понедељак, 30. септембар 2019.

Pod zaštitom “države": Mladen Lučić, član Nešićevog Gangsterskog Ganga, na Univerzitet Istočno Sarajevo zaposlio narko-dilera, a dio njihovog klana vlada i narko-mrežom; da li su spremni i na fizičke eliminacije?!

Mladen Lučić
piše: S.V.

Nenad Nešić, Aleksandar Glavaš i Mladen Lučić spremni su na najgora nedjela; Prijetnje ubistvom, koje su već izricali, samo su put da tako nešto i počine. Sve u cilju zaštite opljačkanog. Posebno je "lak na obaraču", zasad samo verbalno, Lučić, koji ima kratke živce, a spreman je na sve. 

Lučić, koji je, suštinski, tek mali bijedni crv, pouzda se u narko mrežu sa kojom ima odlične kontakte, a zaposlio je neke od narko-dilera.

Lučić, pripadnik Gangsterskog ganga Nenada Nešića i vlasnik kriminalne firme “Legend”, zaposlio je na Univerzitetu Istočno Sarajevo Gorana Lazića, u avgusto 2018. godine.

Lazić je, zajedno sa Bojanom Simićem, prema pisanju RTRS-a, 18.10.2016. godine uhapšen zbog proizvodnje i profaje marihuane.

“Zbog postojanja osnova sumnje da su od marta do oktobra 2016. godine vršili kupovinu i preprodaju opojne droge “marihuana“ trojica uhapšenih predati su u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu. RTRS saznaje da su u Istočnoj Ilidži uhapšeni Bojan Simić i Srđan Lazić, dok je u Kantonu Sarajevo uhapšen Almir Šehović. Četvrti uhapšeni, nakon ispitivanja pušten je na slobodu”, objavio je RTRS, 18.10.2016. godine.


Međutim, Lučiću, koji je odbornik DNS-a u opštini Istočno Novo Sarajevo to nije predstavljalo ni najmanji problem da nađe novi posao za uhapšenog dilera. Očito da to nije predstavljalo problem ni za MUP RS, kao ni za nadležno Tužilaštvo, ali ni za Rektorat Univerziteta, koji se nalazi pod punom kontrolom Nešićeve Gangsterske družine.

Zaposlio je “moćni“ Lučić još brojne članove svoje porodice na Univerzitetu, a za pretpostaviti je kako mu se Lazić zahvalio.


Nešić, Lučić i Glavaš su potpuno van sebe, nakon objavljivanja snimaka na kojima šef Bande Nešić nogom šutira gomilu novčanica, pa ne bi trebalo iznenaditi da krenu i u fizičke obračune sa svima koji im se ne dopadaju; Ništa od te Bande nije za iznenaditi, posebno od mlađanog Lučića, kojem je zapaljen automobil pasat, 21.08.2017., dok je Aleksandru Glavašu, trećem članu Bande, izgorio A6, 25.12.2017..



Nikakav problem za njih nije predstavljala činjenica što su im, u gangsterskim obračunima, zapaljeni automobili - kupili su nove.

Pod “zaštitom države”
Da podsjetim, Nešić, Lučić i Glavaš su pod “zaštitom države”, jer plaćaju dio vrha MUP RS, koji posjeduje sve podatke o njihovim kriminalnim radnjama, ali ih ili ne šalju u Tužilaštva ili, pak, šalju “preprane”, bez jasnih naznaka krivičnih djela koja su narečeni počinili.

Već sam pisao o tome da se u kafiću “Leon”, koji je bio u Nešićevom posjedu, dila droga, ali da ga policija nikada “ne češlja”, iako se taj kafe nalazi na svega 50 metara udaljenosti od Policijske stanice u Istočnom Novom Sarajevu.


Nešić i svi njegovi kriminalni poslovi su, defakto, pod “zaštitom države”, jer je on dio vladajućeg Režima, kojem je sve dozvoljeno - i trgovina drogom i prostitucija i iznuda i premlaćivanja, nasilje svake vrste, ali i Ubistva.

