недеља, 22. септембар 2024.

Sektaški poslanik Lalović, u koaliciji sa SDA, i uz podršku kriminalnih grupa, pokušava obezbijediti novi mandat načelniku opštine Foča Vukadinoviću, iako je to uzaludan posao

Nenad Lalović


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nenad Lalović, direktor Univerzitetske bolnice Foča i narodni poslanik, i načelnik Foče Milan Vukadinović pretvorili su ovaj gradić u sopstvenu firmu iz koje izvlače ogroman novac.


Primjera radi, Lalović, koji sebe lažno predstavlja kao moralnu vertikalu, iako je amoralan i beskrupulozan do beskonačnosti, omogućio je svom bratu, zaposlenom u Nacionalnom parku Sutjeska, da godinama uopšte ne dolazi na posao, ali sve to vrijeme uredno prima povisoku platu.


Ovaj, naoko, bizarni podatak pokazuje Lalovićevu bahatost i ubijeđenost da je nedodirljiv.


2.

Tipično za predstavnike Crvene Sekte, odnosno SNSD-a, ako još uvijek neko ovim drugim imenom naslovljava kriminalnu organizaciju Milorada i Igora Dodika, njenih šefova.


3.

Tipično za predstavnike Crvene Sekte je da sarađuju sa onim strankama iz Federacije BiH koje, svakodnevno, Dodik napada kao najveće neprijatelje.


Vukadinović (lijevo)
Tako je saradnja Crvene Sekte i SDA Bakira Izetbegovića u Foči u punoj snazi; Koalicija nikada jača, a sve iz ličnih interesa.

4.

Vukadinović je, zahvaljujući pomoći odbornika SDA Izeta Spahića, uspio da promijeni i Pravilnik Doma zdravlja i svom slugi Miroslavu Ristanoviću, direktoru te zdravstvene institucije u kojoj caruju glodari, omogući i treći mandat, iako je to nezakonito.


5.

Vukadinović i Spahić, nosilac Zlatnog ljiljana, intimusi su i jedan drugom čine usluge već godinama, a neograničen broj mandata za slugu Ristanovića bio je kontrausluga Spahića Vukadinoviću zato što je prije nekoliko godina omogućio da za načelnika urbanizma opštine Foča bude postavljen Mensud Jahić.


Jahić se, nakon imenovanja, “proslavio” kao sudionik u koruptivnim aferama “TC Bartula” i izgradnja objekata „Nešković“ d.o.o. na Brodu na Drini i kod Južnog mosta slobode u Foči.


6.

Čvrsta saradnja SNSD i SDA, koji blisko sarađuju godinama, nastavljena je i pred nadolazeće lokalne izbore, tako što je SDA prepustila dobar dio svojih mjesta u biračkim odborima SNSD-u.


7.

Tako će na izborima, članovi Crvene Sekte “braniti boje” SDA.


8.

Ovo je samo prva u nizu prevara, a ključnu ulogu u izbornim krađama do sada su imali Njegoš Vukadinović, zaposlen u KPZ Foča (blizak rod načelnika Vukadinovića) i Vladimir-Vlado Milanović, njihov zet.


Očekuje se da ovaj dvojac i na predstojećim izborima organizuje mrežu koja će pokrasti volju naroda. 


Miljevina

Tu mrežu, u naselju Miljevina, čini i bračni par Goran i Sanja Bilinac. Sanja Bilinac je zaposlena u KPZ Foča, a njen muž Goran u RJ “Elektrodistribucija” u Foči.


Lalović, narodni poslanik, u znak zahvalnosti za uspješnu izbornu krađu na prošlim izborima, njihovog sina zaposlio je u Fond zadravstvenog osiguranja, što je krivično djelo-trgovina uticajem.


9.

Ovoj grupi za krađu glasova, pred nadolazeće izbore, priključili su se i braća Bojan i Aco Živanović. Potonji je zet načelnika Vukadinovića, dok Bojan radi vodoinstalaterske radove, zbog čega mu načelnik opštine kao podizvođaču namješta poslove na izvođenju radova na zgradi starog obdaništa.


10.

Kupovinom glasova u Foči rukovode direktno načelnik Foče Milan Vukadinović, koji će nakon izbora biti bivši, i poslanik Lalović, direktor Univerzitetske bolnice Foča.


UB Foča

Lalović od lokalnih privrednika zahtijeva da obave razgovor sa svojim radnicima, da im nalože da glasaju za Vukadinovića i Sektu, tvrdeći da će biti isplaćeni za svaki glas.


11.

Takođe, Lalović mimo zakona i bez konkursa, zapošljava brojne osobe kako bi dobio glasove; Vrši mobing i pritisak na radnike Univerzitetske bolnice Foča i Nacionalnog parka „Sutjeska“, zahtijevajući od njih glasove za Sektu.


12.

U UB Foča, njegova desna ruka je Marijana Elez, glavna sestra bolnice, koja pokriva i obilazi sva odjeljenja i vodi edukaciju mladih sestara.


Edukacija je vrlo kratka - glasajte za Sektu i Vukadinovića. 


Elezova je vrlo vrlo aktivna, pa je zadužena da organizuje radnike bolnice da prisustvuju stranačkim skupovima, ali i da pristanu da idu pred Sud BiH, kao podrška Miloradu Dodiku protiv kojeg se vodi proces.


Marijana Elez

13.

Naravno, upregnute su i kriminalne grupe u Foči, kojih je poveliki broj, da rade za Lalovića i Vukadinovića.


14.

Interesantno je i to što je Lalović nosilac liste Crvene Sekte za lokalne odbornike u Foči. To je klasična prevara glasača, sa jasnom namjerom da kao direktor Bolnice povuče glasove, iako je jasno da se neće odreći mandata narodnog poslanika.