петак, 31. мај 2024.

Vile porodice Bude Stankovića, kuma Milorada Dodika u Velikom Blaškom; U vilama ne živi niko, ali je bitno da su najveće u selu i da blješte dan i noć

Piše: Slobodan Vasković


Gramzivost je ključna odrednica djelovanja Milorada Dodika, njegovih kumova preko kojih je opljačkao dobrim dijelom RS, kao i klijentelističkokriminalne elite kojom se okružio i uz čiju pomoć je spržio sve resurse Republike Srpske.


Budo Stanković

Na naslovnoj fotografiji je jedna od tri vile Bude Stankovića&sinova, Dodikovog kuma, beskrupuloznog, nasilnog gangstera kojem je Dodik, kao ličnu svojinu, dodijelio Republičku upravu za geodetske i imovinsko-pravne odnose.


Dragan Stanković

 Na čelu RUGIP-a se nalazi Stankovićev sin Dragan, ponosni nosilac Skaj aplikacije, duboko umiješan u narkoposlove.


Drugi Stankovićev sin Predrag je nasilnik bez presedana, koji je vodio KBS “Hektor” iz Laktaša.


Stankovići su, pljačkajući sa Dodikom, stvorili pravu imperiju, a da bi pokazali koliko su “veliki” u selu Veliko Blaško kod Laktaša, izgradili su tri nove vile i to u jednoj ogradi.



Imanje blješti, tu je egzotično rastinje, “zategnut” asfalt, a većina vila je prazna, jer Stankovići živeu raskošnim stanovima u gradu. 



Naravno, uobičajeno za hulje bliske Dodiku, je da potneciraju “srpstvo”, iako je riječ o najobičnijim hohštaplerima: Zato se kriju za Srpskih zastave, a tu je i displej koji pokazuje vrijeme i temperaturu. 


Naravno, tu su i solarni paneli, da pokažu da Stankovići otimaju i na tim poslovima.


Već sam objavio da je Dragan Stanković, koji je na Crnoj listi SAD-a, otpočeo je posao sa proizvodnjom električne energije preko svoje privatne firme “SD Solar” čije je sjedište u Velikom Blaškom, kod Laktaša.

Okružni privredni sud Banjaluka upisao je povećanje osnovnog kapitala “SD Solar” na 1.524.409 KM.