понедељак, 22. јул 2019.

Okružni privredni sud u Bijeljini nije potvrdio kriminalne odluke Todorovićeve, sudije iz Zvornika, da “Pavgord” ima pravo da preuzme “Aluminu”, već je ukazao na niz neregularnosti u njenim “presudama”


piše: Slobodan Vasković

1.
Okružni privredni sud u Bijeljini nije potvrdio stav zvorničkog Osnovnog suda da „Pavgord“ može zapljenom, procjenom i prodajom udjela što ih FG „Birač“ ima u „Alumini“ da naplati potraživanja od 122 miliona KM. 

To je jedina istina, sve drugo je loš spin i potpuna neistina.

2.
I laici znaju da je pomenuti sud prve instance u postupanju u privredi, te da nije mogao bilo šta da potvrdi što je presudio osnovni sud u Zvorniku; Dalje, ovaj sud nije dao nikakvo, “svjetlo” firmi "Pavgord" da preuzme "Aluminu", već je, što je najvažnije, ukazao na niz neregularnosti sudije Osnovog suda u Zvorniku Jelene Todorović.

3.
Uz to, Okružni privredni sud utvrdio je da takve neregularnosti ne može ispravljati taj sud, već druge instance. 

4.
Činjenice koje su navedene potvrđuju da Kriminalni klan koji predvode Gordan Pavlović, vlasnik firme “Pavgord” i njegov politički komesar ubilačkih namjera Zoran Stevanović Gladni, vlasnik Zvornika, ne mogu da prebole činjenicu da nemaju kontrolu nad firmom “Alumina”, iako su učinili stotine prljavih, kriminalnih akata da bi sebi na zločinački način priskrbili to pravo.. 

5.
Zbog navedenog, Gladni je već mjesecima “hodajuća tempirana bomba” i treba paziti kada se prolazi kraj njega, jer u svakom trenutku može “pući”.

6.
Klan već punih 5 godina ne bira sredstva ni načine otme “Aluminu”, najvredniju imovinu u region, koja se procjenjuje na nekoliko stotina miliona KM (najmanje 300 miliona KM). 

Za to vrijeme, takozvane institucije - tužilaštva i MUP, iako imaju tone dokaza o kriminalu pomenutog dvojca i sijaset njihovih saradnika (i po vertikali i po horizontali), nijemo gledaju kako narko dileri, perači para i kriminalni političari kidišu na fabriku, ne dozvoljavajući da se razvija dalje. 

7.
Probleme na putu koji vodi ka otimačini “Alumine”,  Klan je, dosad, uglavnom rješavao podmićivanjem, prijetnjama, nerijetko i prebijanjima svojih protivnika; Sve vrijeme se služi manipulacija, kakko bi se u javnosti stvorila zabuna o složenim pravnim procesima, a cilj je dokazati da Klan ima nekakvo pravo na “Aluminu” ili potraživanje, što je potpuno fiktivno. 

8.
U tom kontekstu se jedino mogu posmatrati pokušaji da se od jedne od mnoštva odbačenih tužbi FG “Birač” protiv Klana, stvori slika/potvrda da su ranije kriminalne odluke sudije suda u Zvorniku Jelene Todorović protiv “Alumine” bile pravilne. 

9.
Koliko sve nema veze sa realnošću najbolje govori činjenica da je Vrhovni sud Republike Srpske prije godinu dana konačno utvrdio da potraživanja Ukio banke od 122 miliona KM ne postoje, kao što ne postoje ni zaloge ove banke; Time je vrijednost onog što je kupio “Pavgord” svedena na vrijednost rolne toalet papira. 

10.
Međutim, i pored ove odluke Vrhovnog suda, Klan nastavlja da vodi postupke protiv FG “Birač” i “Alumine”,  budući da pravosudno utočište ima kod Todorovićeve i njene šefice Slavice Tadić, kod kojih je sve moguće. 

11.
Ove dvije korumpirane sudinice duboko su ogrezle u kriminalu, ali ih godinama štiti Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a koji je nekoliko puta do sada spriječio suspenziju Todorovićeve. 

Upravo je Tegeltija dao “zeleno svjetlo” i za blokadu računa “Alumine” (2017. godine); Blokada je glasila na preko 155 miliona KM, iako “Pavgord” potražuje samo nepostojećih 122 miliona KM. Todorovićeva je bila široke ruke - od sebe je dodala još 33 miliona KM. 

