петак, 13. децембар 2013.

Achtung, Achtung, Gefahr! SDS-ovi klovnovi su među vama

piše: Slobodan Vasković

Srpska demokratska stranka pokazala je jednu novu, javnosti do sada nepoznatu, dimenziju. Klovnovsku.


Još na poslednjem zasjedanju Narodne skupštine RS moglo se primijetiti da se vrlo ozbiljno i odlučno kreću u tom pajac-pravcu, kada su povadili mikrofone iz konzola i sa „svetačkim“ izrazom lica, visoko podignutih noseva i obrva, predali ih Igoru Radojičiću.

„Svetački“ izgled samo je dodatno upotpunio ispraznost i jadnost tog akta.

Cijela četiri dana oporavljao sam se od njihovog „performansa“, i „neuobičajenih metoda“ koje su me ubijedile da SDS ne zna da li je pošao ili došao, da bi me sa BN TV ponovo i još dublje potopio Vukota Govedarica, koji je bio izuzetno dosadan, nedorečen, monoton, neuvjerljiv.... Nijednog konkretnog stava, ništa decidno.

Više nego očito je bilo da mu je šef stranke Mladen Bosić bio prije emisije nedostupan (molimo nazovite kasnije), te je Govedarica u studio došao „nepripremljen“. Bosić je nestao kao Zagor Te Nej, Duh sa sjekirom.

Šta da kažem, sem da je Govedarica još uvijek politički poluproizvod, a proći će i dobar milenijum dok ne postane finalni proizvod.

Govedarica jeste uzrokovao zijevanje, pospanost, laganu depresiju, što je još i odlično kada se pogleda ručni rad banjalučkih SDS-ovaca, koje predvodi Ognjen Tadić – plakat sa Supermenom (na čijim prsima je logo SDS-a) i pozivom - Upoznaj banjalučki SDS.
Ne piše i - da bi ga više volio - što je prava šteta, ali tu je ultimativna poruka „Pokreni se! Učlani se!“.

Iskreno, prvo nisam vjerovao sopstvenim očima da SDS-ovci do te mjere nemaju veze sa stvarnošću, čim pokušavaju da građane fasciniraju strip junacima s početka prošlog vijeka, koji na ovom prostoru ne uživaju nikakvu popularnost već dobrih pedesetak godina.

I kakva je to uopšte poruka? O čemu? Za šta?
Ne mogu da dokučim, premda se već dva dana trudim i zovem sve okolo koji se bar nešto razumiju u politiku.

Pošaljem sliku plakata prijateljici, koja se prvo šokirala, zatim nije vjerovala, a onda me upita: „Šta misliš, da li su ti iz banjalučkog SDS-a bili zlostavljani kada su bili mali“?
Odgovorio sam da nemam pojma, ali da sam siguran da zlostavljaju sve nas svojim javnim cijeđenjem bubuljica, što oni, očito, smatraju vođenjem politike. Osim, ako javno priznavanje frustracija, indolentnosti i infantilnosti nije neka PR agencija, koja vodi tu stranku, proglasila za politički hit koji će im donijeti rezultat.

Da bih se provjerio, tvitnuo sam plakat, a sa te društvene mreže zasula me nevjerica tviteraša da je riječ o stvarnom događaju?! Nažalost jeste.

Već odavno ne palim na prvu, nije mi mrsko ništa pročitati, te se zaputim tragovima koje su SDS-ovci ostavili na Supermen plakatu i odem na www.sdsucentru.org.

Tamo me dočekaše slikovne poruke za koje sam u početku mislio da ukazuju da se SDS ne priprema za izbore 2014., već za izbore 2034., pošto mi je djelovalo da se obraćaju nedonoščadima i mlađim uzrastima iz jaslica i vrtića. Međutim, ne lezi vraže - oni se obraćaju nama, a sličice svjedoče da nas tretiraju debilima. Kao i pisamce.

Jer, tu je i nekakav ultrabanalni tekstić, koji potpisuje izvjesni prod. dr. Miroslav Petković, predsjednik Područnog odbora Centar 1 SDS.
Prod.dr.pPoC1SDS Miroslav Petković (kao da je Kiborg) uratkom, kojeg se ni bi postidilo nijedno dijete koje je tek savladalo azbuku, nas obavještava o aktivnostima i namjerama SDS-a, a kako smatra da smo potpuni idioti, tu su i sličice Čike u potopljenom čamcu koji uzalud vadi vodu; pa Finog Čike (valjda je to SDS-ovac, čim je na čvrstom tlu) koji baca pojas za spasavanje sa obale Ugroženom Čiki u čamcu. 

Ako je Ugroženi Čiko SNSD-ovac, što mu Fini Čiko baca pojas, uopšte mi nije jasno?! Ili je to poziv na koaliciju; ko će ga znati šta ti genijalci iz SDS-a plasiraju.

Tu je i Loši Čiko koji viče u uho Finom Čiki.

Iz tekstića Kiborga prod.dr.pPoC1SDS Miroslava Petkovića nekako sam zaključio da je Loši Čiko neko iz Vlasti, a Fini Čiko opet neko iz SDS-a, koji ima slab sluh. (A možda mu je ovaj rekao – Dođi da ti Čiko nešto da; možda Loši Čiko uopšte nije loš. Nažalost, nema pojašnjenja, a SDS-ove slikovne poruke previše su kompleksne za mene).

Posebno me fasciniralo pozivanje Kiborga prod.dr.pPoC1SDS Miroslava Petkovića na hrišćansko praštanje.

„A ono što je opasnije od ovog ekonomskog sunovrata, to je primetno duhovno posrtanje. Prihvatili smo život i poglede kakve nam nameće materijalistički svet, odnosno Novi svetski poredak, i, svesno ili nesvesno, okrenuli se od našeg duha i tradicije. Novac je jedina vrednost koju poznaje nova kvazielita. Okrenuli smo se sami od sebe. Razmenjuju se uglavnom ružne reči, sve manje se razumemo i uvažavamo. Nestaje osnovna hrišćanska vrlina, praštanje“, toroče i „prašta“ Kiborg prod.dr.pPoC1SDS Miroslav Petković.

Šta da učinim, već da pustim suzu i zamrljam fontove u vordu, duboko zgrožen javnim hrišćanskim onanisanjem Finog Čike iz Centra1 SDS-a, koji je ubijeđen da je svojim plitkim mudroserinama dohvatio dno Okeana, iako polupismeni politički pervertit nije u stanju intelektualno se smočiti ni u najpliću lokvu.

Mogao bih ja i dalje, ali mi je muka. Jednu mračnu, zlu, kriminalnu, intelektualno i moralno teško osakaćenu vlast, trebalo bi da zamijene frustrirani bubuljičavi neiživljeni nekompetentni infantilni neupotrebljivi nedorasli lažni intelektualci, koji nisu ni blizu osvajanja institucija, a već demonstriraju apsolutni prezir prema onima koji ih trebaju izabrati.

Važno je, ipak, da djeluju svježe - kao da su tek izašli iz laboratorije doktora Viktora Frankeštajna.

Šta da vam kažem na kraju, sem budite oprezni - SDS-ovi klovnovi su među vama.