среда, 21. август 2019.

Geto/Brutalnost, Neljudskost, Beskrupuloznost Lukačeve Hunte: Progon Suzane Radanović, majke Ubijenog Davida Dragičevića, ima za cilj zataškavanje zločina Teškog Ubistva i zaštitu Ubica i Naručilaca likvidacije



piše: Slobodan Vasković

1.
Hunta Dragana Lukača ne posustaje u namjeri da, ne birajući sredstva, po svaku cijenu zataška zločin teškog Ubistva Davida Dragičevića i na taj način zaštiti Naručioce likvidacije i ubice.

2.
Zbog toga je i iznuđeno suđenje Suzani Radanović zbog, od Hunte, izmišljenih prekršaja i lažnih optužbi da je 25.12.2018. godine prekršila Zakon o javnom redu i miru.

3.
Tog 25.12.2018. Lukačeva Hunta je brutalno pregazila goloruke građane, koji su tražili Istinu o ubicama Davida Dragičevića; U premlaćivanju građana učestvovali su i batinaši dovedeni iz jedne od susjednih zemalja.



Premlaćivanje je naredio Lukač. 

4.
U Ubistvu Davida su, bez sumnje, učestvovali pojedini pripadnici MUP RS i to je poodavno “javna tajna” - sva imena su poznata.

5.
Međutim, Lukač ne dozvoljava da istraga o likvidaciji krene prema stvarnim izvršiocima, već, uz pomoć sile, kojom komanduje i pravosudnih organa, teško zlostavlja porodicu Ubijenog Davida, kao i sve one koji traže istinu o ubicama dvadesetjednogodišnjeg mladića.



6.
Nije Lukač usamljen u tom zločinu; osim njega tu su duboko upetljani Darko Ilić, njegov savjetnik, nekadašnji načelnik Uprave za organizovani kriminal, koji je 26.03.2018. na pres konferenciji MUP RS pokušao da kriminalizuje žrtvu zločina.  

7.
Njegove laži su brzo razobličene, kao i neistine patologa Željka Karana, kao i izmišljotine Lukača, ali ni to nije pomoglo da istraga krene u pravom smjeru; Iz prostog razloga što je “vodi” Dalibor Vrećo, spodoba koja postupa isključivo po naređenjima Lukača, Ilića i Miodraga Bajića, zamjenika Republiččkog tužioca, jednog od Kumova pravosudne mafije, zajedno sa Milanom Tegeltijom, šefom VSTS-a.


8.
Bajić je, bez sprovođenja ikakve istrage, čak i najpovršnijih predistražnih radnji, abolirao od odgovornosti Ilića, Dubravka Kremenovića i sve druge pripadnike MUP RS, Naredbom o nesprovođenju istrage, donesenom 23.11.2018. godine.



9.
Među zlikovcima koji nastavljaju da progone porodicu su i Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac, koji je nekoliko puta, pred svjedocima, rekao da smatra da je MUP RS podnio izvještaj pun laži o Ubistvu Davida, kao i Saša Labotić, presuđeni kriminalac u tužilačkoj odori, koji je, šest dana po pronalasku tijela umorenog, podigao protiv njega optužnicu.



I ne samo da je učinio to monstruozno nedjelo, već je lažirao i datum, navodeći da je to 28.02.2018., iako je optužnicu protiv Ubijenog Davida podigao 30.03.2018.



David Dragičević je otet 18.03., potom mučen i ubijen, a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018. na ušću Crkvene u Vrbas.

10.
Labotić nije kažnjen ni što je presuđen kao kriminalac ni što je nezakonito podigao monstruoznu optužnicu protiv Ubijenog Davida, već je nagrađen; Kako od MUP RS, tako i od VSTS-a.



11.
Nikako ne treba zaboraviti pomenuti i Mladena Mitrovića, Glavnog tužioca iz Prijedora, koji, po Bajićevom nalogu, drži ucijenjenog Lepira na “kratkoj uzici”. Uz to, Lepir strahuje za svoj život, ako pokuša na bilo koji način da spriječi opstrukciju istrage, što je, takođe, rekao pred svjedocima.

12.
Nasilnost Lukačeve Hunte je kontinuitet, kao što je kontinuitet i da su njegovi batinaši iznad zakona, kao što je kontinuitet da se, u principu, štite naručioci ubistava/ubice iz kvazielite, koja je od Republike Srpske napravila najmračniji dio u Evropi; Logor u kojem se vlada po principima logorske “demokratije”.

13.
Suđenje Suzani Radanović, proisteklo iz lažnih optužbi Hunte, samo je jedan u nizu dokaza šta se zaista dešava u Getu i do koje mjere su samovlašće, teror, progon, mučenje, maltretiranje... nepodobnih uzeli maha.   



14.
Pokazatelj je to i da institucije ne postoje, da je iz njih kidnapovana suština i preuzete su/privatizovane od Komandanata Geta, koji ih koriste po ličnom nahođenju za najprljavije poslove - od kriminalnih do zločina teških ubistava! 

15.

Nasilje i progoni će se nastaviti još većom žestinom, jer Komandanti Geta neće dozvoliti, ni po koju cijenu, sopstveno detroniranje; Posebno nakon neuspjeha u ovladavanju institucijama BiH, što je bio projekat od ključne važnosti za nastavak terora u RS!