четвртак, 24. децембар 2020.

Stam(b)ena Srebra i stotine kvadrata


Piše: Slobodan Vasković


“Transparentna” i za medije “vrlo otvorena” Srebrenka Golić trebala bi da odgovori javnosti koliki je njen udio u zgradi koju zida firma “Aragosta-invest” u ulici Stepe Stepanovića u Banjaluci?


Golićeva, Ministroid za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Vladi RS, na tom mjestu imala je porodičnu kuću, što znači da je zemlja njena i tu nema ništa sporno.




Ali, pitanje je da li je samo “Aragosta -invest” investitor ili je, pak, suinvestitor zajedno sa Golićevom, što otvara pitanje količine novca uloženog u taj objekat. Količine koju je Golićeva uložila.


Dužna je, kao Ministriod, da javnosti saopšti istinite podatke o ovoj investiciji i koliko joj je od nje pripalo.



Objekat je ogroman i svi će na njemu jako dobro zaraditi.


Vlasnik firme “Aragosta-invest” je Veljko Jarić, vrstan prijatelj Golićeve već godinama. U ovo društvo još spadaju novopečeni nepotvrđeni zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović, takođe, odnedavno ghrađevinac ogromnih, milionski vrijednih objekata, kao i Vedran Jarić, sin Veljka, koji se bavi IT tehnologijama.



Postoje dvije vrste informacija - jedna je da je za zemljište Golićeva dobila novac, plus dva stana plus ogroman poslovni prostor, a druga je da je suinvestitor.


Kako ne bi bilo spekulacija, najbolje je da “transpartentna” Golićeva javno odgovori, iako joj to nije običaj u zadnjih pola godine otkako se, umalo, utopila u valovima koje proizvodi MHE “Miljacka”, vlasništvo kriminalca Ljubomira Mrde. O toj kriminalnoj aferi u koju je Golićeva umočena preko glave, uskoro slijede novi nastavci.



Građevinsku dozvolu je izdalo Odjeljenje za prostorno uređenje grada Banjaluka, u novembru 2019., na čijem čelu je još uvijek Slobodan Bobi Stanarević.


Golićeva treba da odgovori i da li je u zgradi koju zida Mile Radišić “ugrađena” sa stanom, poslovnim prostorom ili bilo kakvim drugim poklonom, s obzirom da je aktivno učestvovala u izdavanju svih dozvola.


Javnost je dužna obavijestiti o tome.



Radišić privodi kraju veliku zgradu u kojoj su mnogi naručili već stanove, čija cijena ide i do pola miliona KM.



Zgrada se zida u ulici “Prvog krajiškog korpusa” i jako dobro napreduje.



Na kraju, dok čeka da se sve to izgradi pa da se smjesti, Golićeva krcka ponešto i od poslovnog prostora koji njen muž Aleksandar posjeduje u ulici Sime Miljuša b.b., u banjalučkom naselju Starčevica.



U njemu su smještene dvije firme “Banjalukafarm-plus” i “Banjalukafarm”, koja je preduzeće za “medicinsko snabdijevanje”. (nastaviće se)