12.
Nedavna presuda Okružnog privrednog suda u Bijeljini koji nije potvrdio stav zvorničkog Osnovnog suda da „Pavgord“ može zapljenom, procjenom i prodajom udjela što ih FG „Birač“ ima u „Alumini“, naplatiti potraživanja od 122 miliona KM, lažno je predstavljena samo sa jednim ciljem - da se u javnosti stvori slika o ispravnom djelovanju Todorovićeve, kao i da se pod plaštom odbačaja, što to ne reći, nepotrebne parnice, stvori uvjerenje da “Pavgordu” nešto pripada. 

13.
Ranije sam već pisao da i pored postojanja pravosnažnih odluka Okružnog privrednog suda u Bijeljini, Višeg privrednog suda u Banjaluci i Vrhovog suda RS kako ne postoji ni jedna marka od 122 miliona, koliko potražuju  Pavlović i Stevanović, Todorovićeva vodi izvršenje protiv Alumine i Birača; Što je teško krivično djelo; Zločin za koji je već morala odgovarati! 

14.
Todorovićeva je “vizionar”, ona “revolucionarno” mijenja pravosudni sistem, dokazujući da je Republika Srpska teritorija Bezakonja!

Todorovićeva je uvela izvršni postupak protiv firme u stečaju, iako je u cijelom svijetu, pa i u RS, zabranjeno voditi izvršenje protiv firme u stečaju, kakva je, na primjer, FG “Birač”. Svugdje je to nemoguća misija, osim u Zvorniku. 

Todorovićeva je gangster kao i njene gazde i sve dok se ne smijeni postojeći saziv VSTS, ona će suditi i presuđivati u korist “pravdoljubive” firme “Pavgord”.  Odnosno, dok god je Tegeltija na poziciji predsjednika VSTS, Todorovićeva će čak i dobijati platu za svoje kriminalno djelovanje. 

15.
Tužilaštvo BiH, da zaista jeste tužilaštvo, a ne štamparija sertifikata o “poštenju”, htino bi preuzelo rješenje Okružnog privrednog suda u Bijeljini, kao značajan element u krivičnom gonjenju Todoroviće  i Kriminalnog klana Pavlović/Stevanović, ubica u pokušaju. 

16.
Treba primijeiti u cijelom ovom galimatijasu jednu vrlo bitnu stvar: To je zaokret kriminalnog klana u načinu otimačine “Alumine”. 

Donedavno je jedini modalitet otimačine bio preko zvorničkog suda, da bi sada Klan odlučio da preko novosadskog biznismena Nebojše Petrića, vlasnika firmi “Promista”/“Galens” (jedno te isto), da ponudu za otkup potraživanja koja RS ima prema FG “Birač”. 

17.
S obzirom da su kvalitativno kriminalna potraživanja “Ukio banke” i “Pavgorda” od 122 miliona KM nepriznata u stečaju, ista se istovremeno isljučuju u naplati sa priznatim potraživanjima povjerilaca u stečaju FG “Birač”, koja iznose cca 91 milion KM; RS od tih 91 milion potražuje ca 43 miliona KM. 

Zaključak je amo jedan: Ne mogu i jedna i druga biti isplaćena, već samo priznata potraživanja. 

18.
Ovo dalje znači da je i kriminalni Klan uvidio da su pretjerali sa zloupotrebama preko Todorovićeve i da se preko te poluge ne mogu dočepati “Alumine”; Stoga je Klan odlučio da 43 miliona praškastih KM plasira na račun budžeta RS, kupujući legalna potraživanja koja su ranije bila namjenjena Fantomu iz “Batagona”. 

19.
Da zaključim: Kriminalni klan je svojom ponudom RS da, preko novosadskog biznismena Nebojše Petrića/“Promista”/“Galensa”, kupi potraživanja koja RS ima prema FG “Birač” direktno potvrdio moje višegodišnje pisanje da je sve što čine esencija kriminala; Sve to je, da ponovim, konstatovao i Vrhovni sud RS: Potraživanja “Ukio banke” i “Pavgorda” u visini od 122 miliona KM su kriminalna i nepostojeća. 

Svi su to već vidjeli, svi osim Todorovićeve, koja, kako se čini, još nije shvatila da je za Klan tek obična krpa, potrošni materijal, niko i ništa!


Klan je, plasiranim lažima, samo još jednom troši braneći neodbranjivo - njene zločinačke odluke.. (nastaviće se)