петак, 22. новембар 2013.

„Bitka“ za SRNU: Cvijanovićeva kontra Dodika; Vidović napušta vladu zbog „seksualnog uznemiravanja“?!

piše: Slobodan Vasković

Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS, svako malo umisli da je važna i bitna i da ima pravo da odlučuje o ključnim pozicijama unutar Režima, zaboravljajući da ju je Milorad Dodik doveo na premijersku poziciju, s jedinom namjerom da bude ikebana/saksija sposobna da njegove impulse reemituje na niže nivoe.

Svaki put kada Cvijanovićeva umisli da je izašla iz nikom bitne pozicije, Dodik je vrlo vrlo grubo vrati u „cvijećnjak“, što ona bespogovorno prihvata.

Tako je bilo i sa njenim pokušajem da na čelo Srpske novinske agencije, SRNE, dovede „svoje kadrove“. Opštepoznato je da Cvijanovićeva nema nikakve kadrove, a posebno ne svoje, te je jasno da su je osobe iz najbližeg joj okruženja iskoristile i zloupotrijebile kao „zadnju saksiju“ da za njihov račun „ulovi“ SRNU.

Glavni savjetnik Cvijanovićeve u ovom poslu je Dragan Davidović, bivši direktor RTRS-a, trenutno smješten na poziciji prvog čovjeka Sekretarijata za vjere. Krenimo redom.

Aktuelnom direktoru SRNE (koji je toliko bitan da mu malo ko zna ime, a neki tvrde da se zove Milorad Gutalj), poodavno je istekao mandat, kao i Dodikovom džepnom telalu - Milici Džepini, koja obnaša funkciju glavnog i odgovornog urednika te agencije.

Cvijanovićeva je, po nagovoru svojih „dobronamjernih“ savjetnika, „zaključila“ da i ona kao premijer ima pravo na svoj dio režimskog medijskog kolača (dosadilo joj da moljaka da joj puste izjavu), te je „skontala“ da umjesto Gutalja postavi Nikolu Deretića, jednog od najviđenijih poltrona aktuelnog Režima. Deretić je frontalna neznalica, koji je sve funkcije u poslednjih petanestak godina dobio zahvaljujući kanabeu Nebojše Radmanovića, a prije toga je nastupao sa otomana krajiških SDS-ovaca.

Namjera je bila da se plan realizuje na sledeći način: trebalo je raspisati samo konkurs za generalnog direktora, ali ne i glavnog i odgovornog urednika, nakon čega bi Deretić bio izabran. Nakon toga bi Deretić eliminisao Džepinu, postavio sebi lojalnog glodura i Cvijanovićeva bi pomislila da je dobila medij. Ali nakratko, jer bi njime gospodario Radmanović (čitaj Davidović), ali to je za premijerku već viša matematika i ne vrijedi joj šire ni pojašnjavati.

Sve bi ovo možda i prošlo da su Slavko Mitrović, Pero Simić i Rajko Vasić nestali sa planete zemlje prije nekih mjesec, dva. Kako su još uvijek tu, rasturili su Cvijanovićevu i njene namjere kao „Bugar Skupštinu“.

Dodik je naredio da budu objavljena dva konkursa - i za direktora i za glodura, što se u prošli utorak i desilo.

Džepina je tako najveći favorit da i dalje telali o „uspjesima“ vlasti, a Deretić će postati direktor samo ako se desi čudo i Proviđenje „prosvijetli“ Rajka Vasića da oprosti Deretiću.  

Vasić još uvijek Deretića javno tretira kao „Karadžićev kadar“, a nerijetko i tvrdi da ga je narečeni, svojevremeno, spremio na front „sa namjerom da izgubi glavu“, kako bi postao šef TV studija u Banjaluci.

Naravno, pitanje je ko dolazi umjesto Gutalja - e to se još uvijek ne zna.

Igor Vidović odlazi iz Vlade RS zbog „seksualnog uznemiravanja“?!
Igor Vidović, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, odlučan je u namjeri da napusti Vladu RS. Vidović je aplicirao za jedno od najvažnijih rukovodećih mjesta u Upravi za indirektno oporezivanje.
Razlog Vidovićevog odlaska je bizaran – (nezvanično) tvrdi da više ne može da trpi seksualno uznemiravanje na radnom mjestu. Vidovića, kako mi je potvrđeno, već mjesecima „seksulano uznemirava“ jedna visoka funkcionerka u Vladi RS. Mlađani i, što ne reći, ljepuškasti ministar se otima, ali vrag je odnio šalu, pa je odlučio da zbriše glavom bez obzira.
Kako nezvanično saznajem, spremaju mu ispraćaj iz vlade uz Bajagin hit „Ko ti gužva postelju“!