недеља, 20. јул 2014.

Škrbićev ranč u Slatini - vila,bazen, vinograd

Piše: Slobodan Vasković

Ranko Škrbić, ambasador BiH Srbiji, oko čijih poslova Tužilaštvo Srbije vodi istragu, posjeduje brojne nekretnine u Banjaluci, Beogradu, a, tvrdi se i u Monaku gdje ima vilu.
Ima vilu i u banjalučkom vikend naselju Slatina, a ispred kuće i kvalitetan bazen.

Bazen mu je izgradila firma „Marković invest“, ista ona koja sada treba da gradi Cetralni hol Južnog krila KBC-a, po cijeni za 4 miliona maraka većoj od potrebnog iznosa za taj objekat. Preciznije, „Marković invest“ taj posao će raditi kao podizvođač firmi „Lindner“, a na njemu će biti ukradeno 4 miliona KM.

Škrbić je bazen počeo graditi u isto vrijeme kada je krenula i gradnja Južnog krila; ovaj objekat nije završen, ali bazen jeste.

Svaka korektnija istraga pokazala bi da je Škrbić bazen izgradio izvlačeći novac iz projekta gradnje Južnog krila, a za ove tvrdnje postoje i dokazi i svjedoci.

Škrbić u Slatini posjeduje 7.000 m2 zemljišta. Cijena dunuma je oko 30.000 KM, pa samo plac vrijedi cca 210.000 maraka. Međutim, njegova cijena je znatno veća, jer je 4.000 m2 pod vinogradom, što uz vilu i bazen ima milionsku vrijednost.

Škrbić ima namjeru da proširi zasade vinove laze, i, prema informacijama do kojih sam došao, namjerava da kupi još najmanje 20 dunuma; čija je vrijednost preko pola miliona maraka.

Škrbićev prvi komšija u Slatini je Dragan Dubravac, koji je sa njim i u rodbinskim vezma. Dubravac je u vrijeme Škrbićevog ministrovanja bio menadžer za izgradnju Južnog krila kBC-a. Očito je sjajno radio posao, jer mu je „Marković invest“ izgradio kuću u Slatini, a sada mu gradi i bazen.

Rade Maković, vlasnik „Marković investa“ je Škrbićev kum.