понедељак, 26. август 2019.

Nalogodavci pokušaja likvidacije novinara Vlade Kovačevića su u redovima Režima; “Neuhvatljiva” Dragica Kovač



piše: Slobodan Vasković

1.
"Obilježava" se godišnjica pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića deklarativnim saopštenjima; To će stvarno “pomoći” da se otkriju nalogodavci pokušaja likvidacije i, ubuduće, zaštite novinari od pokušaja fiičke eliminacije. To će stvarno “pomoći” da se uhapsi “neuhvatljivi” Nedeljko Dukić, drugi egzekutor koji je u “bjekstvu” već godinu dana.

Prvi egzekutor je uhapšen: Marko Čolić nepravosnažno je presuđen na četiri godine zatvora.

2.
“Neuhvatljivi” Dukić je, valjda je to jasno, sklonjen/sakriven; Nadati se ne zauvijek!

3.
Možda ne bi bilo loše pokušati ga potražiti po selima oko Kneževa?!

4.
“Godinu dana nakon pokušaja ubistva novinara BN TV Vladimira Kovačevića i dalje nisu poznati motivi, kao i to da li postoje i ko su nalogodavci tog krivičnog djela”, saopšteno je iz Kluba novinara Banjaluka.

Otkud uopšte i tračak sumnje da postoje nalogodavci?

Valjda se ne želi ići “uz nos” MUP-u RS “zbog sve snažnijeg unapređenja odnosa”, iako nisu “uspjeli” uhapsiti Dukića, nisu “uspjeli” naći nalogodavce niti motive, ali su na zaista začuđujući način uhapsili Čolića, koji im se “sam” bacio u šake. Širom raširenih ruku!!!

Prethodno, u noći napada, nisu uopšte izvršili uviđaj: “Da ne smetaju komšijama”, kako su obrazložili svoj nerad, prije tačno godinu dana, kada je pokušano ubistvo Kovačevića.

5.
Palicu kojom je zamalo ubijen Kovačević našao je njegov otac, dan nakon napada i odlaska komšija automobilima na posao. Bila je ispod jednog od automobila koji su bili parkirani na mjestu zločina.

Pripadnici MUP RS te noći, 26.08.2018. nisu je uspjeli otkriti “kako ne bi uznemirili komšije”; To što je Vlado za dlaku izbjegao smrt i nije, prema MUP-u, bilo toliko uznemiravajuće! 

Kao što ih uopšte ne uznemiruje činjenica da je Dukić i dalje u “bjekstvu”.

6.
Pravo je čudo da je Tužilaštvo uopšte uspjelo da optuži Čolića i da, uz to, bude osuđen. Toliko pojma ni o čemu nemaju; Posebno ne o vođenju istrage; Još manje gdje je Dukić i šta je motiv; Nalogodavce nisu ni pokušali naći. Kao ni Dukića.

7.
Da jesu, istražili bi, detaljno, notornu činjenicu da su i Dukić i Čolić bili “spoljni saradnici”, vojnici, pojedinih pripadnika MUP RS, koji dodatno zarađuju obezbjeđujući ugostiteljske objekte u Banjaluci.

Imaju svoje ekipe “za obezbjeđenje” - u jednoj od njih bili su napadači na Kovačevića.

8.
Da li su “pojedini pripadnici MUP RS” za koje su radili Čolić i Dukić saslušani? Ili Stankovići, što stariji, što mlađi?

Na to pitanje nema odgovora.

Neću ga ni postavljati MUP-u RS, jer odgovor neću dobiti. Iz razloga “odranije poznatih policiji”, a jedan od njih je da mi nisu odgovorili na upit koji sam im proslijedio još 15.07.2017. godine, a tiče se prijetnji Dragana Lukača, izrečenih pred svjedocima, jednom novinaru, njegovom životu. 

9.
Strpljivo čekam te odgovore od mirna.miljanovic@mup.vladars.net, inače vrlo spremne i osposobljene da “pokrije” prijetnje, da ih zataška, “uvjeri” da ministar “nije tako mislio”. Iako je notorno da ministar “ne misli”, već je vrlo jednostavan, da ne kažem prost - od čvoke do krampa!

10.
Nalogodavci ataka na život Vlade Kovačevića postoje, u to nema nikakve sumnje.

11.
Motivi se kreću od unutrašnjeg obračuna u Režimu i slanju krvavih poruka suprotstavljenih Klanova, u kojima se ne preza ni od pokušaja ubistva potpuno nevinih osoba (što Kovačević svakako jeste), kako bi se “pokazala odlučnost”, pa do činjenice da je Kovačević novinar BNTV, koja je redovno pratila proteste zbog ubistva Davida Dragičevića. 

12.
Mirni Protesti su bili direktno usmjereni protiv čelnika Režima, vrha MUP RS, koji je stao u zaštitu naručilaca ubistva i ubica i Tužilaštva koje je opstrukcijom istrage učinilo sve da se krivci ne otkriju i kazne. Morali su, po Naredbi!

Mirne Proteste su pripadnici Lukačeve Hunte bezobzirno, 25. i 30.12., ugušili nasiljem, batinama, nezakonitim progonom, privođenjima i nonstop maltretiranjem građana koji traže i dalje Istinu o ubicama Davida Dragičevića.

Progon traje i dalje.

12.
Da preciziram - Nalogodavci pokušaja likvidacije Kovačevića su pripadnici Režima, jer su izvršioci vojnici tog zločinačkog sistema.  

13.
Najvažnije od svega je da je Kovačević ostao živ, ali činjenica da je Dukić na slobodi, “neuhvatljiv”, da nisu otkriveni nalogodavci ubistva i da Čolić neće još predugo biti u zatvoru, za njega su vrlo onespokojavajući. 

14.
I ne samo za njega, već za svakog ko misli svojom glavom.

Dodatak: “Neuhvatljiva” Dragica Kovač



Dragica Kovač, ministarka trgovine i turizma, koja je trebalo da bude smijenjena je postala “Neuhvatljiva”.

Kovačeva je u poslednjih mjesec dana samo jednom ušla u zgradu Vlade RS i, nakon toga, vrlo brzo “nestala”. Za smjenu će “saznati iz medija”. A biće smijenjena.


Zašto Kovačeva ne dolazi na posao? Morala bi štošta potpisati, a to “štošta” i to što ne potpisuje i jesu glavni razlozi za njenu smjenu. Ali i za "nestanak"!