недеља, 28. јул 2019.

Vulgarni napad unutrašnjeg Okupatora: Dodik zvanično ukida slobodu mišljenja i govora




piše: Slobodan Vasković

1.
Poodavno je poznato da je potiskivanje istine najsigurniji put ka nekontrolisanoj moći; Poodavno je to narativ Režima, koji toliko laže, izmišlja, spinuje, manipuliše…, da za stvarnost nije ostalo mjesta; Samim tim Režim ne može sebi dozvoliti ni mikron slobodnog prostora za istinu.

2.
Najava Milorada Dodika o ograničenju diskusije o jednoj tački (u Narodnoj skupštini RS), koja bi se realizovala kroz promjene Poslovnika, zbog rečenog, nije nikakvo iznenađenje; Dapače, to je “prirodan” nastavak učvršćivanja ambijenta Društva Jednog Lica, u kojem to Jedno Lice odlučuje o svakom, pa i najsitnijem, elementu života onih kojima vlada.

3.
Nakon hapšenja i privođenja poslanika (Draška Stanivukovića nekoliko puta, Jelene Trivić) i mafijaškog pravosudnog satiranja Nebojše Vukanovića, kojeg pokušavaju uništiti pravosudnim progonom (što je već poprimilo razmjere vrlo ozbiljnog zločina, do koje mjere su zloupotrebljene te “institucije”), te gotovo nikakve reakcije većeg dijela opozicije na navedene kriminalne, autoritarne i diktatorske postupke Režima, Dodikova najava daljeg uskraćivanja slobode govora je samo još jedna stepenica u njegovom hodu ka poziciji apsolutiste, što ne preza ni od kakvog zla.

4. 
Ona je praćena akcijom etapnog uspostavljanja Žandarmerije, čiji je primarni cilj obračun sa “unutrašnjim neprijateljem”, od kojeg ne odstupa Unutrašnji Okupator, što Režim jeste.

5.
Nije nikakvo iznenađenje ni podrška Dodikovom anticivilizacijskom prijedlogu, koji dolazi iz režimskih redova, što fanatično “vjeruju” u Dodikove varvarske dogme; Primarno zbog činjenice da je njihov fanatizam nagrađen funkcijama/pozicijama, dok je suprotstavljanje nedemokratskim  metodama, kažnjivo i donosi isključivo in continuo progon.

6.
Cilj je dalja izolacija neposlušnog trojca, novi udari na njih, kao i ostale kritičare, koji trebaju doprinijeti daljoj fanatizaciji sljedbenika Dodikovog Kulta Neljudskosti! 

7.
Nije nikakvo iznenađenje ni otpor opozicije Dodikovim namjerama, ali ako se sve završi kao i dosad - na ultralajt retorici i ne preduzmu oštre mjere samoodbrane, u skladu sa zakonskim normama, onda je sva ta priča tek verbalna onanija i ništa više od toga.

8.
Upravo zbog takvog nastupa opozicije proteklih godina, Dodik sebi može da dozvoli još jedan varvarski napad na Narodnu skupštinu, kako bi porušio i ono malo preostalih dijelova, poodavno razorenih temelja te nekada značajne institucije, a sadašnje Dodikove sale za vježbe primitivizma, vulgarnosti i otvorenih prijetnji.

9.  
Bilo je niz slučajeva u kojima je opozicija mogla adekvatno i snažno odgovoriti - od “Dva Papka”, pa do Militarizacije parlamenta, koja je nezabilježena u Svijetu, ali svaka od tih prilika je propuštena. Bačena u  vjetar, što je samo dodatno doprinijelo urušavanju Narodne skupštine, nikako njenom vraćanju u funkciju naroda.

10.
Suština parlamenta, njegova stvarna uloga je poodavno iznesena ispod tih svodova i smještena u Dodikov “diktatorski kovčeg”, koji on stalno nosi sa sobom i iz kojeg, s vremena na vrijeme, po potrebi, raketira svim onim što je u potpunoj suprotnosti sa stvarnom ulogom skupštine.

11. 
Režim je poodavno izvršio potpunu politizaciju pravosudnog sistema; Neskriveni nepotizam je poprimio zastrašujuće razmjere, a rasijalizacija politike Režima davno je završena. 

12.
Režimska kvazielita svakodnevno ispaljuje mržnju ciljajući kritičare, sa jasnom namjerom njihovog zatiranja. U svakom pogledu.

13.
Svako neslaganje sa Dodikom proglašava se izdajom, zavjerom, plaćeničkim napadima… i, samim tim, podliježe kanonadi režimskih telerpomptera.

14.
Neki bi to nazvali početkom fašizma; Greška - već je to nepatvoreno zlo u poodmakloj fazi. Samo Glupaci to ne vide.

15.
I za kraj treba naglasiti da je način aktuelnog djelovanja u potpunosti  u skladu sa nalozima oko Crne Knjige, koje je izdao Dodik 30.10.2016. u Banjaluci. Niko iz SNSD se nije, do danas, ogradio od Dodikovih monstruoznih izjava i najave odmazde, koja je u toku.