среда, 17. јул 2019.

“Tajna Večera” PravosudnoPolicijske mafije u “Fortuni”/Teme: Nastavak privatizacije VSTS; Nastavak zataškavanja ubistva Davida Dragičevića



piše: Slobodan Vasković

1.
Primarna uloga Milana Tegeltije, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, jeste razaranje pravosudnih sistema BiH i oba njena entiteta, kako b se i na ovaj način BiH pokazala kao “Nemoguća država”!

2.
Prepuštanje pravosudnih institucija gotovo punoj kontroli zločinačkih organizovanih grupa, samo je jedan od najefikasnijih načina razaranja cijelog sistema; Takav način razaranja je izuzetno efikasan i galopirajući.

Milan Tegeltija
3.
Sve to dovelo je do paralisanja pravosudnog sistema koji “tuži i sudi” sitnoj boraniji, dok su svi, koji imaju novac za platiti, iznad zakona, bilo da je riječ o ubicama, narkodilerima, kriminalcima svih kalibara, pervertitima….

4.
Da bi ostvario primarni cilj, od kojeg Tegeltija ima itekako veliku materijalnu korist (bilo bi veoma bitno sprovesti finansijku istragu njegovog ličnog imetka), on djeluje uporedo na dva kolosijeka: Prvi je potpuno ovladavanje VSTS-om, u koji postavlja poslušne vojnike, dajući im velike benefite kroz uticaj na predmete, a drugi je imenovanja njemu poslušnih predsjednika sudova i tužilaštava, čiji primarni zadatak je održati Tegeltiju na mjestu predsjednika VSTS i koji postaju njegova glasačka mašinerija, što prikuplja “podršku na terenu”.

5.
Sve se odvija po principu “Ja vama mandate, vi meni bezrezervnu podršku”, čiju javnu prezentaciju smo imali prilike vidjeti u slučaju “Potkivanje”, gdje je, umjesto Tegeltije, pod udar “istrage” došao Nermin Alešević, onaj koji je dokumentovao njegovu višestruku prljavu ulogu u tom koruptivnom slučaju.    

6.
Treći učesnik te koruptivne afere Marko Pandža, inspektor SIPA, preuzeo je odgovornost na sebe (opštepoznat manir prilikom “pada” kriminalnih grupa), kako bi zaštitio Tegeltiju; Nije to Pandža uradio svojom voljom; Njemu je to naređeno!



7.
Navedenom cilju Tegeltija i dalje hrli, uprkos otkrivanju “Potkivanja”, a Međunarodna zajednica je jedan od ključnih krivaca za ambijent u kojem je VSTS postao Pogrebno preduzeće pravosuđa BiH i i oba njena entiteta, dok je Tegeltija, osim funkcije Kontrolora Krimanala i kriminalaca, preuzeo i poziciju Glavnog pogrebnika.

8.
Uz sve navedeno, bitno je naglasiti da je Tegeltija imenovao i niz svojih tužilaca i sudija (rijetki su izuzeci), tako da on kontroliše kompletno pravosuđe i po vertikali i po horizontali, samim tim i ogromnu većinu predmeta. “Slučaj Potkivanje” samo je kap u moru korupcije u kojoj je Tegetlija, Glavni Grobar Pravosuđa BiH i oba njena entiteta, do grla umočen.

9.
Da bi se stanje promijenilo morao bi se pravosudni sistem (BiH i oba entiteta) resetovati - vratiti na “fabričke postavke”, odnosno smijeniti kompletan VSTS, poništiti sva imenovanja donešena u vrijeme vladavine Milana Tegeltije, kako predsjednika sudova i tužilaštava, tako i samih sudija i tužilaca, i imenovati, primarno u VSTS i na vodeće pozicije u sudovima i tužilaštvima, nove, nekorupmirane, časne ljude iz pravosuđa (kojih još uvijek ima, iako su vrsta što izumire); Tako bi se omogućilo da ovaj, pokazuje se, najvažniji i, u ovom trenutku, ključni segment društva/države/oba entiteta otme iz ruku zločinačkih organizacija, profunkcioniše i počne da djeluje u korist navedenih subjekata, svih naroda/građana, a ne protiv njih.


7.
Bio bi to jedan od efikasnih načina da se, za početak, u određenoj mjeri amortizuje egzodus iz BiH, koji je poprimio epske razmjere.

8.
Tegeltijin “ručni rad” imenovanja članova Visokog Sudskog i Tužilačkog Savjeta opisan je u slučajevima notorne Željke Radović, Mahmuta Švrake, ali to su samo neki od detalja u mozaiku uništenja, koji sprovodi Glavni Grobar. Ima ih još, a to je imenovanje u VSTS advokata mr Duške Bogojević, koja je u Tegeltijin “tim” stigla nakon večere u hotelu “Fortuna”, gdje je, osim njenog imenovanja, dogovorena i dalja opstrukcija istrage zločina teškog ubistva Davida Dragičevića, te niz drugih nedjela što ih Tegeltijini poslušnici imaju sprovesti u djelo. I sprovode ih, bez ostatka.

Duška Bogojević
Interesantno je da Bogojevićeva zvanično nastupa 17.07. o.g., mjesec dana nakon izbora u VSTS.

9.
“Oni sve rade javno da ne bi izgledalo tajno”, rečenica je iz kultnog filma “Balkanski špijun”, koju često koriste kritičari Tegeltijine PravosudnoPolicijske mafije.

10.
Tako je krajem marta ove godine, sasvim javno, organizovana večera u “Fortuni”, sa “opuštajućom” temom - proslava deset godina advokature pomenute mr Duške Bogojević.

