петак, 19. јул 2019.

Raketiranje Jabukama u Glavu: Dodik “zaštitio” Pelješki most, ali ne i sopstveni voćnjak, uprkos ispaljenju 70 protivgradnih raketa


piše: Slobodan Vasković 

Nije lako izgubiti četiri miliona KM, ni u situaciji kada navodno braniš “Vitalni”.

Upravo toliko je izgubio Milorad Dodik, 18.07.o.g., jer mu je gradonosni oblak doslovno razvalio 120 hektara u Gornjim Podgradcima, zasađenim jabukom. 

Šteta je stopostotna, a za nju je Dodik saznao tokom jedne od skupštinskih pauza, nakon čega nije doživio proviđenje kao Isak Njutn, već je u potpunosti izgubio kontrolu nad sobom i doživio totalni izliv jabukovog sirćeta u glavu. 

Kome je do gravitacije kada padne tolike pare.

Grad je uništio kompletan rod, iako je ispaljeno 70 raketa. Rakete su isapljene sa automatskih lansera protivgradnih raketa, ali nisu ništa mogli oblaku.

Rakete pripadaju JP “Protivgradna preventiva”; Plaćaju se iz budžeta, a služe kako bi zaštitile Dodikov voćnjak. 

Godišnje se za njihovu nabavku izdvaja oko 500.000 maraka. Jedini lanser raketa u RS je u Gornjim Podgradcima, a trebalo ih je biti, prema ranijim najavama, prvo 250, pa125.

Na kraju je sve spalo na jedan, a pare su nestale; Posao je vrijedio 15 miliona. Pare je dao IRB, a “Kaldera” Milenka Čičića, koja je trebala nabaviti lansere, ih je “ispalila” u “nepoznato”.

Voćnjak je formalno uknjižen kao vlasništvo Mirka Dobrića, iako pripada Miloradu Dodiku.