среда, 25. септембар 2024.

Goran Bundalo - još jedan u nizu saradnika Draška Stanivukovića koji su postali milioneri u protekle četiri godine

Bundalo, Stanivuković, Drinić


Piše: Slobodan Vasković

 

Goran Bundalo je nepoznat većini stanovnika Banjaluke. To ne znači da je on nepoznat i među službenicima Gradske uprave Grada Banjaluka. Šta više, on je među njima itekako poznat, prevashodno po tome što je od dolaska u Gradsku upravu postao milioner.

 

Ovdje treba reći da Bundalo nije Stanivukovićev produkt. Bundalo je zaposlen u Gradsku upravu kao član DNS-a, u vrijeme dok se na čelu te stranke nalazio Marko Pavić. Nakon što je DNS potonuo zajedno sa Pavićem, mudri Bundalo se brže bolje približio SNSD-u, i to frakciji koju je tada predvodio Igor Radojičić.



Nakon pada Radojičića, Bundalo promptno prelazi u PDP. Već u prvim mjesecima gradonačelničkog mandata Draška Stanivukovića, Bundalo se počeo pojavljivati na skupovima PDP-a. Taj angažman nije ostao neprimjećen kod Malog Zlog Patuljka, pa ga je imenovao za šefa Odsjeka za pravna pitanja.

 

Bundalo je pomenutu funkciju itetako naplatio u protekle četiri godine. Dobro upućeni u dešavanja u Gradskoj upravi tvrde da je upravo on potencirao neke od izmjena regulacionih planova, iako njegov odsjek formalno nije zadužen za tu vrstu posla. Za svoje aktivnosti Bundalo je masno nagrađen od strane banjalučkih tajkuna.

 

Regulacioni planovi nisu jedina aktivnost preko koje Bundalo uzima velike svote novca. Ništa manje unosan nije ni „posao“ oko zaključenja ugovora kod notara. Naime, Grad Banjaluka u toku jedne godine zaključi veliki broj notarskih ugovora. Za odabir notara je zadužen upravo Bundalo.

 

Bundalo na skupu PDP-a

Više izvora mi je potvrdilo da se ugovori po Bundalovom nalogu zaključuju kod notara Jelene Bulatović iz Banjaluke. Šema je dosta jednostavna: nakon što Bulatovićevoj bude uplaćena nagrada za obradu ugovora, ona 30 % od dobijenog novca isplaćuje na ruke Bundalu.



U kojoj mjeri je Bundalo finansijski ojačao pokazuje milionska investicija u okolini Laktaša. On je tamo prije nekoliko godina izgradio vilu „Breza“, koju iznajmljuje i na taj način ostvaruje velike prihode.