четвртак, 19. септембар 2019.

Pod Kimovim Šinjelom; Par riječi o “Osnovcu” i uvoz migranata kao porodični biznis odbornika SNSD-a iz Zvornika koji služi za “Migrantsku krizu” i suficit budžeta


piše: Slobodan Vasković

1. 
“Smjena” Senada Bratića, nakon što je podnio neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika NSRS, nije samo maliciozni gest ostrvljene sekte, već slika nemoći, jada i čemera, oslikana kroz još jedno poniženje  parlamenta, samo iz jednog jedinog razloga - kako bi ispunili psihopatološke želje svog vlasnika - Milorada Dodika; Pokušali sakriti  njegov debakl u formiranju vlasti na nivou BiH i, naravno, još jednom slagati narod o sopstvenoj pravovjernosti.

2.
NSRS je njegovo vlasništvo, gazdinstvo na kojem hrmbači najmanje 50 beskičmenjaka, pronoseći “slavu” Hazjaina, znajući da su samo alatke koje on može da zamijeni kada mu se prohtije.

3.
Biti Dodikova alatka, vrhunac je “političkih” dostignuća sektaša, spremnih i na veća zlodjela (otvorena zaštita onih koji štite naručioce ubistava, ubice i njihove saradnike), nego što je “smjena” Bratića sa pozicije na kojoj on u trenutku “smjenjivanja” više nije ni bio.

4. 
Nije to apsurd, to je već neskriveno političko ludilo osobe, spremne da se iživljava bez prestanka na cijelom narodu, ali ni taj sadizam ne može u potpunosti zadovoljiti dubinu patologije koja ga razara.



5. 
Bratićeva ostavka nije se uklapala u scenario “srbovanja”, pa je odigrana predstava smjenjivanja nepostojećeg funkcionera. Šizofrenija.

6.
Prije toga odigrana je skazka “Pod Kimovim šinjelom”, monodrama sa jednim govornikom, jer su svi dijalozi izbačeni u nekoliko dana što su prethodili “bajkovitom” Glavnom odboru.

7.
Najvažija je bila poruka upućena Željki Cvijanović, koja nikako da sazna je li došla ili je faktički, a koja je glasila: “Ili se pridruži ili…”?!

8.
Pridružila se kako bi izbjegla ono što slijedi iza drugog “ili”, a materijalizovano je kroz političko sahranjivanje šefa “Mrkonjićkog klana” Zorana Tegeltije i promociju političkih nakaza poput Igora Radojičića, Luke Petrovića i sličnih bastarda špirića.

9.
Cvijanovićeva ostaje u ormaru, sa značkom potpredsjednika sekte na reveru, a svaki i najmanji pokušaj da izađe iz njega, bez dopuštenja, skupo će je koštati; jer odmah slijedi sve ono iza “ili”…!

Ukoliko bude pažljivo, bespogovorno i bez riječi slušala kao i do sada, trpila poniženja i uvrede, kao i do sada, “iznenadne” padove niz stepenice, kao i do sada…., sve ono što slijedi iza “ili” imaće sporiji tempo. 

Ali će da uslijedi.

10.
Petar Đokić se još uvijek nije pojavio; ali je sasvim izvjesno da je završio srednju školu redovno. Bilo bi preuranjeno tvrditi da takva izvjesnost za njegovog unutarstranačkog protivnika Gorana Selaka postoji; “Osnovac” jeste završio osnovnu, a sve ostalo je pod velikim znakom pitanja.



11.
OK, nije ni pod kakvim znakom pitanja, sve se oko tog ostalog, manje više, zna, ali sam poslao mejlove, čekam odgovore i, vježbe radi, pratim put tih mejlova - jer on pokazuje jedno od užadi u koje su institucije svezane.

12.
Kad smo već kod “Osnovca”, uz to i “doktora”, pitanje je i da li je pročitao sopstveni “doktorat”?! Koji mu je pao “s neba”. Prvo u krilo, a sad u rebra!

Hm, po kojoj li se cijeni nabavljaju goveđa rebra u KPZ, a serviraju kao teleća “štićenicima”?!

13.
Uzgred, ujka Neđu, kojeg je “Osnovac” živog (politički) “sahranio” zovu i jež - zbog broja noževa koje mu je u leđa zabio.  

A Ujka je toliko učinio na “obrazovanju” svog voljenog nećaka!

14.
Višković Radovan, jamski radnik u načelu i detalju, (jama je septička), uživaće prelistavajući ocjene i “diplome” “Osnovca”, ako uspije da ih izvuče iz Jame.



15.
Višković je izjavio i da je budžet RS u suficitu; Ne treba odmah tvrditi da je ta izjava "lovačka", iako je Višković predsjednik LU "Komići"; "Suficit" je sigurno zbog uvoza migranata, na čemu intenzivno rade članovi SNSD-a iz pograničnih područja. 

Migranti su potrebni što zbog “Migranstke krize”, ali i stabilnosti i likvidnosti budžeta RS.

Izvrsna politička biznis platforma: članovi SNSD-a uvoze ilegalno migrante, vrh SNSD se "bori" protiv "Migrantske krize", a usput se odlično zaradi. Još nije sve do perfekcije razvijeno pa se dešavaju i greške.

Tako je sin Dragan Tejića, odbornika SNSD-a iz Zvornika, sasvim slučajno “pao” dok je tatinim vozilom pokušavao da “uveze” migrante u RS. Zajedno sa Mišom Ristićem i Duškom Cvjetinovićem.


Ristić i Cvjetinović su pritvoreni, a Siniša Tejić je pobjegao u Srbiju. Šta li o tome zna Zoran Stevanović Gladni, vlasnik Zvornika i gotovo svih poslova u njemu, posebno ilegalnih?!