понедељак, 23. септембар 2024.

Najeksplozivnija bitka za načelnika vodi se na Palama između Škipine (SNSD) i Kojića (DEMOS); Odnijela je i političke žrtve - nekada prvi ešalon SNSD-a na Palama Škipina je zbrisao i izbacio iz kampanje; Slijedi im izbacivanje iz SNSD-a

Damjan Škipina (SNSD); Dejan Kojić (DEMOS)


Piše: Slobodan Vasković


Dejan Kojić (DEMOS) i Damjan Škipina (SNSD) kandidati za načelnika opštine Pale vode tešku i nemilosrdnu bitku za tu poziciju koja je, utoliko, zanimljivija, jer stranke kojima pripadaju na republičkom nivou čine Režimsku koaliciju.


Budući da je u proteklom periodu bilo i paljenja automobila i to onim osobama  koji podržavaju Kojića, moglo bi se kontstatovati da je njihov sukob i najeksplozivniji u Republici Srpskoj.


Uopšte ne treba isključiti nove paljevine vozila do kraja kampanje.

Kojić ima, prema raspoloženju građana Pala, ali i prema istreaživanjima javnog mnjenja koje je sproveo SNSD, značajnu, moglo bi se reći, nedostižnu prednost pred Škipinom, ali SNSD se neće lako predati, jer je Milorad Dodik naložio da moraju pobijediti na Palama po svaku cijenu.


Sasvim je drugo pitanje koliko je to relno, jer je Škipina iz svoje kampanje isključio sve, po stažu, starije članove SNSD-a i gurnuo ih u drugi plan.


Cijeli, nekada, prvi ešalon SNSD-a sada je u zadnjim redovima.


Rukovođenje strankom na Palama preuzeo je on, zajedno sa Igorom Ikonićem, Lukom Cicovićem i, naravno, Stefanom Stajčićem, predsjednikom SO Pale.

Stefan Stajčić

Riječ je o interesnoj grupi koja se obogatila za vrlo kratko vrijeme; Posebno se to odnosi na Škipinu, a cilj im je da, ukoliko pobijede, sve stare kadrove SNSD-a izbace iz stranke, jer ih smatraju potrošenim.


Njihovo neuključivanje u kampanju već im je poruka da su nebitni, ali i koji će se sljedeći potez povući prema njima.


Do kraja kampanje ostalo je nepune dvije sedmice, a na Palama, rekao bih, tek slijedi prava drama. I u borbi za načelnika i u redovima SNSD-a.