уторак, 4. јун 2024.

Njegoš Purković, poznati kriminalac sa Pala, osumnjičen da je zapalio automobil Đorđa Jugovića, sina načelnika opštine Pale Boška Jugovića

Piše: Slobodan Vasković

Njegoš Purković, poznati kriminalac sa Pala, automafijaš koji je prečesto u sukobu sa zakonom, osumnjičen je da je direktni izvršilac paljevine automobila Đorđa Jugovića, sina Boška Jgovića, načelnika opštine Pale. Purković je pritvoren. 


Jugovićev automobil zapaljen je u noći 01/02.06.o.g.; Riječ je o džipu "Škoda kodiak" i na njemu je napravljena totalna šteta.


Purković

Nedugo zatim zapaljen je i kedi, (dostavni automobil), Ognjena Vukadina, vlasnika kafane "Amfora".



Paljenje dva automobila na Palama je unutarrežimski obračun SNSD-a sa DEMOS-om. U to nema nikakve dileme, a jake veze između paljenja dva automobila postoje.



Veza između paljenja automobila postoji - Đorđe Jugović, sin načelnika opštine Pale Boška Jugovića, je zet visokog funkcionera DEMOS-a Ace Stanišića.


Ognjen Vukadin je, takođe, član DEMOS-a i kum je Stanišića, tako da je jasno da je poruka upućena direktno Stanišiću koji je najmoćniji član DEMOS-a na Palama.


DEMOS, prema istraživanjima javnog mnjenja, mnogo bolje stoji na Palama od SNSD-a, ali stranka Milorada Dodika ne želi da izgubi načelničku poziciju.


“Nećemo prihvatiti da kandidat DEMOS-a bude taj koji će se kandidovati. Mi ćemo kao SNSD da budemo odgovorni i učinićemo sve što je potrebno da obezbijedimo široku podršku za naše kandidate, naprosto, to je zbog Pala”, izjavio je Milorad Dodik prije par dana na Palama.


Neću da tvrdim da je Dodik naložio paljenje automobila, ali ne bih se uopšte iznenadio da je to režirano iz lokalnog SNSD-a, čiji najbitniji članovi su u sprezi sa brojnim kriminalcima iz tog dijela RS, pa im “izvođače radova” nije bilo teško naći.

Uzgred, kada se sagleda da je Vukadinov “kedi” prilično star, a da Jugoviću nije problem da kupi i mnogo skupljeg džipa od “Škoda kodiaka”, lako je zaključiti da je paljenje automobila bila tek blaga, prva opomena DEMOS-u da ne idu sa svojim kandidatom za načelnika.


DEMOS još uvijek nije najavio da ima svog kandidata za načelnika opštine Pale tako da, zasad, djeluje da je Purkovićev piromanski rad postigao cilj. Naravno, ostaje pitanje ko je Purkoviću platio da zapali automobile, odnosno ko je organizator cijelog kriminalnog akta.