понедељак, 24. јун 2024.

Jasika i Mehičević, pripadnici grupe Ibre Miladina, čekaju odluku o produžetku pritvora; Miladin, Jasika i Mehičević rade za Ajdina Brkovića (VIDEO)

Piše: Slobodan Vasković


Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je od Kantonalnog suda u Sarajevu produženje pritvora Sulejmanu Jasiki i Mustafi Mehičeviću, osumnjičenima za pokušaj ubistva Amira Pašića Faće.


Mehičević i Jasika su ispalili niz hitaca u Faću u bašti hotela “Evropa”, 01.juna ove godine. Oni su došli iz kuhinje hotela, i to u vrijeme kada je bašta bila puna i počeli pucati u Pašića koji je ranjen sa nekoliko hitaca.


Srećom, niko drugi nije stradao.


Faćo


Jasika i Mehičević pripadaju grupi Ibre Miladina, nekadašnjeg specijalaca FUP-a, koji je čuvao Edina Gačanina Tita, šefa NarkoKartela “Tito i Dino”.

Miladin I Mehičević bili su u obezbjeđenju Gačanina tokom njegovog boravka u BiH u periodu od 15.09.-25.09.2016. godine. Gačanin je tokom tog perioda dva dana boravio i u Rijeci (21. i 22.09.), a sve vrijeme su ga obezbjeđivali nekolicina pripadnika Specijalne jedinice FUP-a.


Sada Miladin, Jasika i Mehičević, kako se tvrdi, obezbjeđuju vlasnika firme “Monetize” Ajdina Brkovića.


Na video snimku koji emitujem jasno se, na jednoj žurci, vide u istom društvu Jasika, Mehičević i Brković. (video usporava kako bi se što bolje vidjeli Mehičević i Jasika i drugi put kako bi se uočio Brković)

I firma “Monetize” se povezuje sa poslovima kartela “Tito i Dino”, a njena godišnja dobit iznosi desetine miliona KM. 


Brković se, u krim miljeu, stavlja u usku vezu i sa Elmedinom Karišikom, koji je optužen zajedno sa Ibrahimom Hadžibajrićem, bivšim načelnikom opštine Stari Grad Sarajevo, za višemilionsko pranje novca.


Takođe, Brković se dovodi i u vezu sa Sanijem Al Murdom, jednim od direktnih saradnika kartela “Tito i Dino” za kojim je BiH raspisala međunarodnu potjernicu. Al Murda je u Istanbulu, u Turskoj.

Brković

Istraga bi morala pokazati da li Brković za kojeg rade Miladin, Jasika i Mehičević ima ikakve veze sa pokušajem likvidacije Faće, a, svakako, mora odgovoriti na brojne optužbe na račun Brkovića u vezi sa pranjem novca od narkokartela. (nastaviće se)