четвртак, 10. јул 2014.

Obnova Srpske - Uspješna borba Režima protiv nezaposlenosti: Cvijanovićeva i Tegeltija zaposlili svoju djecu u Elektroprenos BiH

piše: Slobodan Vasković

Režim je više nego uspješan u borbi protiv nezaposlenosti članova porodica pripadnika vladajuće kaste.

Nedavno su premijerka Željka Cvijanović i Zoran Tegeltija, ministar finansija, uspješno riješili veliko životno pitanje svog podmlatka – zaposlili su rođenu djecu. Cvijanovićeva je zaposlila sina, a Tegeltija kći u “Elektroprenos BiH” (imena djece ne navodim iz razumljivih razloga).

Odlična vijest, jer je dvoje mladih ljudi otišlo sa Biroa za zapošljavanje, a neće se odati nikakvim devijantnim radnjama niti svinjarijama, jer imaju obaveze i odgovornost.

Na ovoj krizi, Cvijanovićeva i Tegeltija su zapošljavanjem djece napravili pravo čudo, jer su im našli posao bez štele. I to u bh. instituciji, iako se ova vlast bori protiv BiH. (Možda su djecu uposlili da sruše “Elektroprenos BiH”, ko će ga znati).

Tek, na konkurs za posao u “Elektroprenosu”, koji je raspisan u aprilu ove godine, prijavilo se gotovo 3000 mladih. Trebalo je primiti 94 radnika.

Nakon dugog razmatranja, konkurs je poništen, a Cvijanovićkin sin i Tegeltijina kći su zaposleni bez ikakvog konkursa. Sigurno su u “Elektroprenosu” zaključili da su sposobni “na mamu”, odnosno “na tatu”, pa su im kao takvi neophodni.