11.
Reklo bi se da je povod za okupljanje sasvim korektan, očekivan i pozitivan, ali kada se pogleda spisak prisutnih zvanica, cijela priča poprima sasvim drugi tok i ukazuje da je riječ o radnom sastanku sa brojnim “vrelim temama” na kojima radi Tegeltija - od imenovanja podobnih članova VSTS do nastavka opstrukcije istrage zločina teškog ubistva i drugih zločina!

12.
Kada se sagledaju zvanice, njihove funkcije, predmeti na kojima rade, jasno je da “večera” nije tek uobičajena slavljenička proslava, već da je riječ o osobama koje nikako ne bi smjele, zbog kodeksa, da se nađu na istom mjestu, jer prizvode sukob interesa, zato što su neki od njih tužioci u određenim predmetima u kojima je Bogojevićeva advokat.

13.
Bogojevićeva je izuzetno bliska sa Tegeltijom i Miodragom Bajićem, drugim Kumom Pravosudnopolicijske mafije, a cijeli kvartet koji upravlja tom zločinačkom organizacijom čine još Dragan Lukač i Darko Ilić. Pojačani snagama iz Federacije BiH!

Braća po zločinu: Bajić i Ilić
14.
Prije nego je postala advokat, Bogojevićeva je radila u MUP RS, na poziciji pravnika, skromnog iskustva, a nakon njenog “lansiranja” u advokatske vode, dolazi do snažnog uspona, čija je kruna imenovanje u VSTS.

15.
Upravo na toj martovskoj večeri, ove godine, prvi put je pomenuta ta mogućnost, koja se kasnije materijalizovala u imenovanje.  

16.
Na Vanrednoj sjednici Advokatske komore RS, održanoj, 15.06.2019. Bogojevićeva je izabrana za člana VSTS.


17.
Ono što je na martovskoj proslavi, suštinski “Tajnoj Večeri”, predloženo, ostvareno je 15.06.2019. godine. Tri mjeseca su bila potrebna Tegeliji da sve dovede “pod konac” i izlobira da Blagojevića postane član VSTS.

18.
Sada nekoliko bitnih činjenica koje dodatno potvrđuju suštinu “proslave”.

19.
“Tajnoj Večeri” prisustvovali su, između ostalih, i Dalibor Vrećo, postupajući tužilac u slučaju zločina Teškog ubistva Davida Dragičevića, koji je učinio sve što se moglo učiniti kako taj zločin ne bi bio riješen.

Dalibor Vrećo
20.
Vrećo je, zajedno sa Mladenom Mitrovićem, Glavnim okružnim tužiocem OJT Prijedor, bio izaslanik Tegeltije i Bajića.

21.
Vrećo nikako nije smio biti na toj večeri, jer je u sukobu interesa, budući da je tužilac u nekoliko predmeta u kojima odbranu zastupa Bogojevićeva.

22.
Vrećo je, tek da se zna, po nalogu Tegeltije, Bajića i Mitrovića lobirao i za reizbor Željke Radović u VSTS.

Vrećo je sluga koji vjerno izvršava sve zadatke.

23.
O Mladenu Mitroviću sam već pisao, a njegova stvarna uloga je i dalje kontrola “slučaja Ubistva Davida Dragičevića”, kako se ne bi “istraga otela kontroli” i otkrile ubice (među kojima su i pojedini pripadnici policije) i naručioci, u šta je uključen još od 24.03.2018. godine; I direktno i preko svoje “trojanke” Žane Bojić, koja je, zajedno sa njim, bila prisutna na “Tajnoj Večeri”. 

Mladen Mitrović
24.
Mitrović je ucijenio Želimira Lepira da mora, mimo zakonskih procedura, imenovati Vreću za tužiova u slučaju Ubistva Davida.

Želimir Lepir
25.
Saša Labotić, presuđeni kriminalac, koji je postao tužilac, čak načelnik odjeljenja u OJT Banjaluka, takođe je bio na “Tajnoj Večeri” na kojoj je dogovoreno da Blagojevića postane član VSTS.

26.
Labotić je onaj Monstrum koji je protiv ubijenog Davida Dragičevića podigao optužnicu 30.03.2018. godine, šest dana nakon što je nađeno tijelo ubijenog mladića.

27.
Za to je od MUP RS odlikovan 04.04. iste godine, a odlikovanje mu je uručio Dragan Lukač.

Dragan Lukač
28.
“Tajnoj Večeri” prisustvovao je i Amir Kapetanović, poznat po “izvanrednom” uspjehu prilikom izbora za sudiju Suda BiH.

Tada je Kapetanović sa 11. mjesta na rang listi stigao do “zlatne medalje” zahvaljujući Tegeltiji, koji je kasnije slagao da se sve desilo “zbog nacionalne pripadnosti”, što nije tačno. 



29.
Kapetanović je izabran kada i Dalida Burzić, koja je dvije i po godine, sa pozicije Glavnog kantonalnog tužioca, opstruisala istragu ubistva Dženana Memića.

30.
Kapetanović je odličan prijatelj Milana Tegeltije, a u Sud BiH došao je sa pozicije sudije Okružnog suda u Banjaluci. On je imenovan polovinom februara ove godine.

31.
Veoma su interesantne i ostale “zvanice” sa “Tajne Večere” - bio je tu Slobodan Zec, pomoćnik Ministra pravde RS i član Pravosudne mafije, a ono što je najbitnije, “Tajnoj večeri” su prisustvovali i Nedeljko Lubura i inspektor kriminalac Bojan Karanović, obojica duboko involvirani u zločin teškog ubistva Davida Dragičevića.

Nedeljko Lubura
32.
Uopšte nije teško spoznati koga su njih dvojica na “Tajnoj Večeri” predstavljali i šta im je bio zadatak!  (nastaviće se)