четвртак, 27. јун 2024.

Tabla “SD Solar”, firme Dodikovog Skajkumčeta Dragana Stankovića, osvanula na jednoj od vila porodice Bude Stankovića u Velikom Blaškom


Piše: Slobodan Vasković


Redovno pratim šta se dešava sa viletinama Bude Stankovića i njegovih sinova koje zvrje prazne u Velikom Blaškom, blizu Laktaša.


Jedina promjena u odnosu na 21.05.o.g., kada sam objavio fotografije tih objekata, jeste da je na jednoj od vila postavljena tabla sa imenom firme “SD Solar”.


Sjedište firme je u Velikom Blaškom, upravo tamo gdje su vile Stankovića, a vlasnik firme je Dragan Stanković, direktor RUGIP-a.


Okružni privredni sud Banjaluka upisao je povećanje osnovnog kapitala “SD Solar” na 1.524.409 KM


Firma je, kako sam ranije objavio, osnovana 03.03.2024. godine. 




Stanković je na “Crnu listu” SAD-a dospio 15.03.2023. godine, ali je, očito, našao način da položi novac za osnivački ulog firme. Trebalo bi taj patent da ponudi ostalim firmama iz Dodikovog privatnog carstva kako bi prestali sa kuknjavom.


Dragan Stanković je sin Bude Stankovića, Dodikovog kuma i kriminalca bez presedana. Ali i nasilnika koji je mnogo toga, na svoj nasilnički način, “odradio” za kuma.


Napadi sa leđa “teleskopima” i ostali nasilni akti samo su dio opširnog Stankovićevog arsenala za odbranu kuma. Uz to, zbog kuma se intenzivno družio sa Miodragom Dakićem Dakom, poznatom na Skaju kao “Genije”.



Daka se, kao i Stankovićev sin Dragan, nalazi na Crnoj listi SAD-a, a Dragan Stanković se kao i Daka nalazi na Skaju, ali koga briga.


Važno je da širi poslove. Paneli griju sve, ostane nešto i da se naplati od EPRS, plus poticaji.   



Vile porodice Bude Stankovića, kuma Milorada Dodika u Velikom Blaškom; U vilama ne živi niko, ali je bitno da su najveće u selu i da blješte dan i noć (21.05.2024.)

Piše: Slobodan Vasković


Gramzivost je ključna odrednica djelovanja Milorada Dodika, njegovih kumova preko kojih je opljačkao dobrim dijelom RS, kao i klijentelističkokriminalne elite kojom se okružio i uz čiju pomoć je spržio sve resurse Republike Srpske.


Budo Stanković

Na naslovnoj fotografiji je jedna od tri vile Bude Stankovića&sinova, Dodikovog kuma, beskrupuloznog, nasilnog gangstera kojem je Dodik, kao ličnu svojinu, dodijelio Republičku upravu za geodetske i imovinsko-pravne odnose.


Dragan Stanković

 Na čelu RUGIP-a se nalazi Stankovićev sin Dragan, ponosni nosilac Skaj aplikacije, duboko umiješan u narkoposlove.


Drugi Stankovićev sin Predrag je nasilnik bez presedana, koji je vodio KBS “Hektor” iz Laktaša.


Stankovići su, pljačkajući sa Dodikom, stvorili pravu imperiju, a da bi pokazali koliko su “veliki” u selu Veliko Blaško kod Laktaša, izgradili su tri nove vile i to u jednoj ogradi.



Imanje blješti, tu je egzotično rastinje, “zategnut” asfalt, a većina vila je prazna, jer Stankovići živeu raskošnim stanovima u gradu. 



Naravno, uobičajeno za hulje bliske Dodiku, je da potneciraju “srpstvo”, iako je riječ o najobičnijim hohštaplerima: Zato se kriju za Srpskih zastave, a tu je i displej koji pokazuje vrijeme i temperaturu. 


Naravno, tu su i solarni paneli, da pokažu da Stankovići otimaju i na tim poslovima.


Već sam objavio da je Dragan Stanković, koji je na Crnoj listi SAD-a, otpočeo je posao sa proizvodnjom električne energije preko svoje privatne firme “SD Solar” čije je sjedište u Velikom Blaškom, kod Laktaša.

Okružni privredni sud Banjaluka upisao je povećanje osnovnog kapitala “SD Solar” na 1.524.409 KM.