среда, 11. децембар 2013.

Ekskluzivno i Sramno: MUP RS pokrenuo opsežnu istragu otkud Vaskoviću dokumenti o javašluku u MUP-u RS

Piše: Slobodan Vasković

Direktor policije Gojko Vasić naredio je formiranje Multidisciplinarne komisije čiji je zadatak da utvrdi/otkrije/istraži/sazna kako je Slobodan Vasković došao do brojnih internih dokumenata Ministarstva unutrašnjih poslova RS, koji svjedoče da je policija godinama dezinformisala javnost o broju počinjenih i riješenih krivičnih djela.
Mnogo gora od toga je činjenica, koju potvrđuju ti dokumenti, da je i sam vrh MUP-a RS bio dezinformisan o broju počinjenih i riješenih krivičnih djela, a glavni akteri lažnih informacija su niži nivoi odlučivanja u policiji. Najgore od svega je da pomenuti dokumenti (neke od njih je potpisao Zoran Mandić, načelnik Uprave kriminalističke policije) dokazuju da Analitika u MUP RS ne postoji, što je u velikoj mjeri prouzrokovalo neefikasan rad te institucije.

Sve to objavio sam 25.11. ove godine u tekstu “MUP RS godinama dezinformiše javnost o broju počinjenih i riješenih krivičnih djela; Analitika u MUP RS ne postoji” (tekst, sa dokumentima na linku), a tada sam emitovao i odgovore iz MUP-a po tim pitanjima. Odgovori su im, naravno, bili potpuno lažni, čime su nastavili dezinformisanje javnosti.

Da se iko od “velikih policajaca” u MUP RS potrudio da pažljivo pročita moja pitanja, uočio bi iz njih da raspolažen validnim dokumentima i ne bi dozvolili da MUP RS izvrgnu ruglu, što su učinili šaljući mi odgovore koji su etiketiranje najnižeg ranga. I to je dokaz da Analitike u MUP RS nema.

Sve to naljutilo je Vasića, pa je odlučio da formira Multidisplinarnu komisiju, koju čine tri člana – po jedan iz uniformisane i krim policije i multidisciplinarac  iz Unutrašnje kontrole. Komisija radi punom parom, sve u nadi da će naći Onog koji je Vaskoviću dostavio dokumente.

Neće ga naći i to je zaludan posao, bačene pare, izgubljeni radni sati…

Sve zbog povrijeđene sujete nesposobnog Gojka Vasića, koji je sve svoje mandate u MUP RS potrošio služeći Gangu koji je opljačkao RS.

Sam Vasić nije kriminalac, ali godinama štiti one koji su, bez milosti, satrali privredu, ekonomiju i finansije ovog entiteta, stvarajući lična bogastva vrijedna stotine miliona maraka.

Sve istrage protiv njih Vasić je opstruisao.

I ne samo protiv njih, već i protiv članova njihovih porodica koji se ponašaju kao da su odreda Neroni, a građani Stoka; koji, pijani, bacaju hiljade evra po kafanama, urlajući: “Evo vam bijedo i sirotinjo”, koji maltretiraju i zlostavljaju djevojke, premlaćuju mladiće, lumpuju, razbijaju, tuku… i niko im ništa ne može. Nedodirljivi su, jer su im očevi uvaženi tajkuni i kriminalci. Kada ih neko od policije i upiše, njihova imena volšebno nestaju iz zapisnika; ako, nekim čudom, doguraju do Okružnog tužilaštva Banjaluka, tu su dežurni sanitarci, koji učine da se imena izbrišu zauvijek. (Međutim, uvijek se neko nađe da mi dostavi te papire prije definitivnog uništenja).

Za vrijeme tog istog Vasića jedna od najjačih narkodilerskih grupa formirana je u okviru MUP-a RS i zbog tih zlotvora mnogi su nevini završili u zatvoru, bezbrojni pretučeni i zlostavljani. Kada su oni otkriveni, Vasić se nije povukao. Nije ni Zoran Mandić.

Zašto bi, pa sasvim je normalno da u MUP RS djeluje narko klan.

Interesantno je da Vasić vodi istrage otkud Vaskoviću dokumenti, a ne vodi istrage o onome na šta ukazuju dokumenti koje Vasković objavljuje.

To što nema Analitike u MUP RS sasvim je OK; To što se policija zbog toga šalje na pogrešna mjesta u pogrešno vrijeme, pa je neefikasna, sasvim je OK; To što je vrh MUP RS godinama dezinformisan sasvim je OK; To što je javnost RS godinama dezinformisana sasvim je OK; Samo nije OK kada to objavi Vasković. Tada se formira Komisija i pokreće istraga. Tada se progoni.

Gospodo, Vi mene progonite. Nije problem, samo nastavite. Razvezaćemo, u bliskom vremenu koje dolazi, sve čvorove. Jedan po jedan.

P.S. Precizno sam upoznat sa tokom Vaše “istrage”. Mogu Vam reći “hladno, hladno”. Vaš problem je što nemate načina da dođete do situacije “vruće, vruće”. Sem da nekog lažno optužite. Ne bi Vam bilo prvi put.   

Vezani tekst:
Ekskluzivno: MUP RS godinama dezinformiše javnost o broju počinjenih i riješenih krivičnih djela; Analitika u MUP RS ne postoji
http://slobodanvaskovic.blogspot.com/2013/11/ekskluzivno-mup-rs-godinama.html