Zašto bi ih MUP RS uopšte istraživao: imaju preča posla - prebijanje novinara, prikrivanje ubistava i zaštita brojnih kriminalaca u vlasti.

U nastavku dijelovi teksta “Nešićeva dilerskobotovksa mreža” koji sma objavio 05.08.2018. godine

Nešić, Glavaš i Lučić, po ugledu na neke od “kolega” iz vlasti, stvorili su sopstvenu mrežu sastavljenu od kriminalaca, mahom dilera narkotika, koji rade za njih sve prljave poslove - od onih najnižih-botovskih, preko nasilnih do dilerskih.

Gang
Jedan od njih je Bojan Došlo, hapšen nekoliko puta zbog dilanja narkotika, pokuđaja silovanja, krađa i fizičkih obračuna.

U Nešićevoj ekipi je i Sonja Lubura,vlasnica apoteke “List”, koja je prodavala trodone bez recepta. Umjesto da bude pritvorena, ona je “opomenuta”, nakon čega je zatvorila apoteku.

Dio Nešićeve, Glavaševe i Lučićeve kriminalne grupe, koji su karcinom Istočnog Novog Sarajeva, jeste i Risto Ivanović, kojeg je Nešić imenovao na poziciju izvršnog direktora u komunalnom preduzeću “Rad”.



Znanje za direktorsku poziciju, Ivanović je “pekao” kradući sve - od kokoški do automobila, uz brojne druge sitne prevare.

Sikima Nikola je, takođe, dio Nešićeve privatne Bande, a da bude član Ganga zaslužio je nasiljem u porodici, zbog kojeg je u više navrata prijavljivan.

Sikima je jedan od najprljavijih Nešićevih botova.

Tu je i Veljko Fržović, privođen zbog krađa po samoposlugama. Za poslušnost je nagrađen uposlenjem člana najuže porodice.

Nešićevu ekipu čine i Davor i Igor Džebo, a prvi od njih je poznat po prevarama sa osiguranjem prilikom registracije vozila.

Nešićev Gang kontroliše obrazovne institucije
Nešić, koji je polupismen, voli obrazovanje. Posebno da kadrira u toj sferi, zajedno sa Glavašem i Lučićem.

Tako su Ranku Mandić postavili za direktoricu škole u Trnovu.

Zauzvrat, za Nešića su radili njen sin Zoran i njena snaha Irena.

Oboje su uhapšeni u akciji “Akademik”, koju je sprovela SIPA (od februara do maja ove godine), kao “dio organizovane kriminalne grupe koja se bavila nezakonitom trgovinom narkoticima i pranjem novca”.



“Policijske agencije sa provođenjem akcije Akademik započeli su u februaru ove godine kada je zaplijenjeno 14 kilograma skanka, a uhapšeni su Milosav Samardžić (43) i Zoran Mandić (31) iz Sarajeva. Oni su zaustavljeni u Banjaluci, a droga je pronađena u pasatu koji su vozili. Smještena je bila u posebno napravljenom spremniku iza zadnjeg sjedišta automobila”, objavili su mediji. 


Mediji su izvijestili i da je “osim Mandića i Samardžića, u februaru privedena i Irena Mandić”
“Osim droge, u pretresima u ovoj akciji pronađena i privremeno oduzeta puška M-48 sa 369 komada municije cal. 7,9 mm”, saopšteno je iz SIPA.

Nešić, Glavaš i Lučić “drmaju” i Univerzitetom Istočno Sarajevo, u čijoj upravi se nalazi Lučić.

Tamo su uposlili Lučićevu svastiku Violetu Pržulj Ruljić, ali i jednog od Nešićevih bandidosa - Srđana Lazića.

Za “specijal” je uposlenje Srđana Vučinića, koji je “završio” geografiju, na poziciju “stručnog saradnika u nastavi” na Mašinskom fakultetu, u aprilu ove godine.

Vučinić, privatni geograf kriminalnog trojca Nešić-Glavaš-Lučić, dobio je prednost nad diplomiranim inženjerima Mašinskog fakulteta, koji su ga završili sa najvišim ocjenama.