, na kraju odvratne sapunice, nije imenovan na ministarsku funkciju, povukao se, a Nešić je postavio Miloša Starletu Lučića, polupismenog brata svog kuma Mladena Lučića.

Nešić, Lučić i Aleksandar Glavaš vlasnici su kriminalne firme “Legend” preko koje pljačkaju putarske firme i čine brojne teške kriminalne radnje.